♥ You are the reason why I smile - kapitel 29

förra kapitlet:
När jag klämde mig ner bredvid Jossan på bänken tittade hon förundrat på mig.
"du ser inte ut att må riktigt bra" sa hon.
"äh, det är inget" svarade jag och sneglade mot trappan där Hanna stod kvar och såg på mig.
fast det var det ju.
 
(bild)
 
"det är rast" sa Göran med en blick på klockan och alla reste sig upp samtidigt. Stolarna skrapade mot golvet när vi sköt in dem och gäspningar hördes. Det hade varit en långtråkig lektion, precis som vanligt. Jag skyndade mig ut i korridoren och mötte Sarah och Roxanna. De andra hade förmodligen redan stuckit.
"hejhej" sa jag och vi började gå ner för trappan.
"hej" svarade Roxanna.
Plötsligt råkade jag stöta emot en arm och när jag vände mig om för att kolla vem det var möttes jag av världens finaste ögon.
"hej" sa Philip och log snett. "möt mig vid utgången sen, okej?"
Jag hann inte svara förens han fortsatte upp för trappan med snabba steg. Jag log för mig själv innan jag vände mig framåt igen och märkte att Roxanna och Sarah var långt framför mig. jag började småjogga ner för trappan och kom ifatt dem.
"var tog du vägen?" frågade Sarah och tittade på mig.
"Philip... eller, äh... skulle bara knyta mina skor" svarade jag och gick fram till mitt skåp som vi nu kommit fram till.
Jag låste upp och slängde in mina böcker innan jag slog igen skåpet och låste igen.
"har ni hört om att Therese ska blondera håret igen?!" sa plötsligt Roxanna.
"herregud!" sa jag. "snart kommer hennes hår ramla av så mycket hon blonderar och plattar det"
"ja, det skulle vara kul att se hennes min när hon sätter plattången i håret och hårstråna bara faller av" fnissade Sarah.
Vi gick ut genom skolporten och ner för stentrappan. Jag tittade upp och såg Philip stå lutad mot en soptunna några meter bort. Han höjde på handen som en vinking och jag log tillbaka.
"eh... jag ska... alltså, vi syns i morgon" sa jag och log mot Sarah och Roxanna.
"Philip?" log Roxanna med en menande blick mot Philips håll.
"äh.." sa jag och kände hur jag rodnade.
"lycka till" log Sarah.
"ni överdriver" log jag och börjde gå baklänges mot Philips håll. "hejdå"
Sedan vände jag mig framåt och gick fram till Philip. Han lutade sig framåt och kramade mig. Jag kramade lite förvånat tillbaka. Trodde att vi inte skulle visa öppet att vi gillade varandra. Men egentligen spelade det ingen roll.
"tja" sa jag när han avslutade kramen och log mot Philip.
"hej" svarade han och började gå mot parkeringen. "ska du göra något idag?" frågade han sedan.
"nej" svarade jag.
"lust att hänga med till landet?" frågade Philip.
"visst" svarade jag och sken upp i ett leende.
På parkeringen stod inte Philips gamla vanliga rostiga moppe utan där stod en svart, glänsande moppe med eldflammor på sidorna.
"wow" sa jag och strök handen över lacken. "när köpte du den?"
"den är inte ny" svarade Philip. "min brorsa och jag gillar att pimpa mopeder"
"oj" sa jag "den ser faktiskt ny ut"
"ja, visst är det en grym skillnad?"
"mm"
Philip hoppade upp på moppen och jag satte mig där bak. La armarna runt hans midja och väntade på att han skulle starta. Han gasade och moppen gav ifrån sig ett brummande ljud innan den sladdade iväg på parkeringen.
"shit" mumlade jag och såg hur Philip log.
Vi körde ut på vägen och snart var vi inne i stan. Efter några kilometer svängde vi av vid grusvägen och efter tio minuter var vi framme vid huset.
Vid det här laget kunde jag nästan vägen utantill fast jag bara varit en gång här förut.
 
Philip klev av moppen och jag gjorde detsamma. Medans han körde iväg den mot skjulet tittade jag mig omkring. Längre bort på gårdsplanen, nästan inne i skogen, skymtade jag två lurviga varelser. Vargar. Antagligen var det Philips lillebrorsor för de såg inte så stora ut. Den ena var ljusbrun och den andra kolsvart. De rullade runt och bet varandra i öronen och ylade lågt. Även fast det såg ut som en riktig fight så fattade jag att de
 bara lekte.
När Philip kom tillbaka till mig himlade han med ögonen.
"lillebrorsor"
Jag log snett innan vi började gå mot huset.
 
Där inne såg det ut precis som vanligt. Vargtavlorna, lukten, möblerna och skinnmattorna. Förutom lukten av rök och värme kände jag en svag lukt av grillat kött inifrån köket. Vi hängde av oss jackorna och Philip gick före upp för den knarrande trappan. När Philip sköt upp dörren till sitt rum kände jag hur fjärilarna började flaxa i magen. Har ingen aning varför. Han slog sig ned på sängen och jag satte mig bredvid honom. Våra blickar möttes i ungefär en sekund innan vi tittade bort igen. Stämningen började bli ganska pinsam.
"ska vi öva på Romeo och Julia?" frågade Philip plötsligt.
Pjäsen var om bara två dagar, och jag kunde redan mina repliker utantill men det skadade inte att träna ännu mer. Det var något som min mamma skulle kunna ha sagt.
"visst" svarade jag och Philip reste sig upp och gick fram till skrivbordet och plockade upp det tjocka manushäftet.
"jag börjar" sa han och började läsa sin replik. "Julia, du är allt för mig. Även när du inte är här så känner jag dina andetag som om de vore bundna till mig själ. Ditt hjärta bultar så starkt för mig. Som om även det var bundet till min själ. åh, Julia. Jag saknar dig när du inte är här och det enda jag kan tänka på om nätterna är dig. I mina drömmar träder du fram och ger mig alltid en..." sa Philip och gjorde en liten paus. "...kyss. Du är det vackraste jag har och jag glömmer aldrig bort dig. En natt utan dig är som en plåga och en dag utan dig är ännu värre. Julia, om du aldrig lämnar mig så svär jag att aldrig lämna dig"
Jag kände hur mitt hjärta började banka fortare när jag förstod vilket stycke han hade valt. shit. Jag reste mig upp och Philip räckte mig manuset.
"Romeo, jag svär att aldrig lämna dig. För du är allt för mig precis som jag är allt för dig. Det kan inte vara mer rätt än att vi blir ett par. Vi är menade för varandra. Två pusselbitar som passar perfekt tillsammans. Även när jag inte drömmer och är vaken kan jag se dig i mina tankar. Som om du alltid vakar över mig och som om du alltid finns där. Det ger mig en trygghet i att leva och att veta att du älskar mig. Åh, Romeo, om inte min pappa förbjöd oss att träffas skulle livet bli så mycket bättre för oss båda. Varje gång jag ljuger för min pappa och när vi gömmer oss här känner jag ändå mig som en svikare. fast du får mig att känna mig helt underbar. För hela du är underbar Romeo..."
Jag tog ett steg fram mot Philip, fullt medveten om vad som stod på nästa rad och tryckte mina läppar mot hans.
 
...................................................
 
kapitel 29.. vad tycker ni? not so much drama.. men hoppas kärlek duger? ;) kram!
ps. sorry för att det inte är typ några bilder alls längre.. men programet jag gör dem på har typ kraschat, men det står att det ska fixas inom några dagar.. så... håll ut! :)
 
 
 
 
 

♥ You are the reason why I smile - kapitel 28

förra kapitlet:
Han släppte greppet om mig och drog ena handen genom håret. Jag hade lust att kyssa honom. Eller omfamna honom i en kram. men det gick ju inte. För några meter bort stod några tjejer och glodde på oss.
 
(biild)
 
När jag slog mig ned på bänken bredvid Sarah igen vändes alla blickar nyfiket mot mig. Alla tittade på mig en lång stund, och när jag inte sa något exploderade allihopa samtidigt.
"vad sa han?"
"vad gjorde du?"
"är ni ihop?"
"bjöd han ut dig?"
"Bella, vad sa han?!"
Jag kunde inte låta bli att le mot dem.
"eh.. ni kanske inte tror mig.. men, vi är ihop" svarade jag med ett lyckligt leende på läpparna.
Roxanna gapade och Wïlma såg förvirrad ut.
"VA?!" sa de samtidigt och utbytte sedan blickar.
"ja... vi har liksom alltid gillat varandra" svarade jag.
"men varför har du inte sagt något?" frågade Sarah.
"jag vet inte. Rykten sprids ju så fort" svarade jag och tittade ner i marken.
"men.. såklart vi inte kommer att berätta! herregud vad kul Bella!" sa Linnea.
"ja" inflikade Jossan. "lyckost"
Jag log snett och såg i ögonvrån hur Philip stod lutad mot tegelväggen och tittade på mig. Han förstod säkert att jag berättade allt för dem. Hoppas att det inte gjorde något. För honom alltså.
 
Nästa lektion var svenska. Jag slog igen mitt skåp efter att ha tagit ut svenskaboken och la sedan ner den i väskan. Jag visste redan att Kevin stod bredvid mig och väntade otåligt på att jag skulle lägga märke till honom. Bara därför tog jag extra lång tid på mig. Jag hade verkligen ingen lust att prata med honom. Att han inte bara gav upp någon gång? Efter en lång stunds fipplande med låset snurrade jag runt och mötte hans blick.
"vi behöver snacka" sa han direkt.
"jag tror inte jag behöver snacka, men du får snacka på hur mycket du vill" svarade jag nochalant.
"varför är du med Fille för?" frågade han med en allvarlig ton.
va? hade jag lust att svara, och låtsas som om jag inte visste ett dugg av vad han snackade om. Men det gjorde jag ju.
"eh... jag får väl vara med vem jag vill" svarade jag tillslut.
"men... är ni ihop eller?"
Jag tittade mig omkring. Visste inte om det var rätt tillfälle att berätta det.
"nej" svarade jag och bet mig själv i läppen.
"men, du gillar fortfarande mig va?" frågade han osäkert.
"fortfarande?" ekade jag "sen när har jag gillat dig?!"
"förut.." svarade Kevin osäkert.
"eh, nej" sa jag.
"men asså Bella, jag vet att du gillar mig. Men jag vet inte varför du inte vill erkänna det?"
Jag himlade med ögonen men inom mig kokade det. när skulle han fatta igentligen?!
"lyssna riktigt noga nu" sa jag och knöt nävarna för att inte slå till honom. "jag gillar inte dig, och det har jag aldrig gjort. Och jag kommer heller aldrig att göra det! så sluta att försöka fjäska för mig och tro att jag gillar dig för det gör jag inte! okej?!"
Kevin tog ett steg närmare mig men jag var för arg för att orka bli äcklad.
"Bella" sa han lugnt och la ena handen på min midja. Precis då kokade min ilska över och jag höjde snabbt handen och slog till honom rakt över ansiktet.
Förvånat förde han handen dit jag slagit honom och jag tog långsamt ner handen igen. "eh, förlåt" viskade jag så tyst att det inte hördes. nu var det Kevins tur att bli arg.
"fy fan... vad otacksam du är!" sa han argt och vände sig om och gick, fortfarande med handen över ansiktet.
Jag bet mig själv i läppen. Det kanske var att ta i att slå honom, men vad skulle jag göra? stå där och tjafsa med honom när han ändå inte fattade?
Jag vände på klacken och styrde stegen mot Svenskasalen.
 
Nästa rast var även den sista rasten för dagen. Jag skyndade mig ner för stentrapporna med blicken riktad mot bänken där Roxanna, Linnea, Jossan, Wilma och Sarah redan satt. Plötsligt tog någon tag i min hand och jag stannade upp och vände mig om. Det var Hanna. Jag blev så förvånad att jag gapade. Men stängde snabbt munnen igen för att inte se ut som en idiot.
"hej" sa hon blygt och log mot mig i hopp om att jag skulle le tillbaka. Men det gjorde jag inte.
vad fan...? sen när tyckte hon det var okej att prata med mig?!
"eh.." svarade jag bara och hon släppte greppet om min hand.
"har du lust att hänga med och shoppa? med bara mig alltså" frågade Hanna.
Jag tittade chockat på henne. shoppa?!
"jag vet inte"
"du... förlåt föresten... för allt som hänt alltså, jag var bara ... eh, jag vet inte... lite avundsjuk kanske"
och det är dags nu eller?
"tro inte att jag förlåter dig så lätt" svarade jag och vände mig om och fortsatte att gå ner för trappan.
I min hjärna snurrade frågetecken runt. va? vänta..... vad fan hände nyss? frågade Hanna om jag ville shoppa? med henne?
När jag klämde mig ner bredvid Jossan på bänken tittade hon förundrat på mig.
"du ser inte ut att må riktigt bra" sa hon.
"äh, det är inget" svarade jag och sneglade mot trappan där Hanna stod kvar och såg på mig.
fast det var det ju.
 
--------------------------------------------------------
kort kapitel med mycket som händer. Försöker klämma in så mycket jag kan i varje kapitel nu samtidigt som jag inte har riktigt så mycket tid till att skriva så bra som möjligt. Slutet är iallafall planerat och jag kan avslöja att det kommer bli ett lyckligt slut. kram :)
 
 
 
 
 
 
 

update:

detta är ganska viktigt så läs gärna :D
 
ska åka till Kroatien i övermorgon så det blir typ runt tre kapitel imorgon och då kommer jag avsluta novellen. Eftersom jag inte kommer att kunna skriva fler kapitel när jag e borta. Så i morgon får ni alltså veta slutet ! :D taggade?
men sedan får ni ju, (tyvär) vänta tio dagar innan jag kommer hem och kan börja skriva på en ny novell. :(
hoppas ni står ut och inte lämnar bloggen bara för det.
har ni föresten några förslag till nästa novell? något ni vill jag ska skriva om, mer fantasy, mer kärlek, action? dock vill jag inte skriva om Justin Bieber eftersom så många redan gör det, och inte om One Direction heller. Sorry. Men jag vill att min novell ska vara speciell ;) kom men många förslag nu! Bomba mig med hur mycket insperation som helst så jag bli riktigt pepp på att skriva en ny novell! :) kramizar <3
 
 
 
 

dubbelkapitel !

yes, blir dubbelkapitel imorgon! I'm the best novelblogger in the world.. mohaha.. nej skämtar bara ;)
men hoppas ni blir glada nu! kram :) <3
 
 
 

♥ You are the reason why I smile - kapitel 27

förra kapitlet:
När bussen bromsade in vid skolan kände jag hur ett leende spred sig på mina läppar. jag var inte längre rädd för att bli utstirrad. De fick tycka vad de ville. Det enda som spelade någon roll var att Philip gillade mig igen. Eller, det hade han ju alltid gjort. Men ni fattar.
 
(bild)
 
Vi började gå över skolgården och Philip såg minst lika glad ut som jag. Jag sneglade på honom och ett leende spred sig på mina läppar när jag såg hans leende. Det smittade av sig.
De första som började glo på oss var Therese, Emma, Emilia och Hanna. Therese gav mig en blick som var mer än obehaglig. Om hennes blick hade kunnat döda, så hade jag nog fallit död ner till marken direkt.
Hanna försökte likna Therese och gav mig en sur blick, men lyckades inte lika bra. Avundsjukan speglade sig igenom brunkrämen och i hennes ögon fanns något helt annat än hat. Beundran.
Även om hon varit en helt annan person de senaste veckorna var hon fortfarande min gamla vän. Hanna. innerst inne var hon fortfarande Hanna som inte brydde sig ett dugg om sitt utseende. Nu hade hon gömt sig bakom sminket och plockat fram "bitchiga" Hanna som bara brydde sig om att vara populär. Men hur många äkta vänner hade hon? noll. Hur många vänner hade hon svikit? en. Så livet som populär kunde inte vara särskilt kul. Och jag förstod att hon kanske längtade tillbaka till mig ibland. Men hon hade sumpat sin chans.
För länge sedan.
 
Första lektionen var idrott. Ett leende spred sig på mina läppar när jag kom på att det var dans idag. För en gångs skull skulle vi göra något annat än att spela basket.
 
"kom nurå!" sa jag otåligt till Sarah som tog några hundra år på sig att plocka in sina böcker i skåpet.
De andra tjejerna. Alltså Jossan, Roxanna, Wilma och Linnea hade bild nu. De hade idrott på onsdagar istället.
"ja, jag kommer" svarade Sarah och ställde prydligt in sin engelskabok i ett hörn och slog sedan igen skåpet.
"vi kommer missa lektionen, kom nu" sa jag och tog tag i hennes arm och drog henne med mig.
"ta det luuuugnt" fnissade Sarah.
 
I idrottssalen var det nästan tomt. Det var bara Derek och fem töntar från franskan som alltid var fem minuter tidiga där. Sarah och jag slog oss ned på en bänk och Sarah suckade.
"vi skulle ju verkligen ha missat lektionen om jag dröjde en minut till, Bella"
Jag log och himlade med ögonen.
Plötsligt öppnades dörren till killarnas omklädningsrum och killarna vällde in. De kom jämt före tjejerna. fattar inte varför. De drog typ på sig kläderna i ultrapid. När de kommit in salen, skrattandes och på bra humör som vanligt när det var jympa, och insåg att vi skulle ha dans idag suckade hela bunten.
"men varfööör Derek?" frågade George i en utdragen suck.
"för att ni behöver lära er lite om dans. Det är också idrott" svarade Derek med brytning.
"vi kan väl spela fotboll istället så kan tjejerna dansa?" frågade Henrik.
"nej" svarade Derek kort.
Nu öppnades dörren till tjejernas omklädningsrum och en efter en kom tjejerna in. Therese, Hanna, Emma och Emilia kom sist.
"sätt er på bänkarna är ni snälla" sa Derek och slog ut med händerna mot bänkarna där Sarah och jag satt. Killarna slog sig ned flera meter från tjejerna. Ibland var de så töntiga. Vissa utav dem trodde liksom fortfarade på tjej och killbaciller. Philip slog sig ned bredvid mig och ett stolt leende spred sig på mina läppar. Kevin reste sig plötsligt upp från den plats han satt på och gick fram till Sarah och mig.
"kan du flytta lite?" frågade han Sarah.
Och eftersom Kevin var Kevin, skolans kung, så gjorde hon som han sa och Kevin slog sig ned bredvid mig, och mitt emellan Sarah och mig. Jag suckade.
"tja" viskade han och log sitt självsäkra leende.
"var du tvungen att sätta dig här eller?" fräste jag tillbaka.
Kevin hann inte svara för Derek började prata istället.
"idag ska vi alltså öva på dans" sa han och avbröts av killarnas suckar. "och jag har tänkt att temat blir pardans"
Kaos utbröts. Killarna reste sig upp från bänkarna och sa saker i mun på varandra till Derek. Jag uppfattade ord som "lägg av! du skojar!" och "Derek, kom igen?!" medans tjejerna började hysteriskt fnittra åt killarnas beteenden och började diskutera med varandra om vem man skulle dansa med.
"tysta!" uppmanade Derek men ingen lyssnade. 
"TYSTA" röt han nu och alla blev knäpptysta och satte sig ned på bänkarna igen.
"det spelar ingen roll hur mycket ni klagar. I dag ska vi dansa och så är det bestämt. Om ni inte försöker får ni underkänt, thats it"
Suck hördes från killarnas håll.
"ställ er upp!" sa plötsligt Derek och alla reste sig upp.
Några utbytte blickar. Vad skulle vi göra egentligen? Danska, okej. Men vad för dans?
"jag har tänkt att vi ska dansa vals"
shit.
Jag såg hur Philip sneglade på mig. Jag intalade mig själv att det skulle gå bra. Jag vände på blicken åt andra hållet och såg att Kevin också kollade på mig. Åhnej.
 
Vi började med att värma upp genom att hoppa runt som idioter. Fattar inte vad det kunde vara bra för.
Sedan visade Derek några steg och sedan körde vi genom dansen en och en. Sedan kom delen som alla längtat efter. Tjejerna iallafall. Vem man skulle dansa med.
 
Jag visste direkt vem jag ville dansa med och sökte upp honom i folkmassan. Han stod och pratade med en tjej som jag tror hette Frida i ena hörnet av jympasalen. Jag stannade några meter ifrån dem och stirrade på tjejen. Va? inte skulle väl Philip dansa med henne? En ilska for igenom min kropp och jag hade lust att gå fram till tjejen och skrika att Philip var min.
Tjejen log mot honom men han log inte tillbaka. Pust.
Sedan sa hon något som såg ut som "ska vi dansa?". Philip gled oroligt med blicken ut över jympasalen. Den fastnade på mig. Jag tittade bort. Fan.
Philip skakade på huvudet mot tjejen och log ursäktande och styrde sedan stegen åt mitt håll. Jag kunde inte låta bli att le triumferande.
 
Innan Philip hunnit fram till mig kände jag en hand på min axel. Jag kunde lista ut vem det var utan att se personen. Jag snurrade runt och suckade när jag såg att personen var precis den jag trott. Kevin.
"har du lust att dansa snygging?" frågade han och log.
Jag såg hur Therese stod några meter bakom honom och glodde surt på mig. Kevin var hennes. Tyckte hon iallafall.
"nej.." svarade jag och tillade "men Therese vill nog dansa med dig" innan jag snurrade runt och mötte Philips blick. Han såg oroligt på mig med sina vackra ögon. Jag ville pressa fram ett leende men det gick inte. Istället gick jag fram till honom och sa "hej."
"hej" svarade Philip.
"jag tänkte... om du ville dansa?" frågade jag och såg ner i golvet.
"gärna" sa Philip och sken upp i ett leende.
Han la en hand på min midja och vi snurrade runt. Jag log.
Fattades bara en balklänning och lite musik. Sedan skulle allt vara perfekt.
 
 
På lunchrasten satt jag på ryggstödet på en parkbänk tillsammans med Sarah, Jossan, Roxanna, Wilma och Linnea. De diskuterade stockholmsresan som jag inte följt med på. Pappa hade inte låtit mig och dessutom var jag tvungen att vakta Cloe.
Jag blickade ut över skolgården. I mitten spelade några killar basket och på bänkarna på sidan om basketplanen satt några tjejer och fnittrade förtjust när deras killar gjorde mål. I hörnet av skolgården, bredvid Matsalen, stod några och rökte. Therese och hennes gäng satt på en annan parkbänk och diskuterade smink och naglar medans resten av eleverna, stod utspridda på skolgården i olika gruppper och snackade skit om allt och alla. Pluggnördarna var antagligen inne i biblioteket och satt och läste eller så var det redan redo för nästa lektion och satt i något klassrum och väntade.
Plötsligt fick jag syn på en person som fick mitt hjärta att slå fortare. Philip.
Han var påväg åt vårat håll. Jag såg på hans blick att ha ville prata. Men mig antagligen. Jag hoppade ner från bänken och började gå mot honom.
"var ska du?" ropade Linnea efter mig.
"kommer snart" svarade jag och ignorerade hennes fråga.
 
Philip tog tag i min hand när jag kom fram till honom och drog mig med sig till baksidan av skolan. Han tryckte mig mot väggen och jag började bli orolig. Vad ville han egentligen?
"ehm, får jag chans på dig?" frågade han.
Jag blev förvånad. Jag visste ju att han eller jag skulle bli ihop inom snarare framtid och att det förmodligen skulle vara han som skulle fråga eftersom jag inte skulle våga. Men ändå. Jag var inte beredd på det.
"eh.. ja.. tror jag ... eller ...... ja" stammade jag och Philip sken upp i ett leende.
"säkert?" frågade han med fortfarande ett brett leende på läpparna.
"ja" svarade jag och log tillbaka.
Han släppte greppet om mig och drog ena handen genom håret. Jag hade lust att kyssa honom. Eller omfamna honom i en kram. men det gick ju inte. För några meter bort stod några tjejer och glodde på oss.
 
-------------------------------------------------------------------
 
kapitel 27 ! :) vill ha fler kommentarer! på de senaste kapitlen har jag bara fått en kommentar, men jag vet att det är ca 13 stycken som läser novellen. ;) så kommentera nu babes !<3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

kommer inget kapitel ikväll, sorry..

 
 är skitledsen just nu.. har precis blivit dumpad & sitter och gråter som fan. :(
när man faktiskt gillar någon så tycker den personen vänner är viktigare än flickvännen.
aja, så är för ledsen för att orka och sitta och skriva ett helt kapitel just nu. men tror kapitlet kommer upp imorgon istället. hoppas ni förstår och att ni inte blir skitsura nu :(
 
kram ! :)
(haha, det var nog det enda positiva ordet i det här inlägget)
 
 
 
 

♥ You are the reason why I smile - kapitel 26

förra kapitlet:

”hejdå. Vi syns imorgon” sa han innan han hoppade upp på moppen och körde iväg igen.

Jag stod och kollade efter honom en lång stund innan jag vände mig om och började gå mot ingången.

(bild)

När jag slet upp dörren till lägenheten stod pappa i hallen med telefonen tryckt mot örat. Jag slog igen dörren bakom mig och pappa tittade upp. Hans uttryck var en blandning mellan ilska och förvåning.

"och du tycker att det är dags att komma hem nu?!" frågade han argt och avslutade samtalet.

Jag svarade inte och sparkade av mig skorna.

"jag var nära att ringa polisen Bella!" sa pappa nu ännu argare "vad har du varit?!"

"hos Philip" svarade jag.

"Philip? du får inte vara med honom mer! har du förstått det?!"

"va?!" ekade jag. "varför inte? Det var ju inte hans fel att jag kom försent!"

"vems annars? spidermans?" frågade pappa ilsket. "och du får utegångsförbud"

"meh, va?!"

"ja, och jag vill inte höra att du är med den där grabben igen!"

"men vad har PHILIP gjort?!" frågade jag argt.

"han lär dig att röka...Han är inte bra för dig!"

"vem har sagt att Philip lär mig röka?!"

"du sa ju att din kompis rökte"

"ja, men jag har väl för fan aldrig sagt att det var philip?!" svarade jag surt.

"nähä, men du får ändå inte vara med honom! har du förstått det?!"

"asså jag skiter i dina jävla pissregler! jag får vara med vem jag vill!" skrek jag och gick med snabba steg in på mitt rum och slog igen dörren. Suckade och kastade mig ner på sängen. Jag tryckte en kudde mot huvudet och kände hur tårarna sakta började rinna.

 

Nästa  morgon vaknade jag med kläderna på och med mascaran utsmetad över hela ansiktet. Jag satte mig sömnigt upp i sängen och reste mig upp och gick fram till min spegel. Suckade trött när jag såg min spegelbild. Håret var trassligt och jag hade mascararingar under ögonen. Fräscht.

Jag bytte om till shorts och en blus och tassade ut i hallen och gick in på toan. Tände lyset och böjde mig ned över handfatet för att tvätta bort mascaran. Kom på att jag inte sett Cloe på länge. undrar var hon hade tagit vägen?

När mascaran var borta gick jag ut till köket. Pappa satt vid köksbordet och läste tidningen samtidigt som han åt en ostmacka. Ingen utav oss sa något. Bråket från igår hängde fortfarande kvar i luften. Jag öppnade köksskåpet och tog ut ett paket flingor. Såg att Cloes matskål var borta. hade Elisabeth hämtat tillbaka henne? Jag plockade fram en skål och ett paket filmjölk och gick sedan ut i vardagsrummet. Slog mig ned i soffan och satte på TV:n.

"spill inte i soffan!" ropade pappa inifrån köket.

Jag himlade med ögonen. Jag hade suttit här sen jag var tre och ätit frukost. Men inte förens nu, när jag faktiskt hade ett bordsskick, så började han bry sig.

 

Bussen gick om fem minuter. Stressat drog jag på mig skorna och skinnjackan och tog sedan upp min väska från golvet och slängde den över axeln.

"hejdå" ropade jag till pappa, men fick inget svar, innan jag gick ut i trapphuset och slog igen dörren.

När jag såg Philip blev det som en chock för mig även fast jag hade trott att han skulle stå och vänta på mig vid trappräcket. Jag hade vant mig vid att han undvek mig.

"hej" sa jag och gick fram till honom.

"hej" svarade han och gav mig en snabb kram.

Jag log och kände hur mina fjärilar började flaxa i magen.

Vi började gå ner för trappan och det blev tyst i några sekunder. Jag kände på mig att vi båda tänkte på samma sak. Det som hade hänt igår. Allt hade gått så fort. Från att philip spelade att han hatade mig till att han erkände för hela sin familj och han älskade mig.

"blev din pappa arg igårkväll eller?" frågade plötsligt Philip och öppnade dörren för mig.

Jag klev ut i värmen och vi började gå över gräsmattan.

"ja." svarade jag. "hur kunde du veta det föresten?"

"äh... jag antar att jag inte kan ljuga för dig mer, så det är bäst att jag säger sanningen." sa Philip och gjorde en liten paus. "jag brukar liksom... spendera lite tid på eran balkong"

"okej..." sa jag sakta men fattade inte ett dugg av vad han sagt.

"alltså, det här låter helsjukt men.. jag gillar att se hur folk bor och tja... att se dig när du tittar på TV på morgornarna är faktiskt ganska intressant"

Jag blev totalchockad.

"spionerar du på mig?" frågade jag häpet.

"eh... ja, det kan man väl säga" svarade philip och rodnade.

"och hur länge har du gjort det?"

"sen första dagen jag såg dig"

Jag sparkade till en sten och kände hur jag rodnade. Shit. Tänk om han sett mig göra något jättekonstigt?

"men alltså, jag stannar bara i några minuter" sa philip.

"okej..men hur kommer du upp till våran balkong?" frågade jag.

"ehm, klättrar" svarade Philip.

"är det en varggrej eller är du bara otroligt bra på att klättra?" frågade jag.

"både och" flinade philip och vi klev på bussen som precis bromsat in framför oss.

Busschauffören glodde surt på oss, precis som alltid.

"tjena, surgubbe" sa philip när vi gick föbi honom och jag såg i ögonvrån hur busschauffören gapade.

Det såg så kul ut att jag inte kunde låta bli att fnissa.

Vi slog oss ned på sätena längst bak. Jag la upp min väska på sätet bredvid mig om någon skulle få för sig att sätta sig där. Hela bussen var tom, förutom en gammal tant och vi förstås. men ändå.

När bussen bromsade in vid skolan kände jag hur ett leende spred sig på mina läppar. jag var inte längre rädd för att bli utstirrad. De fick tycka vad de ville. Det enda som spelade någon roll var att Philip gillade mig igen. Eller, det hade han ju alltid gjort. Men ni fattar.

---------------------------------------------

kapitel 26! börjar närma sig slutet på novellen. Kanske bli runt 4-5 kapitel till, sen är det dags för en ny novell. kommentera vad ni tycker! kram :)

 

 

 

 


♥ You are the reason why I smile - kapitel 25

 

 

 

Förra kapitlet:

 

Jag visste att vargar kunde springa ganska fort. Men inte såhär fort. Träden susade förbi och snart var vi ute på en äng. Fartvinden fick mina ögon att tåras och mitt hår virvlade i vinden. Jag kunde inte låta bli att le. Jag hade gått på ridning när jag var liten, och jag var ganska van vid att galoppera med hästar. Men det här var mycket bättre.

 
 

//

 

 

Vi fortsatte in i skogen på andra sidan ängen och grenar piskade mig i ansiktet. Men jag var för lycklig för att orka bry mig. Fåglarna som satt på grenarna i skogen flög iväg när vi kom. Träden svischade förbi och efter några sekunder var vi ute ur skogen. En stor äng bredde ut sig framför oss. Den måste vara minst en kilometer lång. Rakt genom ängen rann en flod. Den såg djup och farlig ut med svart forsande vatten. Philip stegrade sig igen och vände sedan och började springa tillbaka genom skogen. Jag tog ett fastare tag i hans päls och lutade mig framåt.

 

När vi kom tillbaka till det rödmålade huset saktade Philip av och stannade på den leriga gårdsplanen. Jag hoppade av och strök Philip en sista gång över pälsen innan han backade och började förvandla tillbaka sig till människa. Det var precis som när han förvandlade sig till varg fast baklänges. Huvudet återgick till sin normala form först. Sedan magen, armarna, benen och sist fötterna. När Philip var helt tillbakaförvandlad till människa och hade kläderna på sig, hela och rena, som om de aldrig slitits sönder, gick jag fram till honom och han omfamnade mig i en kram. Jag andades in lukten av granskog och killparfym och lutade huvudet mot hans axel.

 

”jag trodde du skulle bli rädd för mig” sa Philip plötsligt.

 

”det kanske jag hade blivit om… jag inte varit så kär i dig” svarade jag.

 

Philip log mot mig och jag log tillbaka. Han förde sakta sitt huvud närmare mitt och precis när våra läppar skulle nuddas så hördes en bilmotor precis bredvid oss. Jag tittade upp och såg en röd Volvo svänga in på gårdsplanen.

 

”åhnej” sa Philip och suckade.

 

Volvon stannade och bildörrarna öppnades. Ut klev en solbränd man med mörkbrunt hår som troligen var Philips pappa. På andra sidan klev Erina, Philips mamma ut. Bildörrarna där bak öppnades och ut klev Philips lillebrorsor och en tjej, troligen Philips storasyster som jag lånat bikinin av, och en kille som måste vara Philips storebror. Alla slog igen sina dörrar och Philips pappa spände blicken i mig. Han såg riktigt arg ut. Men långa steg gick han fram till oss. Jag kände hur mitt hjärta började bulta fortare. Var han arg på mig eller?

 

”Justin” sa han med barsk ton ”vad gör hon här?”

 

Jag kände hur jag rodnade. Kunde inte hjälpa det.

 

”pappa, det är inte som du tror…” sa Philip.

 

”jo, det är precis som jag tror.” avbröt Philips pappa honom. Jag kände blickarna från de andra i familjen. Varför glodde alla på mig?  ”Garett hör dina tankar ganska bra vet du”

 

Nu var det Philips tur att rodna. Men rodnaden försvann ganska snabbt.

 

”jävla skvallerbytta” fräste han åt sin storebror.

 

Jag fattade ingenting.

 

”vad vet hon?” frågade Philips pappa och tittade på mig och sedan på Philip.

 

Va? Vadå, vad vet jag? Jag vet ingenting ju. Jag fattar ju inte ens vad de snackar om.

 

”inte så värst mycket” svarade Philip.

 

Philips pappa suckade och spärrade upp ögonen. Så man gjorde när man blev riktigt irriterad.

 

”Philip, du bröt mot reglerna! Fattar du inte vad konsekvenserna kan bli av det?! Du måste tänka dig för innan du berättar saker för andra. Det spelar ingen roll hur mycket ni känner varandra.”

 

”men Pappa du fattar ju inte! Jag… är bunden till henne. Hon måste få veta”

 

Jag kände hur de andra drog efter andan. Philips pappa spärrade upp ögonen.

 

”är du b-buden till he-henne?” stammade Philips pappa.

 

”ja” svarade Philip.

 

”ursäkta men kan ni förklara vad som händer här? Jag fattar ingenting” sa jag plötsligt och allas blickar vändes mot mig.

 

”att vara bunden till någon är ungefär som att vara gift med någon i människolivet, men i vargarnas värld så blir man bunden i någon. Förälskad alltså” förklarade Philips storasyster.

 

Även jag drog efter andan.

 

”och jag kan inte ljuga för henne” fortsatte Philip. ”ge henne en chans”

 

Philips pappa granskade mig med en rynka mellan ögonbrynen.

 

”okej. Men du måste lova att inte berätta för någon. Vad heter du föresten?”

 

”Isabelle” svarade jag.

 

”men hon kallas för Bella” la Philip till.

 

Jag log.

 

”lovar du på hedersord, på hela ditt liv att aldrig berätta för någon? Om du så ligger för döden”

 

”ja” svarade jag.

 

Philips pappa drog en djup, lättad suck.

 

”hon får följa med till årsmötet ikväll” sa han sedan.

 

Jag kollade på Philip. årsmöte? Han gav mig en blick som såg ut ungefär som ”jag förklarar sen”

 

Familjen började gå mot huset och snart var alla inne och dörren var stängd bakom dem.

 

Jag tittade upp på Philip. Ville ha en förklaring.

 

”varje år har vi ett årsmöte för vargar. Våra kusiner och vargfamiljen i norr är med. Vi är de enda vargarna kvar i hela landet, om man bortser från Josh familj. I alla fall så berättar den äldste vargen för de nya vargarna om våran historia. Om våra förfäder alltså. Vi brukar grilla samtidigt. Det brukar faktiskt vara ganska kul”

 

Jag nickade.

 

”men jag är ju ingen varg…”

 

Philip log.

 

”nej. Men jag tror du kommer fatta mer om du är med. Om jag skulle vara du skulle jag vara ganska förvirrad vid det här laget”

 

Jag nickade.

 

”det är jag”

När kvällen närmade sig körde vi ner till årsmötet. Jag och Philip tog moppen medans resten av Philips familj tog bilen. När vi kom fram till gläntan där mötet skulle hållas så var alla redan där. De satt runt elden i en ring och pratade. De flesta tystnade när de såg mig. Undrade säkert vad jag gjorde där.
 

”tja” sa Philip och slog sig ned i gräset bredvid en gammal man.

 

Jag slog mig ned bredvid honom. Hörde hur någon viskade ”vad gör flickan här?” till en kvinna med mörkbrunt hår.
”det här är Bella föresten” presenterade Philip mig för de andra. Jag kände hur jag rodnade. Tur att det var så mörkt ute.

 

”hej Bella” sa en kille med svart, snaggat hår och med en vit t-shirt.

 

”äh, ragga lagom” viskade någon kille och de killarna som satt bredvid honom började fnissa.

 

Jag himlade med ögonen.

 

”du får ursäkta ärketöntarna” viskade Philip till mig och jag fnissade.

 

”jaha, vi ska väl börja mötet då” sa en kvinna med grått hår och killarna tystnade. ”vi kan väl börja med att Shan berättar om våra förfäder som vi alltid börjar mötet med”

 

Alla blev knäpptysta och väntade på att den gamla mannen skulle börja prata.

 

”för länge, länge sedan. Vi vet inte riktigt hur länge sedan, så var våra förfäder andar. De seglade runt i luften och väntade på att en människa skulle dö och själen lämna dens kropp så att de kunde leva i personen istället. De höll på så i några hundra år tills själarna plötsligt slutade att lämna kropparna. Istället delade själarna på sig och reste vidare till en annan kropp samtidigt som halva själen levde kvar i den döde kroppen. Andarna hittade ingen kropp att leva i och seglade runt i luften i ungefär 20 år innan en ande kom på att de kunde leva i djurs döda kroppar. Den första anden hittade en död varg och skulle precis uppleva vargen med sin själ när han märkte att det inte gick att anträda vargen. Så han gjorde som själarna och delade på sig och anträdde vargen med sin ena halva. Samtidigt dog en kvinna i U.S.A och hennes själ lämnade hennes kropp utan att dela på sig. Anden var först dit och levde i kvinnan med sin andra halva själ. Då hände något mystiskt. Andens själar kunde inte bli två bitar och dela sig som själarna kunde göra. Utan andes själar hörde ihop. Så kvinnan blev en blandning mellan en varg och en kvinna. Hon fick flera barn med en människa och halvmännsikovargen levde vidare genom generationerna. Men det var aldrig någon som fick reda på att vargarna fanns. Andarna lovade varandra att hålla det hemligt. Och det har varit en regel ända sedan dess…”

 

När Shan berättat klart ryste jag till. Tänk att det fanns andar. Jag har levt en femtedel av mitt liv på jorden och ändå har jag aldrig fått reda på det här.

 

”vi fortsätter med frågor” sa kvinnan med det gråa håret och riktade blicken mot killarna som Philip kallat ärketöntar.

 

”varför jagar vi bara två gånger i veckan?” frågade killen med det snaggade håret.

 

”bara?” flinade en man med svart, vildvuxet hår.

 

”ja, ibland får man ju typ damp i skolan för man är så jävla blodtörstig” svarade killen.

 

Jag kände hur jag fick en klump i halsen. Jag hade inte tänkt på det förut. Men vargar åt väl knappast vanlig mat. Såklart de jagade i skogen och dödade djur. Philip sneglade på mig som för att se min reaktion men jag stirrade bara rakt fram, in i elden.

 

”annars skulle våran vargsida utvecklas till aggressiva monster om vi jagade för mycket” sa Philips pappa.

 

”och varför får vissa jätteandvändbara krafter och andra inte?” frågade plötsligt Philip.

 

Krafter? Jag tittade frågande på honom.

 

”alltså, vi kanske måste förklara lite för Bella” flinade han och jag kände hur jag rodnade.

 

”alltså, när man blir en varg så får man en egen kraft. Philip har kraften att styra andras humör. Om någon är arg kan han få personen att bli glad” förklarade kvinnan med grått hår.

 

Jag nickade. Det var därför lärarna aldrig fick utbrott på honom när han kom försent.

 

”men som svar på Philips fråga, så får de som minst behöver krafter de mest oanvändbara krafterna, medans de som mest behöver det får de bästa krafterna” svarade mannen med det vildvuxna håret.

 

”yes” flinade Philip och jag såg hur han storebror räckte ut tungan åt honom.

 

”min storebror kan läsa andras tankar. Det är faktiskt mer andvändbart än att kunna ändra andras humör” förklarade Philip för mig.

 

”jag går och hämtar marshmallowsen” sa plötsligt Justins storasyster och reste sig upp.

 

Några sekunder senare kom hon tillbaka med två påsar med marshmallows. Philip plockade upp en hög med spetsade pinnar och delade ut till alla. Philips storasyster sickade vidare marshmallowspåsen till alla och när den kom till mig trädde jag på två marshmallows på pinnen och sträckte sedan in pinnen över elden. Mina marshmallows blev nästan brända direkt. Philip skrattade när jag drog ut pinnen från elden och mina marshmallows var helt kolsvarta.

 

”såhär ska man göra” förklarade han och stoppade in sin marshmallow i elden. När han tog ut sen några sekunder senare var även den kolsvart. Nu var det min tur att skratta.

 

”det var precis så jag gjorde ju”
”meh…” sa Philip och flinade.

 

Det hade hunnit att bli mörk ute. Stjärnorna lyste klart och månen var halv. Jag ryste till. Jag visste att de inte förvandlades till vargar när det var halvmåne, men det kändes ändå lite kusligt. Jag gäspade och lutade huvudet mot Philips axel.

”ska jag köra hem dig?” viskade han.
 

Jag nickade sömnigt.

 

Vi reste oss upp och gick bort till Philips moped. Han satte sig på den och jag hoppade upp där bak och la armarna runt hans midja. Philip startade moppen och snart var lägerelden långt borta. När Philip bromsade in vid höghusen var klockan ett på natten. Pappa skulle bli galen. Jag hoppade av moppen och skulle precis börja gå mot dörren när Philip tog tag i min arm och drog mig tillbaka. Jag log mot honom och plötsligt nuddade våra läppar varandra. Jag som förut varit frusen blev kokhet på bara några sekunder. Jag la armarna runt hans hals och trycke mig närmare. Philip avslutade kyssen och log mot mig.

 

”hejdå. Vi syns imorgon” sa han innan han hoppade upp på moppen och körde iväg igen.

 

Jag stod och kollade efter honom en lång stund innan jag vände mig om och började gå mot ingången.

 

 

Kapitel 25! Vad tycker ni? Skrev lite fort för hade bråttom, men hoppas ni gillar det ändå. Kram! ;)

 

tänkte bara säga att...

 
..jag vet att bilderna på vargen är Jacob från Twilight. Fick några kommentarer om det. ;)
men det är väldigt svårt att hitta bra bilder på vanliga vargar.
1. det finns typ inte så många bilder på vargar, haha.. ;)
2. om jag hittar någon är den ful, eller konstig eller så vill inte alls jag ha den..
inte någon kritik mot er som kommenterade alltså, tänkte bara klargöra att jag vet det, så ni inte tror jag sitter och snor massor bilder därifrån och inte har någon aning om vad det är för ngt ;)<3
 
fick också en kommentar där en tjej hade skrivit:
jag har läst den här novellen sen kapitel 3 och jag älskar den. MEN VARFÖR BLANDAR DU IN TWILIGHT?! jag hatar den filmen!!!! usch, nu tänker jag inte läsa novellen mer!!!
 
mitt svar:
För det första är det ju jättekul att du gillar novellen. ;) eller, gillade.
för det andra så blandar jag inte in Twilight. Novellen har INGET med Twilight att göra förutom bilderna, som är från Twilight men det var somsagt för att jag inte kunde hitta bättre bilder.
och ja, jag fick insperation från Twilight med varggrejen för att jag älskar den filmen och alltid har varit på Jacobs sida <333 men bara för det betyder det ju inte att Novellen handlar om Twilight eller att det är samma personer som i Twilight? eller vad säger ni?
kram!
 
 
 
 
 
 

♥ You are the reason why I smile - kapitel 24

förra kapitlet:

"vem var det?" frågade jag försiktigt.

"josh och hans gäng" suckade Philip. "de tror att de äger stället"

 

 .

 

Han vände på huvudet och tittade på mig. I hans ögon glittrade vattnet och hans hår virvlade i den lätta vinden. jag drunknade i hans ögon. De var så vackra och levade. jag log och slet loss min blick och tittade ut över sjön istället.

"försten in till stranden är bäst!" sa plötsligt Philip och dök i vattnet.

"fusk" ropade jag efter honom och hoppade ner från klippan och började simma efter honom. Vi kom in på det grunda och började springa istället. Vattnet plaskade upp runt benen och gjorde min tröja som nyss torkat blöt igen. Philip vann. Men den här gången kom jag bara några sekunder efter honom. Jag kastade mig ner i sanden och låg där och flåsade efter att jag simmat som en idiot för att hinna ifatt Philip. Och ändå vann han.

"dålig kondition?" flinade Philip.

Jag tog upp en hand full med vatten och kastade iväg den på honom. Han skrattade till och log det där fina leendet. Jag räckte ut tungan åt honom och log sedan tillbaka. Han gick fram till mig och satte sig ned i sanden bredvid mig.

"vad lyxigt med värsta mexicostranden precis vid ditt... andra hem" sa jag.

philip log.

"aa"

När kläderna torkat körde vi tillbaka till stugan. Jag klev innanför dörren och blev fortfarande förbryllad över hur huset såg ut på insidan. Det kändes som att gå in i en portal och komma till någon helt annan stans. Philip sparkade av sig skorna och jag hängde upp min skinnjacka på en krok.

"kom" sa han och började gå upp för den knarrande trappan. Jag tog ett djupt andetag innan jag följde efter honom.

På övervåningen låg en hall med sovrummen på sidorna om hallen. Den första dörren ledde till Philips rum. Han sköt försiktigt upp dörren och gick före mig in i rummet. Det var konstigt hur likt hans rum här var som rummet i lägenheten. Blått överkast, blåa tapeter, en stor garderob, ett skrivbord och en hylla med tavlor på. Philip gick fram till sängen och satte sig medans jag nyfiket gick fram till hyllan med tavlorna på. Ville se om det var samma tavlor också. Precis som i Philips andra rum så var bilderna på vargar. Var deras familj jägare? överallt hade de vargar, de hade skinnmattor och varför hade de annars ett hus mitt ute i skogen? en annan tanke dök plötsligt upp i min hjärna. Rådjuren. Jag svalde klumpen jag fått i halsen och försökte att inte tänka mer på saken. Istället gled jag med blicken över fotona. Längst bort stod en dammig tavla med ett trettiotal vargar på. Jag lyfte handen och strök bort dammet och såg att något var skrivet över varje varg med en blek tuchpennefärg. Jag tittade närmare och såg att det stod namn. Först trodde jag allt var ett skämt. Som om han hade skrivit dit namnen bara för att skoja och se vilka de där personerna liknade. Men när jag såg det namn som stod över vargen längst upp stelnade jag till. Runt i min hjärna snurrade minnen, alla vargtavlor, alla gånger philip ljugit, varje ord han sagt som jag inte förstått, allt jag sett i skolan, hur Philip såg ut, huset och plötsligt fattade jag allt. Med snirkliga bokstäver över vargen länsgt upp stod:

philip.

jag mådde illa. Ville spy, men samtidigt inte. Min hjärna spelade upp minnen som scener och som om jag var åskådaren. marken började snurra. jag såg i ögonvrån hur Philip kom fram till mig, sa något och la ner tavlan med en smäll så baksidan låg uppåt. Jag snubblade till. Orden som philip sagt på förmiddan upprepades i mitt huvud.

alla gånger jag ljugit, var för att beskydda dig från vem jag egentligen är.

vem jag egentligen är.

Alla pusselbitar föll på plats. Allt Philip sagt och gjort förstod jag plötsligt. Shit. men det kunde inte vara sant. Det gick inte.

men samtidigt visste jag att det var sant.

Mitt huvud började snurra igen och plötsligt blev allt svart.

 

Jag slog sakta upp ögonen. Allt var suddigt och mitt huvud dunkade. Jag kände plötsligt något mjukt under mig. sakta återgick synen till normalt och huvudverken försvann. Jag ryckte till när jag såg var jag befann mig. I en skog. Över mig hängde trädens grenar, runt omkring mig täcktes marken med mossa och stenar och det mjuka under mig var mossa. Jag satte mig försiktigt upp och kände hur hela min kropp värkte.

vad fan gjorde jag här?! och hur hade jag kommit hit?!

Jag tittade mig omkring. Inte en människa syntes och det enda som hördes var fågelkvitter.

var hade Philip tagit vägen?!

plötsligt knäcktes något som lät som en gren över mig och med en duns föll någon till marken precis bredvid mig. Philip. Han svor högt och reste sig upp och sparkade argt till trädet som han ramlat ner ifrån. Han vände sig om igen och fick plötsligt syn på mig.

"hej" sa han och log.

"vad fan gör jag här..?" flög det ur min mun.

philip log snett och satte sig ned i mossan bredvid mig.

"jag... alltså, du svimmade. Och tyckte det var dags att berätta allt för dig. och jag tror redan du vet, men .... jag vet inte hur jag ska säga det här ...."

Philip reste sig upp igen och tog tag i min hand och drog upp mig från mossan. Jag hamnade nära honom.  Han ansikte var bara två centimeter från mitt. Jag tittade in i hans ögon och blev som fast igen. Hans hår virvlade lite i den svala vinden och trädtopparna svajade fram och tillbaka. Philip tittade rakt in i mina ögon och hans uttryck förändrades. Allt blev knäpptyst i skogen. Tillochmed fåglarna tystnade.

"jag är en varg" viskade Philip och mitt hjärta började slå fortare.

Fåglarna flög iväg från träden så fort Philip sagt orden. Deras vingar flaxade högljutt och träden slutade att vaja i vinden. Mina ben kändes svaga. Jag visste inte om jag skulle orka att stå länge till.

"ja-jag visste det" viskade jag tillbaka och tittade rakt in i hans ögon. En eldslåga slog upp i Philips ögon. Jag ryste till. Philip log ett svag leende och backade tre steg innan han röt till och blottade tänderna. En kall kår spred sig genom min ryggrad och jag blev som förstelnad. Philip fortsatte att ryta och plötsligt sprack hans skor och istället för en människofot var nu där en lurvig vargfot med vassa klor. Jag kunde inte röra mig. Inte andas. Allt var för overkligt. Jag hade på något sätt alltid vetat om det. Men eftersom det inte var speciellt normalt så hade jag vägrat tro på att det var sant. Att han var en varg. Shit. Jag blinkade till för att kolla om jag verkligen drömde. men allt var precis som förut. shit alltså. Jag svalde och fäste blicken på Philip igen. Nu sprack hans jeans och plötsligt stod han på alla fyra. hans överkropp blev lurvig och även hans tröja sprack. hans huvud förvandlades sist. Med ett knyck med nacken så var hans huvud även det lurvigt. hans chokladbruna ögon tittade på mig från den varg som stod där och han morrade lågt. Plötsligt böjde han sig fram och gick ned på knä. Philip bugade sig för mig. Eller förlåt, vargen. För det kändes inte som Philip. Även om hans chokladbruna ögon var desamma.

 

Jag borde nog ha blivit rädd. Sprungit hem direkt. Ringt polisen. Ringt hem. Ringt psyken. För det här var ju inte normalt. Inte för fem öre. Men jag stannade kvar. Rörde mig inte. Stod bara och tittade på. Jag skulle ha blivit rädd, om jag inte visste att den morrande vargen som stod ungefär tre meter ifrån mig var Philip. Killen jag älskade.

 

Jag tog två steg fram och sträckte sakta ut handen mot Philip. Han tog ett steg framåt och sträckte fram huvudet mot min hand. Jag kände hur min hand darrade. Han böjde ner huvudet och strök sig mot min hand. Som för att visa att det var okej. Jag klappade honom försiktigt på huvudet. Han gnydde lågt och jag log. Sedan strök jag honom över nosen och plötsligt fick jag en blöt slick i ansiktet. Jag skrattade till. Blev ganska äcklad över att ha fullt med vargslem i ansiktet men försökte att inte bry mig. Plötsligt puffade Philip löst till mig med huvudet i magen. Jag förstod vad han menade när han pekade med nosen på sin rygg.

nej, tänkte jag. Shit. nej.

Men ändå var tanken lockande. Jag tog ett steg fram mot honom och la försiktigt över ena benet över hans rygg. Satte mig tillrätta och greppade tag i pälsen för att hålla mig fast. Han reste sig sakta upp och jag fick svindel när jag såg hur långt ner till marken det var. Jag greppade ett ännu hårdare tag i manen och plötsligt stegrade Philip sig. Jag höll mig fast så hårt jag kunde och Philip ylade. Sedan började han springa. Jag halkade ner från hans hals igen och greppade tag i pälsen. Lutade mig framåt för att inte ramla av. Jag visste att vargar kunde springa ganska fort. Men inte såhär fort. Träden susade förbi och snart var vi ute på en äng. Fartvinden fick mina ögon att tåras och mitt hår virvlade i vinden. Jag kunde inte låta bli att le. Jag hade gått på ridning när jag var liten. Och jag var ganska van vid att gallopera med hästar. Men det här var mycket bättre.

 

 

Kort kapitel, I know. Men ändå, nu har ni fått reda på vad Philip är och jag lovar att han kommer förklara mycket mer i nästa kapitel. Vad tycker ni? Det kommer blandas in ÄNNU mer fantasy i novellen senare. Kram J

 
 
 
 

♥ You are the reason why I smile - kapitel 23

förra kapitlet:
Jag tog ett steg närmare honom och tog ett djupt andetag innan jag böjde mig fram och tryckte mina läppar mot hans. En varm känsla spred sig genom min kropp. Hans läppar var varma, precis som hela han. Jag hade saknat den där värmen. Det fanns bara en i hela universum som hade den där värmen. Och det var Philip. Jag avslutade kyssen och Philip log mot mig innan vi började gå mot skolan igen.
 
<p>;)</p>
 
Jag slog igen mitt skåp och kollade på klockan. Ett leende spred sig på mina läppar. Skoldagen var slut. Vilket betydde att Philip stod ute på parkeringen och väntade på mig. Han hade sagt att han skulle berätta något för mig. Sanningen, antagligen. Hur jag än funderat kunde jag inte komma på vad det skulle kunna vara. Allt konstigt som hade hänt. Det hade en mening, men jag visste inte vad.
Jag började gå mot skolporten och fick plötsligt syn på Therese. Hon stod mitt i korridoren med armarna i kors och med en sur blick fäst rakt på mig. Jag svalde klumpen i halsen och fortsatte gå framåt. När jag var en meter ifrån henne stoppade hon mig med ena handen och spände blicken i mig. Jag kände hur mitt hjärta började bulta fortare. vad ville hon?
"vad har du och Kevin ihop?" frågade hon med blicken fortfarande spänd i mig.
"inget" svarade jag snabbt.
"pft, du ljuger" fnös hon.
"nej" svarade jag.
"jag fattar varför Hanna inte vill vara med dig, du ljuger ju bara hela tiden. Och dessutom har jag sett er två, jag är fan inte helt dum i huvudet" sa Therese.
jo.
"det är Kevin som gillar mig, jag gillar inte honom!" 
"ha ha, jättekul" svarade Therese kallt.
"men det är sant ju" sa jag.
"du kan fan säga vad du vill men jag vet att du gillar honom. Och han är min! om du rör honom igen så stryper jag dig, okej?!" sa Therese surt och vände på klacken och gick.
Jag himlade med ögonen. Hon fick tro vad hon ville. Men det var inte sant.
jag började gå ner för stentrappan och kom ut i värmen. Ett leende spred sig på mina läppar igen och jag styrde stegen mot parkeringen.
 
På parkeringen stod någon lutad mot en moppe. Jag trodde först det var Kevin. Men Kevins moppe var mycket renare och den var inte blå. Och det var inte Kevin som stod lutad mot moppen. Det var Philip. Jag kände hur mitt hjärta började bulta fortare. Philip tittade upp från sin mobil och fick syn på mig. Han sken upp i ett leende och la ner sin mobil i fickan. Jag gick fram till honom och det kändes som om jag flög på moln. Jag vet, det lät töntigt. Men ärligt talat så kändes det som så.
"hej" sa jag när jag kom fram till honom.
"hej" svarade han och drog ena handen genom håret.
"sen när skaffade du dig en moppe?" frågade jag.
"äh, har haft en sen jag var tre" svarade Philip och log snett.
Jag kunde inte låta bli att le. jag älskade den där kaxigheten.
Sedan uppstod en pinsam tystnad. Ingen visste hur vi skulle göra. Om vi skulle kramas eller inte. jag menar, folk tittade på. Och som jag sagt förut: folk dömde varandra fort i våran stad. framförallt på våran skola. Jag tittade ner i marken och sparkade till en sten. philip tog upp sin mobil och tittade snabbt på vad klockan var innan han la ner den i fickan igen. Hela tiden fanns ett leende på hans läppar.
"äh, kom vi drar" sa Philip plötsligt.
"vart?" frågade jag medans Philip hoppade upp på sin moppe.
"det får du se"
jag hoppade upp där bak på hans moppe och la försiktigt armarna runt hans midja för att hålla mig fast. Philip startade och sladdade runt ett varv på parkeringen innan han svängde ut på vägen. alla kollade åt vårt håll. Och de var avundsjuka. det syntes. Jag bet mig själv i läppen för att inte börja le som en idiot.
 
Vi körde förbi stan och svängde ut på en smal grusväg. Jag undrade hela tiden vart vi skulle. Men jag visste att philip inte skulle berätta det, så det var ingen mening med att fråga.
Vi körde in i en granskog och kom seda ut på en äng för att sedan köra in i skogen igen.
Plötsligt skymtade jag ett rödmålat hus mellan granarna. Philip svänge in på en stig och stannade på en lerig gräsplatt framför det rödmålade huset. vad gjorde vi här ute egentligen?
Jag hoppade av moppen och Philip körde iväg med den till ett litet skjul innan han stängde av motorn och hoppade av mopeden. jag tittade mig omkring. Där huset låg var det som en glänta. Runt huset bredde granskogen ut sig. Det kändes som om vi var mitt ute i vildmarken. fast det var vi ju föresten.
Mellan granarna på vänster sida om huset kunde man skymta vatten. Det måste ligga en sjö i närheten. Jag fick plötsligt en väldig lust att bada. När Philip kom tillbaka var jag bara tvungen att fråga.
"går det att bada i sjön?"
philip sken upp i ett leende när han fattade att jag redan listat ut att det fanns en sjö i närheten.
"jadå"
Jag tittade upp på honom med en min som jag hoppades såg ut som "snääääällaa"
"okej. Men jag måste hämta mina badkläder först. Du kan få låna syrrans" svarade Philip och började gå mot huset. jag följde efter honom.
 
På utsidan såg huset ut som en helt vanlig rödmålad sommarstuga, men på insidan såg det ut som en jaktstuga med ljusbrun inredning, tavlor med vargar på uppsatta överallt på väggarna, skinnmattor och det ljusbruna trägolvet. Jag drog in lukten som var en bladning av skinn, rök och värme.
"oj" sa jag när jag stod i hallen och kollade på allt.
"jag vet" svarade philip och gick upp för en knarrande trappa. "du kommer snart förstå varför det ser ut såhär"
jag väntade i hallen medans Philip hämtade badkläderna. Kände mig ungefär som finn ett fel i huset. Jag med mina rosa converse, skinnjackan, parfymlukten, det blonda håret och jeansen.
 
När philip kom tillbaka med en illrosa bikini till mig som inte alls var stor, så förstod jag att hans syster måste vara mycket äldre än mig. Men jag hade helldre den på mig än en ljusrosa baddräkt med my little ponny på.  Så därför var jag glad över att philip hade en storasyster och inte en lillasyster.
"blir den här bra?" frågade philip och räckte över bikinin till mig.
"jadå" svarade jag och log tacksamt.
Philip öppnade dörren och jag gick ut i värmen. han stängde dörren bakom mig och vi började gå mot hans moppe.
"är det en brygga eller en sandstrand?" frågade jag.
"du får se" flinade Philip.
gud vad han var hemlighetsfull.
Han startade moppen och jag hoppade upp där bak. La armarna runt hans midja och kände hur en lycklig känsla spred sig genom kroppen när mitt hår virvlade i vinden av farten när philip körde ner mot sjön.
Vi svängde av från grusvägen och träden glesnade allt mer. Tillslut kunde man se hela sjön. En låg badstrand med fin, vit sand bredde ut sig så långt ögat kunde nå. jag trodde nästan jag drömde. Sånahär badstränder fanns ju bara i typ mexico. philip stannade moppen och jag hoppade av. Han lutade den mot en ensam gran och jag tog några steg ut i den vita sanden.
"wow" sa jag och kände hur en brännhet känsla for genom mina fötter. Sanden var kokhet.Jag skrek till och började springa mot vattnet. För varje steg jag tog brändes sanden ännu mer mot fötterna. Jag såg i ögonvrån hur Philip slet av sig tröjan och sprang efter mig mot vattnet. jag kastade mig i och dök ner under vågorna. Stack upp huvudet igen och strök mitt håt bakåt eftersom det hamnat i ansiktet. Philip kastade sig i vattnet och skvätte iskallt vatten på mig. Jag skrattade till. Kom på att jag badade med kläderna på. Men vad spelade det för roll? det var ju bara vi här. Det var en annan sak som förbryllade mig. på en sånhär fin strand borde typ halva Sverige vara här. Men det var helt tomt. Förutom vi förstås.
"fin strand eller hur?" frågade Philip när han stack upp huvudet från vattnet.
"aa" svarade jag. "men varför är det inga andra här?"
"vi försöker hålla stranden hemlig. pappa vill inte ha några turister här" svarade Philip.
Jag nickade.
"är inte det svårt?"
"jo, faktiskt"
"så, det röda huset är eran sommarstuga?" frågade jag.
"eh, nja. Mer som ett andra hem" svarade Philip. "vi är här två gånger i veckan. En gång i helgen och en gång mitt i veckan"
"så... när du tog ledigt. var du här då?" frågade jag.
"ja" svarade han.
"vad gör ni här egentligen. Badar?"
"eh, alltså... det är sjukt lång historia. Jag lovar att jag kan berätta den för dig senare idag" sa Philip.
Jag tittade frågande på honom. Vad hade hans 'hemlighet' med det här stället att göra? men jag hann inte fråga mer för i nästa sekund skrek philip:
"sisten ut till klippan är en rutten sill!"
Jag kastade mig efter honom i vattnet och började simma mot klippan som stack upp från vattnet några meter bort.
 
Philip vann. Han var en fena på att simma. Om man nu kunde säga så. Jag klättrade upp på stenen och skulle precis putta i philip i vattnet för att skoja eftersom jag inte ville höra mer på hans 'jag.är-bäst-snack', när en tuta hördes. Jag vände mig om och såg att en bil stod på grusvägen precis ovanför stranden. Den tutade igen och en solbränd kille med svart hår och rejäla muskler klev ut ur bilen. Han liknade Philip. Efter honom kom tre andra nästan lika dana killar. Shit. var alla här solbrända med mörkt hår och hade mycket muskler? eller var det Philips bröder?
"tja Fille" ropade killen med svart hår och vinkade.
jag såg hur philip himlade med ögonen.
"och din tjej" ropade killen sedan.
"käften" ropade Philip tillbaka. "vad gör du ens här? det är för fan VÅRAN mark! och räkna inte med att du får komma för pappa är borta"
de var defentivit inte brorsor.
"nähä. Sorry, sorry." ropade han surt tillbaka. "kom, vi drar grabbar." sa han till de andra killarna. "jag har ändå inte lust att stanna och prata med en idiot"
Philip fräste till och blottade tänderna. Det såg nästan ut som när en hund blev arg. Jag blev nästan lite rädd för honom. Philip vände på huvudet och när han kom på att jag satt där slutade han fräsa och bet sig själv i läppen.
"vem var det?" frågade jag försiktigt.
"Josh och hans gäng." suckade Philip. "de tror att de äger stället"
 
----------------------------------------------------------------------------------
 
kapitel 23. Inte så jättelångt, men spännande kapitel, eller vad säger ni? ;)
i kapitel 24 övslöjas allt! glöm inte att kolla in på bloggen kl 18.00 ikväll!
kram :)
 

lite updatering bara.. ;)

 
tack för alla era kommentarer på senaste kapitlet! det är ni som får mig att fortsätta skriva sötnosar <33
iaf så hinner jag tyvär inte att skriva ett till kapitel ikväll. Ska mysa med familjen och kolla på fotboll. Men kan skriva två kapitel imorgon istället. :)
kram!
 
 

You are the reason why I smile - kapitel 22

förra kapitlet:

jag skulle ta ett steg närmare för att höra ännu mer när jag plötsligt snubblade på en sladd och föll handlöst framåt. jag hann se hur Philip och Kevin förvånat tittade på mig där jag låg på golvet. De tystnade tvärt och utbytte blickar. De fattade att jag hade tjuvlyssnat. jag reste mig snabbt upp och vände mig om för att gå därifrån när Philip plötsligt sa:

"vänta"

 

(bild)

Jag stannade upp och snurrade runt. Philip såg rakt på mig med en orolig blick. jag skulle precis fråga vad det var när jag avbröts av Kevin.

"Bella, får jag chans på dig?"

Jag drog efter andan. VA?! shit. alltså SHIT.

"eh..." sa jag långsamt.

Philips blick var fortfarande kvar på mig. jag tittade upp på honom och sedan på Kevin igen.

"jag tolkar det där som ett ja" flinade han.

"Nej!" spottade jag ur mig. "nej! fatta det någon gång. Jag gillar inte dig"

han såg snopen ut. men fortfarande log han självsäkert. jag hatade det där leendet. HATADE.

"jo det gör du. Bella, sluta ljug för dig själv" svarade han och tog ett steg närmare.

"Men vafan FATTA! Jag gillar inte dig, kan det vara så jävla svårt att förstå?!" skrek jag.

Kevin flinade och vände sig om mot Philip.

"kan du säga till bruden att hon visst gillar mig?"

Jag kokade av ilska. För att inte slå till någon vände jag mig om och började springa genom korridoren. Bort från dem.

"bella, vänta!" ropade Philip efter mig.

Aldrig i livet.

Jag kände hur tårarna började rinna ner för mina kinder. Orkade inte bry mig om att mascaran troligen var utsmetad över halva mitt ansikte vid det här laget.

Jag sprang ut genom skolporten och fortsatte ner för stentrappan. jag hörde Philips steg bakom mig i gruset när jag fortsatte att springa jäms med skolväggen och vek sedan runt hörnet. Tänkte inte riskera att springa tvärs över skolgården då alla kunde se på. Jag störtade in i busksnåret som låg bakom skolan. Grenar piskade mig i ansiktet och tårarna rann. När jag kom in till den tätare delen började jag treva mig fram med händerna. Knäckte av kvistar och kröp under tjocka grenar. Hela tiden hörde jag Philips steg och andetag bakom mig. Varför skulle han springa efter mig bara för att berätta för mig det Philip sagt? kunde han inte bara lämna mig ifred?

Plötsligt fastnade min tröja i en rosentagg. Jag försökte rycka mig loss med rev bara upp ett stort hål i min tröja.

"vänta, Bella" sa Philip.

Han var bara några meter bort nu.

Jag tog i ännu mer och lyckades rycka mig loss och skulle precis börja springa igen när Philip tog tag i min arm och drog mig tillbaka.

”släpp!” halvskrek jag.

”Bella” sa han lugnt och tittade rakt in i mina ögon. Om jag inte varit så arg och ledsen på samma gång hade jag antagligen smält direkt.

”jag fattar vad Kevin försöker säga! Men det är inte sant. Så du behöver inte kuta efter mig som om jag vore din borttappade hund!” flög det ur mig.

”jag är inte här för att… Kevin vill det” svarade Philip och släppte taget om mig. Men jag hade ingen lust att springa längre.

”men varför är du här då?” frågade jag. Mina tårar hade slutat att rinna.

Philip svarade inte på min fråga. Istället tog han ett steg närmare mig.

”Bella, det är en lång historia och jag förstår att du kanske har tyckt att jag har varit lite… konstig?”

Ett snabbt leende spred sig på mina läppar med dog snabbt bort igen. Äntligen förstod han.

”och alla gånger jag ljugit, var för att beskydda dig från vem jag egentligen är”

Fortsatte philip.

”och jag vet inte hur jag ska säga det här, men…” sa Philip och gjorde en paus.

Jag svalde en klump i halsen.

Jag hatar dig.

”… jag älskar dig”

Orden ekade i mitt huvud. Det tog en stund innan jag fattade vad han menade. Shit! Vänta… what?!

”men…” sa jag långsamt och tittade upp på Philip.

”… du älskar inte mig” fortsatte philip.

”nej” sa jag direkt. ”eller jag menar jo….” jag gjorde en paus innan jag sa det jag hade längtat efter att säga  ”jag älskar dig också”

Philip sken upp i ett leende och plötsligt hade jag hans armar runt mig. Jag kände hur tårarna började rinna igen. hur fan hände det här… ?

”Bella, det är något jag måste berätta. Jag vill inte ljuga för dig mer. Så det är lika bra att jag berättar sanningen” sa plötsligt Philip.

”okej” svarade jag och strök bort mina tårar med baksidan av armen.

”men, jag kan inte berätta det nu” fortsatte han och tittade sig omkring. Som om någon skulle tjuvlyssna här ute. Plötsligt tittade han ner på sin klocka som han hade runt armen.

”shit. Jag har lektion nu” sa han.

”jag med antagligen” svarade jag.

”men… möt mig vid parkeringen efter skolan” sa Philip och vände sig om för att börja gå när jag tog tag i hans arm. Han vände sig förvånat om. Jag tog ett steg närmare honom och tog ett djupt andetag innan jag böjde mig fram och tryckte mina läppar mot hans. En varm känsla spred sig genom min kropp. Hans läppar var varma, precis som hela han. Jag hade saknat den där värmen. Det fanns bara en i hela universum som hade den där värmen. Och det var Philip. Jag avslutade kyssen och Philip log mot mig innan vi började gå mot skolan igen.

 
 
 

You are the reason why I smile - kapitel 21

förra kapitlet:
När Sarah och jag betalat gick vi tillbaka till avdelningen där Roxanna, Jossan, Linnea och Wilma var. De kom glatt gående emot oss med shoppingkassar fulla med kläder i händerna. Ja kunde inte annat än att glo. De brukade shoppa ofta. Det syntes. Så bra som de var på att hitta kläder.
 
:)
 
"var tog ni vägen?" frågade Roxanna.
"vi gick till duvet T-shirts och linne avdelningen" svarade Sarah.
"jaha" sa Roxanna och tittade på mig.
"hittade du nåt eller?"
Jag tittade mig omkring för att försäkra mig om att hon verkligen pratade med mig. varför skulle hon vara intresserad av om jag hittade nåt eller inte?
"eh.. ja" svarade jag tillslut.
"okej" sa hon och log mot mig.
 
När vi var tillbaka på skolgården igen och det var dags för lektion gick plötsligt Philip förbi oss. Jag kände hur mitt hjärta började slå fortare bara jag såg honom. Plötsligt stannade Roxanna upp.
"åh, kolla. Där är han"
Alla vände sina blickar åt philips håll.
"shit vad snygg han är alltså" sa Linnea drömmande.
"ja, eller hur" höll Wilma med.
Jag tittade förvånat på dem. Vänta.... va? tyckte de att Philip var snygg?!
"asså, vilken lycko-ost du är Bella" sa plötsligt Sarah."du är Julia och han blev Romeo!"
"mm" mumlade jag och kände hur jag fick en klump i halsen.
"tycker inte du han är snygg?" frågade Linnea.
"jo" svarade jag tyst.
 
Jag slog igen skåpet. Det var lunch. Medans jag la ner skåpnyckeln i fickan såg jag i ögonvrån hur Sarah, Wilma, Roxanna, Linnea och Jossan kom gående mot mig. De stannade framför mig och jag tittade upp.
"hej" sa sarah och log.
"hej" svarade jag och log tillbaka.
vad kunde de vilja mig?
"det är lunch nu" sa Jossan.
jo, jag vet.
"aa" svarade jag.
"men.. kom då" sa Jossan.
"men, ni då?" frågade jag förvirrat.
"men du får sitta med oss, kom!" sa Sarah.
Jag kände hur ett leende spred sig på mina läppar och jag började gå efter dem genom korridoren. Vi kom fram till matsalen och gick in genom de stora portarna. det var härligt att komma i en grupp. Alla blickar riktades mot oss och folk såg avundsjuka ut. typ "meh, varför hänger bella med Roxanna och dom?" och "kolla. när blev de kompisar?". jag log och kände mig för första gången nöjd över att alla tittade på mig. Alla andra gånger hade jag tyckt det varit jobbigt. Vi gick fram till matdisken och plockade upp varsinn blå plastbricka. Det var köttbullar och potatismos. Det gamla vanliga. Jag la upp sju stycken köttbullar på min talrik eftersom man inte fick ta fler.
Plötsligt hörde jag en välbekant röst precis bredvid mig. Åhnej.
"tja bruden"
jag himlade med ögonen och vände mig om. Kevin stod lutad mot matdisken bredvid mig och log brett.
"vad vill du nu då?" frågade jag.
Jag kände alla nyfikna blickar från Sarah och de andra. De undrade säkert varför Kevin pratade med mig.
"vill du sitta med oss eller?" frågade han.
"och vilka är 'oss'?" frågade jag.
"Fille, mackan, Rodde, George och jag" svarade Kevin.
jag ryckte till när han sa Fille. Han måste mena Philip. Det fanns ju ingen annan 'Fille' på våran skola.
"eh, nejtack" svarade jag snabbt.
Kevin la på den där blicken som han visste om att alla tjejer gillade. Förutom jag.
"säkert?" frågade han.
"ja" svarade jag och suckade och snurrade runt igen, så han skulle fatta att han skulle gå.
Och det gjorde han.
"vad sa han?" frågade Roxanna som stod närmast mig.
jag ryckte til och tittade upp på henne.
"äh, det va inget" svarade jag och lyfte upp min bricka. "var ska vi sitta?"
"där borta" sa Wilma och pekade på ett runt bord i mitten av matsalen.
Jag nickade och följde efter dem dit.
 
 
När dagen var slut var jag så trött att jag trodde jag skulle ramla ihop på skolgården och somna på direkten. Vi hade haft en vikarie på matten istället för Göran. och hon var precis tvärtemot honom. Göran segade sig fram med att berätta om allt möjligt så alla i hela klassrummet låg nästan och sov på lektionerna, medans Rita, våran vikarie, skuttade omkring, rabblade upp mattetal som man inte hann förstå vad hon sa och körde stenhårt med oss.
 
Jag styrde stegen mot busshållplatsen och såg i ögonvrån hur Philip gick några meter bakom mig. En pil kom sjutandes och borrade sig igenom mitt hjärta. Så kändes det iallafall.
 
jag klev på bussen och valde en plats längst bak. överallt i bussen, förutom där, var det fullt. Det fanns bara en plats kvar till philip. Den var ett säte framför mig. Philip tittade sig om i bussen, och när han såg att det bara var en plats kvar framför mig försvann hans leende totalt. men en sur min gick han fram till sätet och slog sig ned extra hårt som för att visa mig att han inte satte sig där frivilligt. Jag vände bort huvudet och bet mig själv i läppen för att inte låta känslorna svämma över. fan vad ont det gjorde. Han kunde väl vara lite trevlig iallafall? han behövde väl inte anstränga sig för att visa mig hur mycket han avskydde mig? För, sen när hade han börjat göra det? något hade hänt med Philip. han var inte sig själv. det var jag säker på.
 
..............................
 
Dagarna gick. Philip fortsatte undvika mig och jag fortsatte att vara med Sarah, Roxanna, Wilma, Linnea och Jossan. Vi hade blivit ett gäng nu. var tillsammans var vi än gick. Och jag var ju självklart glad över att jag äntligen hittat några vänner som faktiskt inte var falska. men ändå mådde jag dåligt. Det gjorde ont att se Philip
undvika mig varje dag. När vi övade inför pjäsen så gjorde han det med motvilja. Han läste inte alls sina repliker som förut. istället tjurade han och vägrade möta min blick. Ibland skolkade han tillochmed för att missa den lektionen. Det gjorde ondare och ondare i mitt hjärta att se honom. Och för varje dag som gick kändes kyssen mer och mer som om det aldrig hade hänt.
 
.........................................
 
Det var måndag. Ny vecka och nytt schema.
kul.
 
Jag satt vid bordet som jag alltid satt vid nu för tiden. bredvid Roxanna, Linnea, Sarah, Wilma och Jossan. De pratade om att åka till stockholm och shoppa men jag lyssnade inte riktigt. Mina tankar var hos en helt annan person. Ni kan ju gissa vem.
Philip.
jag suckade och vände mitt huvud bort från bordet där han satt. Jag ville inte se honom. Och jag önskade att vi aldrig blivit vänner så jag sluppit känna såhär.
"bella? ... lyssnar du eller?"
"va?" jag rycktes tillbaka till verkligheten och mötte Roxannas blick. "eh, ja"
"så du kan följa med till Stockholm på onsdag?"
"vet inte" svarade jag. "vi har väl skola då?"
"nej. Det är studiedag" sa Linnea.
"jaha."
"men kan du eller?" frågade Roxanna igen.
"jag vet inte. Måste kolla med pappa först" svarade jag.
"okej"
jag återgick till att kolla på Philip. kunde bara inte slita blicken från honom. Även fast jag ville. Han log ,det där fina leendet som jag älskade, åt något som Kevin sagt och tittade plötsligt åt mitt håll. Våra blickar möttes och jag kände hur mitt hjärta slog ett extra slag. Han tittade på mig med något som såg ut som tvekan i blicken, i ungefär en sekund innan han vände bort huvidet igen. jag suckade för mig själv. Jag skulle ärligt talat kunna döda någon för att få känna den där blicken igen.
 
Efter lunchen var det extra lång rast. Det hade rektorn bestämt. Jag antar att det egentligen var menat som en extra låg kafferast till lärarna.
 
jag satt på ryggstödet på en nerklottrad bänk tillsammans med Sarah, Roxanna, Linnea, Jossan och Wilma. De snackade fortfarande om den där stockholmsresan. Jag slog vad om att jag inte skulle få följa med av min pappa. Eftersom jag fick utegångsförbud bara jag var borta i tre timmar.
"jag måste på toa" sa jag och hoppade ner från bänken. De var helt upptagna att prata om resan så de märkte inte ens att jag gick. Men jag brydde mig inte. Med snabba steg gick jag mot skolingången. Det var tomt i korridorerna. Alla var ute i det fina vädret. jag gick upp för den korta trappan och styrde stegen mot tjejtoaletterna. När jag passerade städförådet hörde jag plötsligt killrösterröster. Jag stannade upp och lyssnade.
"men ärligt talat, hon gillar inte mig" sa en killröst jag kände igen. Kevin.
"jo, det gör hon säkert" sa en annan röst som jag också kände igen. Philip. Mitt hjärta slog ett extra slag.
"nej. Varje gång jag pratar med henne så säger hon bara 'vad vill du?"
Det gick plötsligt upp för mig vem de pratade om. Shit.
jag skulle ta ett steg närmare för att höra ännu mer när jag plötsligt snubblade på en sladd och föll handlöst framåt. jag hann se hur Philip och Kevin förvånat tittade på mig där jag låg på golvet. De tystnade tvärt och utbytte blickar. De fattade att jag hade tjuvlyssnat. jag reste mig snabbt ut och vände mig om för att gå därifrån när Philip plötsligt sa:
"vänta"
-------------------------------------------------
kapitel 21! vad tycker ni? var tvungen att hoppa framåt lite i tiden, typ några dagar, för annars skulle det ha blivit sjukt långtråkigt. Kommentera vad ni tycker. kram :)
 
 
 
 

You are the reason why I smile - kapitel 20

förra kapitlet:
"tja bruden" svarade han och fortsatte att le.
bruden?! urk.
"jag är för fan inte din brud" sa jag irriterat.
"du kanske blir" svarade Kevin och tog ett steg närmare.
"aldrig i livet" sa jag och vände på klacken och gick därifrån.
"äh, jag vet att du gillar mig! du vågar bara inte erlänna det!" ropade Kevin efter mig.
Jag himlade med ögonen. I hans drömmar.
 
(bild) 
 
Första lektionen var bild. Jag tog ut mitt ritblock och mitt pennskrin och smällde igen skåpet. Satte nyckeln i låset och vred om. Det var fem minuter kvar till lektionen började. Men jag var helldre tidig än försenad. jag styrde stegen mot trappan. Bildsalen låg på översta våningen med utsikt över hela skolgården.
mina tankar var långt borta när jag gick upp för trappan så jag kollade inte var jag satte fötterna. Plötsligt krockade jag in i någon och tappade alla mina saker i trappan. Jag böjde mig reflexmässigt ner för att plocka upp sakerna. Det gjorde personen jag krockat med också och våra huvuden krockade ihop. Jag kollade upp. Mitt hjärta slog ett extra slag när jag såg att det var Philip. Jag reste mig upp och han plockade upp sakerna. När han reste sig upp och såg att det var jag blandades hans uttryck av ilska och sammanbitenhet. han räckte snabbt över sakerna till mig och trängde sig sedan förbi mig och fortsatte ner för trappan. Jag vände mig om och kollade efter honom en lång stund. varför sa han inget? och varför såg han så arg och stressad ut?
Efter en stund kom jag på att jag hade lektion och vände mig om igen och fortsatte upp för trappan.
 
Marie, våran bildlärare, hade lagt ut stora papper över hela golvet i bildsalen. Det var meningen att vi i grupper skulle måla fritt på papprena och sedan skulle vi sätta ihop allt och se vad det blev. jag satt på sidan av medans min grupp skrattade och kladdade på pappret. Pratet i salen var bara ekande sorl för mig. Mina tankar var någon helt annan stans. Hos Philip.
hatade han mig? eller varför såg han så arg ut när han såg att det var jag som hade tappat mina saker?
 
Efter lektionen hade vi håltimme. Resten av klassen drog ner till glasskiosken och låg i gräset utanför och solade. men jag ville inte gå dit. Alla skulle viska och fnissa och typ "kolla, Therese har dissat henne och nu har hon inga vänner". För vem skulle jag sitta med? Alla skulle antagligen flytta på sig om jag satte mig bredvid dem eller så skulle alla bli tysta och utbyta blickar. Jag visste precis hur det kändes. Så hade det varit i min förra skola.
 
Jag bestämde mig tillslut för att dra ner till stan och kanske shoppa eller något. När jag precis skulle gå över vägen hörde jag någon ropa mitt namn. Jag vände mig om och såg en tjej med blont, halvlångt, hår och en jeanskjol på sig komma gående åt mitt håll. Hon vinkade glatt och började gå fortare. Jag hade sett henne förut på skolan. Hon hängde med tjejerna i åttan. de var näst populärast bland tjejerna efter Therese.
"hej" sa tjejen och log.
"hej" svarade jag osäkert och log tillbaka.
"du heter Bella va? för jag trodde först du hette Julia"
"ja" svarade jag.
"jag heter Sarah" sa tjejen och log brett.
hon verkade trevlig.
"Sarah!" hördes rop längre bort.
Sarah vände sig om och vinkade åt hennes kompisar i åttan som kom gående åt vårat håll. De vinkade tillbaka och när de såg mig började de viska med varandra. Jag rodnade. Kände mig så fel.
"hej" sa den längsta tjejen med rött, plattat hår när hon kom fram till oss och granskade mig med blicken.
"hej" svarade jag.
"det här är Bella" presenterade Sarah mig som om hon reda kände mig, fast vi hade träffats nyss.
"Wilma" sa en utav tjejerna med ljusbrunt hår och log.
"Josefin. Kalla mig Jossan" sa en annan tjej med mörkbrunt hår i tofs.
"Roxanna" sa tjejen med rött hår och log. jag hade förut tyckt hon var läskig. Hon var liksom känd på skolan för att ge bitchblickar och att vara taskig mot alla tjejer i sjuan som gick förbi. Men jag förstod nu att det bara var en immitch. Hennes leende var inte alls skrämmande och hon såg faktiskt helt normal ut.
"Linnea" sa den sista tjejen med blont, långt, lockigt hår. Hon var söt men kort.
"har du också håltimme nu?" frågade Sarah mig.
jag nickade.
"amen vad bra! då kan ju du hänga med oss till stan och shoppa! om du vill alltså...?" sa Wilma.
"gärna" svarade jag med ett leende. Lättad över att jag skulle slippa gå dit själv.
 
Vi började gå över vägen och alla tjejerna verkade trevliga. men jag ville inte bli kompisar med dem direkt. Jag hade lärt mig av mina misstag med Emma och Emilia. det var bättre att lära känna alla först innan jag började vara med dem. tänk om de var jättetaskiga och bara var ute för att sprida ryckten och snacka skit. Jag troode inte de var det. men ändå. Man kunde faktiskt aldrig veta på våran skola.
jag hade sett Therese säga snälla saker till jättemånga. Typ som "åh, gud vilket fint armband du har". men det de hon sa det till inte visste var att hon menade tvärt om och bara sa så för att underhålla sina vänner så de skulle skratta åt hur löjligt lyckliga alla blev.
 
När vi kom ner på stan gick vi direkt in på H&M. jag brukade inte handla där, men eftersom alla andra gick in dit så följde jag efter. Wilma, Linnea, Roxanna och Jossan sprang direkt iväg till sina favoritavdelningar och började rota runt bland kläderna direkt. Sarah märkte att jag inte var så entuastisk över att köpa kläder så hon visade mig en avdelning som hon sa "jag lovar att du kommer älska den" om . och det gjorde jag. faktiskt. Det var en avdelning med bara linnen och t-shirts med olika tryck på. Alla var så himla snygga så jag ville egentligen köpa hela butiken. men det gick ju inte. jag hittade tre linnen och två t-shirts och gick sedan till kassan för att betala. Sarah hittade sju linnen och fem t-shirts. Jag fattade inte hur hon hade råd med det. Det måste ha kostat typ 1500 kr.   
 
När Sarah och jag betalat gick vi tillbaka till avdelningen där Roxanna, Jossan, Linnea och Wilma var. De kom glatt gående emot oss med shoppingkassar fulla med kläder i händerna. Ja kunde inte annat än att glo. De brukade shoppa ofta. Det syntes. Så bra som de var på att hitta kläder.
 
-------------------------------------------------------------------
kapitel 20! vad tycks? ;))
 
 
 
                                                                                                  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

hallå??

kommentera lite nudå ?! <33

You are the reason why I smile - kapitel 19

 
förra kapitlet:
Det låg blod på golvet och stanken fick mig att må illa. Jag skrek rakt ut. Kunde inte tänka klart och snubblade bort från dörren. Ville inte se. Ville bara dö. Jag ramlade ihop på golvet och jag såg hur någon kom springande fram till mig innan allt blev svart.
 
:)
 
När jag vaknade igen låg jag på en vit sjukhussäng och mitt huvud dunkade. Sakta slog jag upp ögonen och kollade mig omkring. Allt var suddigt, men jag kunde urskilja ansikten i rummet. Först hörde jag bara något mumlande ljud. Men snart övergick mumlandet till ord.
"Bella, hör du mig?"
Jag försökte få fram ord. Men det var som om jag hade glömt bort hur man pratade. Istället nickade jag sakta.
"Bella!" hördes en välbekant röst. jag vände på huvudet och såg Philip.
Vad gjorde han här? Och vad gjorde jag här egentligen?
Sakta kom mitt minne tillbaka. Hur jag skulle gå på toa men ryckt upp fel dörr. Alla rådjur som låg på hyllorna, det blodiga golvet och stanken. Jag svalde klumpen som hade blidats i min hals. var allt verkligen sant? Mitt huvud började snurra igen och de människorna i rummet sa dog sakta bort.
 
Nästa gång jag vaknade var jag hemma. Huvudverken var borta och jag kände mig ganska pigg. nervirad i en filt låg jag i soffan med TV:n påslagen. jag tittade mig omkring. Allt såg ut precis som vanligt. Jag hade säkert drömt allt. Det kunde ju inte vara verkligt, allt det fär med rådjuren. Jag måste ha drömt. Så var det nog. Plötsligt kom pappa in i vardagsrummet. han hade ett par fula mjukisbyxor på sig som jag nästan aldrig hade sett förut. De hade han bara när han var hemma och var sjuk eller när han var ledig från jobbet. Vänta.... var han ledig från jobbet? Pappa gick fram till soffan och satte sig bredvid mig. Han kollade mig djupt i ögonen och strök mig över pannan. Jag blev lite irriterad. Ville typ skrika "hallå, jag är inte medvetslös! Du kan prata med mig!".
"Bella, det är bäst du vilar" sa pappa efter en stund.
Men, hallå?!
"jag behöver inte vila" svarade jag hest.
Ett leende spred sig på pappas läppar men dog snart bort igen.
"jo, det behöver du"
"men..." försökte jag. "vad var det som hände egentligen?"
"Philips föräldrar ringde igår, de sa att du hade svimmat i Philips rum när han var på toa. så jag kom över, men när du inte vaknade åkte vi med dig till sjukhuset. Du var medvetslös i en dag, sen sa doktorn att du skulle vakna snart igen, så jag körde hem dig. philips föräldrar har gått runt och varit jätteoroliga för dig"
va?! hade jag svimmat i Philips rum när han var på toa...? Då måste allt om rådjuren vara en dröm. fast drömmar brukade man inte komma ihåg så exakt som jag gjorde. Jag mindes exakt varenda ögonblick av vad som hände. Det kändes så verkligt, som om jag faktiskt upplevt allt. Men... det kunde ju inte vara sant.
eller?
"vila nu" sa pappa och reste sig upp.
Jag suckade och vände huvudet mot TV:n. Det gick ett nyhetsprogram om jordbävningar. Kul.
 
Nästa gång jag vaknade låg jag i min egen säng. Solens strålar letade sig in genom persiennen i fönstret och avslöjade att det var mitt på dagen. Minnen från vad som hänt snurrade runt i mitt huvud när jag satte mig upp i sängen. klockan var 16.00. Hade jag missat en hel skoldag?
Jag reste mig upp och tassade ut ur mitt rum. Pappa satt i vardagsrummet med Cloe i famnen. Han tittade upp när jag kom.
"Bella, du måste sova"
"men det är ju mitt på dagen!" svarade jag.
"jo, men..."
"dessutom är jag trött på att sova, Jag är frisk, okej?"
"säkert?" frågade pappa och Cloe jamade.
"ja" svarade jag.
"okej, jag fixar lite lunch" sa pappa och reste sig upp från soffan och styrde stegen mot köket. Cloe hoppade ner på golvet och gick fram till mig och började stryka sig mot mina ben. Jag böjde mig ned och klappade henne medans hon jamade lågt.
"har jag missat en skoldag?" frågade jag när pappa kom ut från köket, bärandes på en rykande het kastrull. han ställde ner den på bordet i vardagsrummet och vände sig om mot mig.
"ja"
"men... läxorna då?" frågade jag.
"jag pratade med dina lärare, och de sa att det var lugnt"
Jag pustade ut.
"okej"
Bilder från allt som hänt dök upp i mitt huvud igen. Golvet började snurra och allt blev suddigt. Jag var tvungen att sätta mig ned för att inte svimma av. Minnena från i förrgår var som en mardröm som hela tiden spelades upp i mitt huvud. Det gick inte att komma ifrån den.
"mår du riktigt bra?" frågade pappa.
"jadå" svarade jag och log, så han inte skulle tro att jag ljög. För det gjorde jag inte. 
 
Nästa dag vaknade jag av att pappa öppnade dörren och klev in i mitt rum. Sömnigt tittade jag upp på honom och skulle precis säga "Gåååå!", när pappa sa att det var tio minuter tills bussen gick. Jag satte mig käpprakt upp i sängen med ett ryck. Shit. pappa gick ut ur mitt rum igen och stängde dörren efter sig. jag sprang fram till min garderob och drog på mig jeans och ett linne. Kollade mig i spegeln lite snabbt. Håret låg utsläppt över mina axlar. jag hade lust att göra något med det, men jag hann inte. Jag öppnade dörren och sprang ut i hallen. Drog på mig skorna lite snabbt innan jag ropade hejdå till pappa.
"hejdå!" svarade han inifrån vardagsrummet innan jag slog igen dörren efter mig. Philip stod inte lutad vid trappräcket som han brukade. Fan. Jag kände hur besvikelsen tog över i några sekunder. men sedan ryckte jag mig tillbaka till verkligheten och skyndade mig ner för trappan. Jag tryckte upp dörren och började springa över gräsmattan. hann precis fram till bussen innan dörrarna stängdes. anfådd och helt slut betalade jag och gick längre bak i bussen. Längst bak skymtade jag en vit keps och en solbränd arm. Det var Philip. Jag svalde hårt. Jag hade så stor lust att gå fram till honom, men jag kunde inte. Drömmen som hela tiden kom tillbaka släppte aldrig. Och jag hade fortfarande kvar känslan av att allt var sant. Dessutom visste jag inte om jag kunde lita på philip. Alla gånger han ljugit kom jag ihåg. Visst hade jag ett svagt minne av kyssen, men det kändes som om det aldrig hänt. den var nog bara för bra för att vara sann. Jag kanske tillochmed hade drömt om den med.
jag gav honom en sista blick innan jag slog mig ned på sätet i mitten av bussen. Tog upp mina MP3 lurar ur fickan och satte på en bra tempolåt så jag slapp tänka på allt.
 Och om Philip faktiskt hade velat sitta med mig, hade han inte väntat på mig vid trappräcket då?
 
Bussen bromsade in vid skolan och jag reste mig upp. Med ett ryck stannade bussen vid busshålplatsen och jag snubblade omkull. I sista sekunden fick jag tag i ett säte och drog mig upp på fötter igen och snubblade ut ur bussen. Det var varmt ute. Solen sken och inte ett endaste moln syntes på himlen. Philip klev av vid en annan dörr, längre bak på bussen. fast det hade varit närmare att gå ut genom samma dörr som jag. Jag vände på huvudet och försökte inte att bry mig. Tog upp mina MP3 lurar igen och satte på samma låt, Va Va Voom med Nicki Minaj, och började gå.
 
Vid parkeringen stod Kevin och hans gäng som vanligt. Men de var några där som inte brukade vara där. Therese och hennes gäng, Hanna , Emma, Emilia och tvillingarna. Therese stod väldigt nära Kevin och pratade med honom, men han såg inte ut att lyssna. Jag tittade ner i marken när jag passerade dem, och hoppades på att det inte skulle se mig.
"Bella!" ropade Kevin.
shit.
Jag fortsatte att gå. Tänkte inte stanna för att prata med dem.
"ey, Bella! stanna!"
jag hörde steg bakom mig och kände en hand på min axel. Jag snurrade runt och såg Kevin stå där med ett självsäkert leende på läpparna. Jag hade lust att spotta honom rakt i ansiktet.
"vad vill du?!" fräste jag.
"tja bruden" svarade han och fortsatte att le.
bruden?! urk.
"jag är för fan inte din brud" sa jag irriterat.
"du kanske blir" svarade Kevin och tog ett steg närmare.
"aldrig i livet" sa jag och vände på klacken och gick därifrån.
"äh, jag vet att du gillar mig! du vågar bara inte erlänna det!" ropade Kevin efter mig.
Jag himlade med ögonen. I hans drömmar.
 
 
--------------------------------------------------------------------
 
kapitel 19! what do ya think about it? haha, sämst på engelska. Men vad tycker ni? kommentera! :)
 
 
 

♥ You are the reason why I smile - kapitel 18

förra kapitlet:
Jag vände mig om och tog tre steg fram till Philip och gav honom en kram. han log mot mig och jag förstod att det var det han ville. Nu var han nöjd. Jag log tillbaka.
"hejdå" sa han efter mig innan jag stängde dörren och gick ut i trapphuset.
 
(bild)
 
När jag kom in i hallen så kom Cloe rusande rakt emot mig. Hon hoppade på min sko och började bita i den. Jag skrattade och hängde av mig jackan. Pappa kom in i hallen och hade mörka ringar runt ögonen och hans hår stod rakt upp.
"och var har du varit?!" nästan skrek han.
"hos Philip bara" sa jag och lyfte upp Cloe i famnen. Hon jamade lågt och började slicka mig på handen.
"men du måste ju för helvete säga var du är! fattar du inte att jag har varit orolig?"
"jo, det var därför jag kom hem" svarade jag.
Pappa suckade och sjönk ner på en stol.
"nästa gång du kommer hem såhär sent så får du utegångsförbud!"
"Så,  så fort jag inte sitter här hemma med dig och möglar sönder efter skolan så får jag utegångsförbud?! Fy fan vad du är orättvis" skrek jag och släppte ner Cloe på golvet innan jag gick med snabba steg in på mitt rum och smällde igen dörren.
Pappa brukade jämt komma hem sent och jag fick klara mig själv ibland. Men så fort jag var borta i några timmar så skulle jag få utegångsförbud?! jag suckade och kastade på ner på sängen. det blev tyst i några sekunder innan pappa knackade på dörren.
"Bella, kom ut så kan vi prata om saken"
fattar han trögt eller? jag har inget att säga. Det är väl för fan han som kommer sitta att argumentera om allt möjligt. Det har jag inte någon lust att sitta och lyssna på.
"nej, jag tänker inte prata med dig! du är ju fan helt jävla omöjlig!"
"vårda språket gumman"
"kan du göra själv"
Pappa gav upp med en suck och gick därifrån.
 
Nästa morgon vaknade jag med ett ryck när jag såg klockan. Shit. Jag var försenad. Eller vänta...  det var ju inte skola idag. Fan också. Jag la mig ner i sängen igen och försökte somna om, men det var omöjligt. Efter en kvart satte jag mig upp i sängen och tassade ut i hallen. Cloe låg i soffan och sov, så det var ingen idé att väcka henne. Då skulle hon gå runt och jama som en galning efter mat. Istället gick jag in i köket och började plocka fram frukost.
 
När jag brett min macka och ställt fram ett glas med mangojuice så gick jag in till vardagsrummet och satte på TV:n. Cloe vaknade direkt och hoppade upp i mitt knä. Efter bara några minuter somnade hon. Hon var tydligen inte så hungrig trots allt. Det gick massor bra program, men jag kunde inte se på alla samtidigt så jag hoppade lite mellan kanalerna. tillslut tröttnade jag och stängde av TV:n. Då plingade det på dörren. Jag sprang ut i hallen och öppnade dörren, innan jag hann tänka på vad jag egentligen hade på mig. Philip stod där ute med ett leende och när han fick syn på mig log han ännu mer. jag tittade ner på mig själv och kom på att jag bara hade trosor och ett fult nattlinne på mig. jag blev röd som en tomat i ansiktet, och innan Philip hann säga något så sa jag:
"vänta"
och sprang in till mitt rum för att byta om. Jag stängde dörren med en smäll bakom mig och sjönk ner på golvet. Shit.
Jag drog på mig ett par jeansshorts och ett linne och kollade mig lite snabbt i spegeln innan jag gick ut igen.
Pappa stod och pratade med Philip i hallen. Fan. Om jag kunde skulle jag vrida om nacken på pappa. Jag bet ihop och gick ut i hallen.
"ja, men då måste du ta hand om min dotter nu då. Gör inget dumt, för det var väl inte du som rökte va?" frågade pappa och jag ville verkligen strypa honom.
"nej" sa Philip och flackade med blicken.
"du kan gå nu!" väste jag till pappa och gav honom en irriterad blick så han skulle fatta att jag menade allvar.
Han flinade lite innan han vände sig om och gick tillbaka till köket.
"eh... min pappa är lite.." sa jag ursäktande.
"äh, det gör inget" svarade Philip och jag andades ut en aning. "men jag tänkte om du ville öva mer på manuset?"
Mitt hjärta tog ett extra slag och ett leende spred sig på mina läppar.
"visst"
"bra, för jag ska bort i morgon så det här är liksom sista chansen vi får att öva den här helgen"
"okej" svarade jag och drog på mig skorna. "jag går till Philip!"
"mm, kom inte hem försent bara" mumlade pappa inifrån köket.
jag gick ut i trapphuset och slog igen dörren.
 
Hemma hos Philip såg det ut precis som vanligt. Förutom att det var en anings stökigare. Vi gick in till hans rum och jag slog mig ned på sängen bredvid honom. Philp slog upp tredje sidan och började läsa. Vi övade länge och snart kunde vi replikerna utantill.
"jag måste bara gå på toa" sa jag och reste mig upp.
Philip nickade.
"toan ligger till vänster... eller höger om min storebrorsas sovrum"
"okej" sa jag och gick ut ur hans rum och började gå genom den långa hallen. När jag kom fram till dörren där Philips storebrors rum låg stannade jag upp. Hade han sagt höger eller vänster? Äh, jag fick prova. Jag satte handen på handtaget till den vänstra dörren och tryckte försiktigt upp den.Jag fick en chock när jag såg vad som var där inne. På ett bord i det svala rummet låg ett dött rådjur med magen utspetsad och överallt i rummet var hyllor med döda djur. Det låg blod på golvet och stanken fick mig att må illa. Jag skrek rakt ut. Kunde inte tänka klart och snubblade bort från dörren. Ville inte se. Ville bara dö. Jag ramlade ihop på golvet och jag såg hur någon kom springande fram till mig innan allt blev svart.
 
--------------------------------------------------------------
 
blev ett kort kapitel igen, ska åka och bada om typ tio minuter så hann inte skriva mer, hann inte heller göra en bild. :/ Men hoppas ni gillar kapitlet ändå. Och vad tror ni händer? ;) mystiskt och läskigt eller hur?
 kram!
 

♥ You are the reason why I smile - kapitel 17


förra kapitlet:
När jag började närma mig slutet på min replik kändes det som om Philips rum var ungefär hundra grader varmt. mina handflator var svettiga och min mun kändes torr.
"... Åh, Romeo, om inte min pappa förbjöd oss att träffas skulle livet bli så mycket bättre för oss båda. Varje gång jag ljuger för min pappa och när vi gömmer oss här känner jag ändå mig som en svikare. fast du får mig att känna mig helt underbar. För hela du är underbar Romeo..."
Orden i manuset hoppade omkring och jag kände mig vimmelkantig med ändå visste jag vad som stod på nästa rad.

(romeo och Julia kysser varandra)

aw

Jag tittade upp på Philip. Hans ögon lyste och hans mungipor hade formats till ett snett leende. Jag kände hans varma hand mot min när han plötsligt drog upp min från sängen. Vi stod där, mitt på hans golv och det kändes som om jag skulle svimma. Han släppte min hand och hans leende dog sakta ut. Jag tog ett djupt andetag innan jag lutade mig fram och kände hur våra läppar möttes.

En varm känsla strömmade igenom min kropp och fjärilarna i magen flaxade runt som aldrig förut. Hans läppar var varma, precis som hela honom och jag kände hur hans hand kramade min. Jag drog mig ur från kyssen först och plötsligt la philip armarna om mig och drog in mig i en kram. Jag lutade huvudet mot hans axel och log brett. Mina ben kändes som spagethi och mitt huvud dunkade. Shit. Alltså shit. philip luktade killparfym och granskog. Väldigt gott, alltså. jag besvarade kramen genom att lägga händerna runt hans hals. Philip suckade.
"det här kommer att blis svårt att göra inför hela skolan"
"aa" svarade jag och Philip släppte taget om mig.
Jag tittade ner i golvet och sedan upp på honom igen. Han log. Det där fina leendet som jag älskade. Plötsligt öppnades dörren och Philips mamma stack in huvudet.
"stör jag?"
"nejdå" svarade jag.
"maten är klar" sa hon och log innan hon stängde dörren igen.
philip tittade på mig och jag log mot honom en sista gång innan vi gick ut ur hans rum.

Erina, Philips mamma hade dukat bordet fint med röda servetter och fina glas. Philip mumlade något om att hon jämt skulle överdriva. Jag drog ut en stol och satte mig. två killar som såg ut att vara Philips lillebröder satt redan vid bordet och åt. De viskade med varandra och kollade på oss. Philip såg irriterad ut. Det skulle jag också vara om mina syskon betedde sig så. fast jag hade ju inga syskon.
"varsågoda" sa Erina och satte sig ned på en stol bredvid Philip.
jag sträckte mig efter en skål som det såg ut att vara köttgryta i. jag slevade upp lite på min talrik och skickade sedan vidare grytan till Philip. Sedan lade jag upp lite sallad och tog en bit nybakat bröd. När jag tog en sked av köttgrytan och precis skulle stoppa in den i munnen såg jag att alla kollade på mig. Nästan glodde faktiskt. jag kände hur jag rodnade. hade jag glömt något eller? jag tittade osäkert på Philip. Han log mot mig och jag stoppade in skeden i munnen. philips mamma pustade ut och såg lättad ut och Philips lillebröder återgick till att äta. ändå kunde jag inte bli av med känslan av att något var fel.

Efter maten visade Philip mig runt i huset. han hade tydligen en storebror också, men han var inte hemma. Och en pappa. fast han låg på sjukhus efter att ha brutit en arm. Vi gick ut på balkongen och blåsten rev tag i mitt hår.
"vad fin utsikt ni har" sa jag och lutade mig över balkongräcket och tittade ner över landskapet med hus och skog som bredde ut sig där nere. "vi har balkongen på andra sidan, mot alla andra höghus"
"jag vet" sa Philip och jag kollade på honom.
Hur kunde han veta det? Han hade väl inte sett våran balkong?
"eller... jag menar, jag ... har sett... det" stammade philip.
Jag tittade ut över landskapet igen. Philip hade sagt mycket konstiga saker och ljugit ganska mycket de senaste dagarna. jag undrar varför. Det känndes som om ju mer och ju mer jag frågade, desto mer ljög Philip. Egentligen var allt ganska konstigt. Som när jag frågade varför han var så varm, eller när jag frågade varför han hade varit ledig. Om jag inte hade varit så fruktansvärt kär i honom hade jag antagligen varit rädd för honom. Eller tyckt han varit ganska konstig. fast jag hade nog fortfarande tyckt han varit otroligt snygg. Vilket han var.

Klockan halv 6 sa jag att jag skulle gå hem. Jag hade helt glömt bort pappa. han var säkert jätteorolig och Cloe kanske inte hade fått mat. jag skyndade mig ut i hallen och drog på mig skorna. Philip stod lutad mot väggen och granskade mig med ett leende medans jag satte på mig jackan.
"hejdå" sa jag och log ett snabbt leende mot honom och skulle precis sätta handen på handtaget och öppna dörren, när Philip sa:
"vänta"
Jag vände mig om och tog tre steg fram till Philip och gav honom en kram. han log mot mig och jag förstod att det var det han ville. Nu var han nöjd. Jag log tillbaka.
"hejdå" sa han efter mig innan jag stängde dörren och gick ut i trapphuset.

-----------------------------

superduperkort kapitel, men eftersom så många ville att jag skulle skriva kapitel 17 ikväll med och jag inte hade så mycket tid, fick det bli kort! ;)
men jag hoppas ni gillar det ändå. släng gärna in en kommentar om vad ni tycker. kram!


♥ You are the reason why I smile - kapitel 16


förra kapitlet:
"jag fortsätter" sa jag och letade upp stället där jag slutade läsa nyss. "Det ger mig en trygghet i att leva och veta att du älskar mig. Åh, Romeo, om inte min pappa förbjöd oss att träffas skulle livet bli så mycket bättre för oss båda. Varje gång jag ljuger för min pappa och när vi gömmer oss här känner jag ändå mig som en svikare. fast du får mig att känna mig helt underbar. För hela du är underbar Romeo..."
tyst för mig själv läste jag nästa rad som stod på pappret.
(Romeo och Julia kysser varandra)

u

Philip tittade upp på mig som om han väntade på en fortsättning. Jag kände hur mina kinder blossade upp i en rodnad och jag svalde klumpen i halsen som jag hade fått.
"vi tar nästa sida" sa Philip och jag pustade lättat ut och vände blad.  
På nästa sida hade vi inga repliker så vi bläddrade vidare till den tredje.  Jag hade den första repliken.
"Romeo titta där"
Philip tittade ner på pappret och fortsatte att läsa nästa replik.
"vad vackert allt är"
"men inget kan bli lika vackert som dig"
"nej, du har fel. Inget i hela universum är vackrare än dig"
"jo, du" svarade jag och alla ljud dog bort i salen igen. Det var som om de andras existens inte spelade någon roll. Det var inte som det hade varit på lågstadiet, där alla läste sina saker men tyckte det var så sjuuukt pinsamt så istället föratt göra sitt bästa så fnittrade man och tyckte allt var jättepinsamt. Nej, så var det inte. Philip menade vad han sa. Eller, han spelade att han menade vad han sa. Och han tog allting på serriöst allvar.
"jag tror att det låter mer äkta om vi gör såhär" sa Philip och tog tag i min hand. Plötsligt började fjärilar flaxa runt i min mage. Jga kunde inte stoppa det. Hans hand var kokhet och jag kände hur värmen från hans handflata spred sig igenom hela kroppen.
"mm" mumlade jag och tittade ner i golvet.
"nej Julia, det är du som är vackrast världen och det kommer du alltid att vara." fortsatte Philip och höll fortfarande fast i min hand.
"men romeo..."
"det är slut diskuterat Julia"
Plötsligt bröt Philip rollen som Romeo och sken upp i ett leende.
"visst gick det bättre?" frågade han.
"vadå? aha, jag... tror det.." stammade jag.
Plötsligt tjöt Ronjas mikrofon till och allas blickar vändes mot scenen.
"nu är lektionen slut för idag men..."
Några reste sig för att gå men Ronja hejdade dem.
"...vänta, vänta.. jag har inte pratat klart!"
suck hördes och de satte sig ned igen.
"men ni måste öva mycket på det här. Det finns ingen ursäkt som heter att ni inte fick nog med tid, för det här är även ett hemarbete. Alltså ni måste öva hemma och inte bara i skolan. Okej? och ni som är i par, tillexempel Therese och.. William, Romeo och Julia..."
jag hajade till när jag hörde mitt namn. Eller, skådespelarnamn.
".. George och Hanna och ni andra. Ni kan ju öva tillsammans"
jag såg i ögonvrån hur philip tittade på mig. Shit. Vi var tvugna att öva tillsammans. Och vi båda visste att vi skulle vara tvugna att öva på det som stod i manuset att vi skulle göra.

... (Romeo och Julia kysser varandra)....

Jag ryste till. Men inte av obehag. Mer av tanken på att vi skulle vara tvugna att pussas. En pirrande känsla for genom magen och jag var tvungen att bita mig själv i läppen för att inte börja le som en idiot.

När dagen var slut gick jag ner för stentrappan med ett leende på läpparna. Det var helg. Jag skulle bara ta det lugnt och inte tänka på något annat. Slippa skolan var ungefär lika med frihet, tänkte jag och korsade parkeringen. idag stod inte Kevin där. jag undrade om han hade gett upp när en bild från idrotten plötsligt dök upp i mitt huvud. När jag hade blivit nertacklad av Benjamin hade han hjälpt mig upp. Jag tryckte bort tanken och klev på bussen som precis stannat. Philip satt redan längst bak med ett par Ipodlurar i öronen som jag inte sett att han haft förut. jag skulle precis gå fram till honom när jag fick syn på tjejerna. De som hade fnissat och viskat när Philip och jag åkte hem i förrgår. Jag stannade upp och granskade tjejerna. De viskade redan med varandra. Antagligen om Philip. Så jag slog mig ned på sätet i mitten av bussen istället. Lutade huvudet mot fönsterrutan och stoppade in mina egna Ipodlurar i öronen. Om han hade lyssnade på musik betydde det väl att han inte ville bli störd, eller? Då var det ju ingen mening att störa honom. Även om det satt massor tjejer där.

Efter några sekunder såg jag hur någon stannade upp vid mitt säte och slog sig ner bredvid mig. jag vände på huvudet och när jag såg att det var philip drog jag ut Ipodlurarna. vad gjorde han här?
"hej" sa han och log och stoppade ner sina lurar i jeansfickan.
"...hej" svarade jag sakta och granskade honom.
Han var svettig i pannan och hans lugg var struken åt sidan som vanligt.
"det är okej att jag sitter här, va?" frågade Philip efter en stunds tystnad.
"jadå" sa jag och log så han inte skulle tro att jag inte ville det. För jag ville ju att han skulle sitta bredvid mig. Eller iallafall att jag skulle ha någon att prata med.
"eh... ska du göra något idag?" frågade plötsligt philip.
"jag tror inte det" sa jag och tänkte efter.
"för... jag tänkte om vi kunde öva till pjäsen idag. Så vi får det gjort, alltså"
Jag var tvungen att bita mig i läppen igen innan jag svarade.
"visst"
"men... kan vi vara hemma hos mig då?" frågade Philip och såg bedjande på mig.
jag fattade varför. Såklart han inte ville träffa min pappa igen. Argh. Jag ska döda pappa när jag får chansen. Alltså, inte bokstavligt talat.
"okej" svarade jag.
"bra" sa han och sken upp i ett leende.

Bussen bromsade plötsligt in vid höghusen och Philip och jag klev av. Killarna som hade pratat med mig igår och killen som hade varit nära att krama mig satt på en parkbänk och rökte när vi gick förbi. Jag tittade rakt fram och hoppades att de inte skulle ropa på mig. Philip skulle tro att jag kände dem. och det gjorde jag ju inte.
"ey, Bella" sa plötsligt en av dem.
shit.
Philip vände sig om och tittade på dem och sedan på mig. jag fortsatte gå.
"kom" viskade jag till philip och han följde efter mig.
"ey, dra inte!" ropade en utav dem efter oss när vi gick in i trapphuset.
jag andades ut och Philip tittade frågande på mig.
"vilka var det?"
"eh... bara några... kusiner" svarade jag.
"okej.." svarade Philip och vi började gå upp för trappan. han stannade utanför dörren till sin lägenhet och drog upp en nyckel ur fickan. han satte nyckeln i låset, vred om och öppnade dörren. Jag tog ett steg in i hallen och stängde dörren efter mig. Det luktade mat och Philip sparkade av sig skorna och gick in i lägenheten. Ja skyndade mig att ta av mig skorna och hänga upp min jacka och följde efter Philip. När jag gick förbi dörröppningen till köket fick jag se philips mamma stå där inne och laga mat. Hon torkade av händerna på en handduk och vände sig sedan om mot mig.
"nämen Hej" sa hon glatt.
"hej" svarade jag.
"Du måste vara Bella" sa hon och gick fram till mig.
"ja" svarade jag.
"Philip har pratat mycket om dig" sa hon och blinkade åt Philip som troligen stod bakom mig. jag sneglade på honom och såg att han rodnade.
"du kanske vill äta med oss sen?" frågade hon sedan och strök handen genom sitt axellånga, svarta hår. Hon hade ett par mystofflor på fötterna och hade ett par mjukisbyxor och ett lila linne på sig.
Hon kunde inte vara gammal. Högst 30.
"ja... om det är okej för min pappa" svarade jag osäkert.
"ja, jag dukar en extra talrik åt dig då" sa hon och jag kände en hand som tog tag runt min handled. Det var Philip.
"kom" viskade han otåligt och jag log mot Philips mamma innan jag följde efter Philip genom samma korridor som vi gått igenom förra gången jag varit här. Philip stannade utanför en trädörr och släppte min handled och sköt upp dörren. jag drog efter andan. Rummet var litet och mysigt och påminde inte alls om ett killrum, om man bortsåg från allt blått och serietidningarna som låg slängda på golvet. jag tog ett steg in i rummet och Philip stängde dörren bakom mig. Det var mörkblåa tapeter, ett mörkt trägolv och mitt i rummet stod en säng med ljusblått överkast. På ena sidan om sängen stod ett skrivbord med en dator på och med en hylla över med massor dammiga tavlor på. på andra sidan om sängen stod en stor garderob. Jag gick fram till hans skrivbordstol och satte mig. Philip satte sig på sängen. Vi tittade på varandra och tittade sedan bort igen. jag log.
"eh,.. jag går och hämtar manuset" sa philip och reste sig upp och gick ut ur rummet.
Jag snurrade runt ett varv med skrivbordsstolen och kom ihåg hur jag älskat att göra det när jag var mindre. När pappa fortfarande jobbade på sitt kontor hade jag gått dit varje dag efter skolan och hälsat på honom. alla hans jobbarkompisar hade tyckt jag var jättegullig med tofsar i håret, där jag satt på pappas kontor och snurrade runt i hans arbetsstol. Jag tror tillochmed vi har ett kort hemma när jag gör det. Men iallafall så var det länge sen. Jag reste mig upp och gick fram till hyllan med tavlorna på. Jag rynkade pannan när jag såg att det bara var kort på vargar. Inga familjekort eller kort på vänner eller klassen eller andra kort som man brukade ha inramade. Vargar? konstigt.
Dörren sköts upp och Philip kom in i rummet igen. Han hade manuset i handen och log mot mig. Plötsligt stannade han upp. Hans blick såg orolig ut när han tittade på vargtavlorna bakom mig. Var han orolig för att jag hade haft sönder något? han granskade mig innan hans oroliga blick försvann och han gick fram till sängen och satte sig. Jag gick fram och satte mig bredvid honom.
"okej..." sa han och slog upp första sidan.
Jag kände hur mitt hjärta började slå fortare när Philip började läsa sin replik. Sedan var det min tur. 
När jag började närma mig slutet på min replik kändes det som om Philips rum var ungefär hundra grader varmt. mina handflator var svettiga och min mun kändes torr. 
"... Åh, Romeo, om inte min pappa förbjöd oss att träffas skulle livet bli så mycket bättre för oss båda. Varje gång jag ljuger för min pappa och när vi gömmer oss här känner jag ändå mig som en svikare. fast du får mig att känna mig helt underbar. För hela du är underbar Romeo..." 
Orden i manuset hoppade omkring och jag kände mig vimmelkantig med ändå visste jag vad som stod på nästa rad.

(romeo och Julia kysser varandra)

--------------------------------------------------------------------------


 

kapitel 16!..
 haha, är jag taskig mot er när jag slutar mitt i det spännande? ;) om jag får minst fem kommentarer kommer nästa kapitel upp ikväll med ! kraam :)




♥ You are the reason why I smile - kapitel 15

förra kapitlet:
"kan vi sitta här?"
jag drog efter andan och granskade hela killbunten.
"visst"
De drog ut stolar och satte sig ned. Philip satte sig bredvid mig och Kevin mitt emot. Det var en annorlunda känsla att sitta med massor killar. Jag kände hur jag fick avundsjuka blickar från tjejerna. Jag kunde inte låta bli att känna mig stolt för att de ville sitta med mig. Det fanns typ tre andra lediga bord som de kunde välja emellan. och ändå valde de sig att sätte sig här.

(bild)

"erkänn jag var kung på att dansa?" frågade Kevin och tittade upp på mig med ett flin.
"eh... aa?" svarade jag och alla killar flinade förutom Philip. Jag tog en klunk av mitt vatten och stallde sedan ner glaset på bordet igen.
"fan vad alla glor" sa plötligt Benjamin och nico kade menande mot tjejborden bredvid oss.
"mm" svarade jag.
jag kunde ju inte säga att de var avundsjuka för att killarna satt vid mitt bord. Det skulle bara låta töntigt.
"så jävla skönt med helg imorgon" sa Kalle och log snett.
"aa" stämde killarna in.
"kom till mig på lördag föresten. Har precis fått det nya ps3" sa George.
jag suckade. Nu var spel-killsnacket ingång.
Kevin och några till började skratta. jag kollade på dem med höjda ögonbryn. vad var det som var så kul?
"längtar du till tjejerna eller?" flinade Kevin.
jag bara log. orkade inte svara.

Nästa lektion var historia. Jag och tio andra från åttan och två från sjuan satt utanför historiasalen i väntan på att bli insläppta. Jag kände bara igen Paulina från åttan och Stephanie från sjuan. Hon gick i samma klass som jag. Äntligen kom Johannes, våran historia och religion lärare och låste upp dörren. Alla reste sig upp från bänkarna utanför salen och gick in. jag gick sist av alla och fick därför platsen längst fram. Den som ingen ville ha. Efter en halvtimme av lektionen kändes det ungefär som om det hade gått några hundra år. Johannes var precis som Göran. Han bara babblade, och babblade och babblade...

När lektionen äntligen var slut skyndade jag mig ut i korridoren och styrde stegen mot musiksalen. Nu hade vi drama med Ronja. Och idag skulle vi få våra manus.
Nästan alla var redan där när jag kom. Jag slog mig ned på en stol längst fram, bredvid Benjamin som skulle spela Romeo.
han viskade ett lågt "tja" och jag svarade "hej". Ronja tog upp micken från scengolvet och alla tystnade.
"hej allihopa" sa hon och log. "idag ska ni somsagt få era manus och ni ska även få bearbeta era personligheter i rollerna."
Plötsligt räckte Benjamin upp handen bredvid mig.
"ja?" sa Ronja.
"jag vill inte spela Romeo" sa han och tog ner hande igen.
va?
"okej..." sa Ronja sakta. "varför inte?"
"för att jag inte är bra på teater och... jag vet inte"
"ehm, okej..." sa Ronja och blickade ut i salen. "Är det någon annan som vill spela Romeo?"
Plötsligt hördes en smäll från ingången. Alla blickar riktades dit. även min. Där stod Philip. Med håret rakt upp. Det såg ut som han hade sprungit. Ändå var han inte andfådd.
"jag kan spela Romeo" sa han.
Jag drog efter andan. Shit. Skulle han vara Romeo? killen jag faktiskt gillade. herregud!
"eh, ja... det går väl bra" sa Ronja och log mot Philip. Han gick rakt fram till stolsraden där jag satt och slog sig ned på en stol bredvid mig. Ronja såg inte arg ut över att han kommit försent. Undrar varför? ingen lärare hade än så länge blivit arg på Philip när han kommit försent. fast han kom försent typ jämt.

Efter ett långt informationstal från Ronja om vad pjäsen skulle gå ut på och hur länge vi skulle öva så fick vi sprida ut oss i salen och kolla igenom våra manus. Jag gick bort till det stora fönstret som låg ut mot skolgårdens baksida och satte mig på fönsterräcket och tog upp manuset. Det var nästan lika tjockt som en bok. Och jag slog vad om att jag hade flest repliker. jag slog upp första sidan och började läsa. När jag var inne på tredje sidan hörde jag en låg duns bredvid mig. jag ryckte till och tittade upp. Philip hade satt sig bredvid mig och log mot mig.
"ska vi öva tillsammans?" frågade han.
Fjärilar började flaxa vilt i min mage och jag log tillbaka.
"visst"
"okej - jag börjar" sa Philip och slog upp första sidan. "Julia, du är allt för mig. Även när du inte är här så känner jag dina andetag som om de vore bundna till mig själ. Ditt hjärta bultar så starkt för mig. Som om även det var bundet till min själ. åh, Julia. Jag saknar dig när du inte är här och det enda jag kan tänka på om nätterna är dig. I mina drömmar träder du fram och ger mig alltid en..." sa Philip och gjorde en liten paus. "...kyss. Du är det vackraste jag har och jag glömmer aldrig bort dig. En natt utan dig är som en plåga och en dag utan dig är ännu värre. Julia, om du aldrig lämnar mig så svär jag att aldrig lämna dig" Philip tittade mig rakt i ögonen när han sa allt detta och allt annat prat i salen dog bort. Det enda jag hörde var Philips ord. De lät så sanna. Som om han sa dem rakt ut till mig. Som om det var precis det han kände. fast jag visste ju att det bara var ett manus.
"vad tycks?" frågade han plötsligt och alla andra ljud i salen återvände.
"eh... bra! skitbra faktiskt!" svarade jag med ett leende.
"tack" sa Philip och log.
"min tur" sa jag och började läsa min replik.
"Romeo, jag svär att aldrig lämna dig. För du är allt för mig precis som jag är allt för dig. Det kan inte vara mer rätt än att vi blir ett par. Vi är menade för varandra. Två pusselbitar som passar perfekt tillsammans. Även när jag inte drömmer och är vaken kan jag se dig i mina tankar. Som om du alltid vakar över mig och som om du alltid finns där. Det ger mig en trygghet i att leva och att veta att du älskar mig..."
plötsligt blev jag avbruten av Ronjas röst.
"här går det bra ser jag"
jag tittade upp och såg Ronja stå precis bredvid oss och le.
"efter du har sagt det där Bella så är det meningen att ni ska pussas och sen kommer det spelas en liten melodi, och sedan kommer ljusen att släckas. Då måste ni gå ut snabbt för att de som ska spela nästa scen kan komma in snabbt, okej?"
Jag tog in allt hon sa, väldigt sakta i mitt huvud och nickade.
"okej..."
Skulle vi pussas?! på scenen!? inför hela skolan?! HERREGUD!
Jag sneglade på Philip. Han såg ungefär lika vettskrämd ut som jag.
"ta det lugnt" flinade Ronja. "ni ska ju bara spela teater"
philip tittade ner i golvet och jag såg hur han rodnade. Fan vad pinsamt det skulle bli. Till och med mina föräldrar skulle ju titta på.
"men fortsätt öva ni" sa Ronja och gick vidare till nästa par.
"eh..." sa Philip och tittade upp på mig.
"jag fortsätter" sa jag och letade upp stället där jag slutade läsa nyss. "Det ger mig en trygghet i att leva och veta att du älskar mig. Åh, Romeo, om inte min pappa förbjöd oss att träffas skulle livet bli så mycket bättre för oss båda. Varje gång jag ljuger för min pappa och när vi gömmer oss här känner jag ändå mig som en svikare. fast du får mig att känna mig helt underbar. För hela du är underbar Romeo..."
tyst för mig själv läste jag nästa rad som stod på pappret.
(Romeo och Julia kysser varandra)

---------------------------------------------------

kapitel 15. hade bråttom på slutet för skulle dra till stallet med en kompis. jag hade redan skrivit ner ungefär vad som skulle hända och jag hade tänkt att skriva allt mycket mer detaljerat på slutet, men jag hann som sagt inte. Hann även inte göra en bild med gör antagligen den imorn. Hoppas ni gillar kapitlet ändå! kram ;)




svar på en komentar!♥



 FRÅGA; Skulle du kunna lägga upp ett inlägg och svara på vem killen i novellen är (Philip) ?
frågan var inte exakt så men skrev så ni fattar..

svar:
jo visst! Han heter David Rodriguez, liknar Justin Bieber och jag har fått många kommentarer där de påstår att det är Justin Bieber, men nej. Jag vet inte så mycket om honom egentligen... bara att han är snygg, haha! ;)
hoppas du fick svar på din fråga! kram


♥ You are the reason why I smile - kapitel 14


förra kapitlet:
"knäpp du är" fnissade jag och tog en tugga av min macka och gick sedan ut i vardagsrummet. Satte på tv:n och slog mig ned i soffan. Nyheter. Tråkigt. Jag bytte kanal till en som handlade om kläddesigners. Jag hade alltid varit intresserad av mode. Jag vet inte varför.

.

Jag ställde in mjölkpaketet i kylskåpet innan jag plockade upp min väska från golvet och gick ut i trapphuset. Jag satte nycklen i låset och vred om innan jag vände mig om. Mitt hjärta slog ett extra slag när jag såg att Philip stod där. hade han väntat på mig?! jag som trodde att han undvek mig efter det som pappa sa.
"hej" sa jag och han kollade upp på mig. Sken upp i ett leende, och jag kände hur mitt hjärta började bulta fortare.
"hej" svarade han. "du är fem minuer tidig"
"jaså?" frågade jag och höjde på ögonbrynen och log.
Shit vad skumt. Höll han koll på när jag kom ut?
"aa, du brukar komma ut fem minuter senare"
Tydligen.
Vi gick ner för trappan och tog en omväg runt Elisabeth som stod med sin hund och rökte, och tog upp ungefär hela trappan.
Philip och jag sträckte oss fram till handtaget till dörren som ledde ut samtidigt och våra händer nuddade varandra. En brännande het känsla for genom min hand. Jag drog snabbt åt mig den igen. Han var kokhet! Philip öppnade dörren åt mig och jag gick ut. Han kom efter och dörren slog igen med en smäll bakom oss.
"är du riktigt frisk?" frågade jag och tittade upp på honom när vi gick över gräsmattan med riktning mot busshållplatsen.
"vaddårå?" frågade han och höjde på ögonbrynen.
"du är jättevarm"
"jaså? ja, eh, det är ganska varmt i våran lägenhet..."
Jag rynkade pannan. Det lät inte alls som om han talade sanning. det är ganska varmt i våran lägenhet. ah, tjena. han måste ha högsta febern som gick att ha, så varm som han var, men ändå såg han inte ett dugg sjuk ut. vad skumt.

Jag satte mig ned på den gröna busshållplatsbänken och Philip slog sig ned nära mig. Väldigt nära. Jag menar, hela bänken var ledig. Och ändå satte han sig så nära. Något flaxade till i min mage och jag tittade bort för att dölja mitt leende. Bussen bromsade in framför oss nästan direkt. Jag reste mig upp och klev på, och Philip följde efter. Idag var det en ung tjej med rött hår som körde bussen istället. Hon hejade glatt på oss och när hon log såg man att hon hade tandställning. Vi betalade och idag valde Philip en plats vid fönstret i mitten av bussen. jag slog mig ned bredvid honom och la min väska i knät. När jag inte kom på något intressant att prata om så frågade jag om han hade gjort läxan tills idag.
"nej. jag var ju ledig igår" svarade Philip.
"jaha" sa jag. "varför då?"
"min familj och jag var och... eh... campade" svarade han.
Inte heller det lät så trovärdigt. Han stammade och tittade bort och verkade inte alls säker på vad han skulle säga. Att han ljög kunde vem som helst se. men jag sa inget om det utan nickade bara.
"vad kul"
"Mm" svarade han.

Efter tio minuter bromsade bussen in vid skolan och Philip och jag klev av. Till min förvåning var det tomt på skolgården. Var hade alla tagit vägen?
"hur mycket är klockan?" frågade jag.
"eh... oh, shit! vi är sena! kom" sa Philip och vi började springa mot ingången.
Det förklarade varför skolgården var tom.
När vi kom in i korridoren sprang jag bort till mitt skåp, låste upp och ryckte upp dörren. Kollade på schemat.
"det är Idrott" sa jag och Philip nickade.
Jag slog igen mitt skåp igen och låste och vi började sedan springa mot jympasalen. Philip slet upp dörren till killarnas omklädningsrum och jag gick in i tjejernas omklädningsrum. Även det var tomt. Alla hade redan gått in. Jag slet av mig kläderna och drog på mig de svarta pumashortsen och mitt ljusrosa linne. Sedan hängde upp kläderna på krokarna och gick bort till dörren som ledde in till idrottsalen. Jag drog upp den och gick in i gympasalen. sjuorna och åttorna höll på att spela basket. Som alltid. Kevin gjorde precis mål och alla jublade och gjorde high-five med honom. Philip hade kommit in i jympasalen före mig och var redan med i spelet. Han hade en t-shirt på sig och ett par knälånga, svarta idrottshorts. Jag trodde först jag inbillade mig när jag såg alla hans muskler. jag granskade honom närmare. Nej, jag drömde inte. Han hade muskler på armarna, benen och i  princip över allt. han såg riktigt vältränad ut. Han var ju bara 15! hur kunde han vara så stark? Jag rycktes tillbaka till verkligheten när våran jympalärare Derek ropade mitt namn från andra sidan jympasalen. Jag suckade och styrde stegen ditåt.
"vad är orsaken till att du är sen?" frågade han.
"philips och min buss var försenad" ljög jag.
"Philip?" frågade han med eftertryck och höjde på ögonbrynen.
"ja... han kom samtidigt som jag" sa jag.
Derek såg ut som han inte fattade vad jag pratade om. Hade han inte sett när Philip kom eller? Jag suckade och vände mig om och gick bort till basketplanen. Tog några steg in på planen och blev tacklad direkt av Benjamin. Min romeo.
"se dig för" sa jag surt och sprang längre upp på planen. bort från honom.
"sorry Julia" ropade han efter mig och skratt hördes.
Jag pekade finger åt honom och ännu fler skrattade.
"spela nu!" ropade Derek där han stod lutad mot väggen med ett block i handen och en visselpipa runt halsen.
spela själv, tänkte jag och tog emot basketbollen som Kalle passat till mig och passade den vidare till Hanna. Hon duckade och alla suckade.
"du måste ju för fan fånga bollen!" stönade Rickard.
"förlåt då" sa hanna och gav mig en sur blick precis som om det var mitt fel att hon inte fångat bollen.
George tog bollen, sprang upp och passade den till Kevin som gjorde mål igen. Derek applåderade och alla sa uppmuntrande saker till honom. Han var mästaren på basket. Det var bara att erkänna det.
Jag backade för att spela back eftersom Philip hade flyttat sig längre upp. Plötsligt kom Benjamin springade med bollen och tacklade ner mig på golvet. Plötsligt tog någon tag i min arm och drog upp mig på fötter. Det var Kevin. han råkade ta i lite för mycket och jag hamnade ungefär en centimeter ifrån hans ansikte. Han log innan han vände sig om och sprang till sin halva av planen igen. Jag kunde inte låta bli att vara tacksam mot honom även fast jag fortfarande tyckte att det var jobbigt att han gillade mig. Eller fejkade, eller vad han nu höll på med. Jag tittade mig omkring och mötte Philips blick. Han såg orolig ut men tittade snabbt bort igen. Han fick absolut inte tro att det var något mellan mig och Kevin! Plötsligt fick han en pass av Paulina och började springa med bollen. Han var nästan lika skicklig som Kevin. med ett hopp sköt han iväg ett perfekt kast med bollen och den åkte rätt igen basketkorgen. Alla jublade och jag log stolt. vet inte varför. Derek blåste plötsligt i visselpipan och alla stannade upp. Jag tittade mig förvånat omkring och såg att Therese räckte upp handen. Jag himlade med ögonen.
"ja, Therese?" sa Derek.
"varför kan vi inte spela något annat än basket någon gång?"
"vi spelar väl inte basket jämt..." sa Derek.
"jo!" protesterade några tjejer.
"vad vill ni köra då?" frågade han.
"hm... Dans!" utbrast Therese.
"jaaa!" sa alla tjejer i kör.
"neeej" stönade killarna.
"det är ingen dålig idé" sa Derek.
"meh, Derek, kom igeeen" stönade killarna.
"vi kör dans nästa gång" beslutade derek och killarna buade.
"det är bara för att ni inte kan dansa" sa Therese och jag såg hur några himlade med ögonen.
"vi kan visst dansa!" sa Kevin.
"bevisa det då" fnyste Therese.
Kevin började moonvalka och alla jublade. Therese blev röd i ansiktet.
"vad säger du nu då?" frågade Kevin med ett flin.
"äh... det är väl inte att dansa" sa hon osäkert.

På lunchen var alla sura efter idrottslektionen. Killarna var sura för att de var tvugna att dansa nästa gång och tjejerna var sura för att killarna var så himla taskiga. Jag stallde mig i matkön och plockade upp en blå platsbricka och en talrik. Hanna stod framför mig. Jag ville så gärna prata med henne och förklara allt, så att vi kunde bli vänner igen. men jag orkade inte. Hon skulle ändå inte tro mig, så vad spelade det för roll? jag sköt brickan vidare till pastan och slevade upp en liten hög på min talrik. Hanna vände sig om och gav mig en sur blick innan hon vände sig framåt igen. jag himlade med ögonen och la upp köttfärsås på talriken. Sedan sköt jag brickan vidare och la upp lite sallad. Therese och tvillingarna stod och väntade på hanna och de gick tillsammans bort till bordet där jag satt i förrgår med Emma och Emilia. Men det var länge sen nu. Jag lyfte upp min bricka och kollade mig omkring efter ett ledigt bord. Det fanns ett längst bort i matsalen. Jag styrde stegen ditåt. När jag gick förbi bordet där Hanna, Therese och tvillingarna hade satt sig började de fnissa och viska med varandra. jag ignorerade dem och gick fram till mitt bord. Drog ut en stol och satte mig ner. Jag skulle precis hugga in på pastan när jag såg i ögonvrån hur Philip, Kevin och hela killgänget kom gående åt mitt håll. men de skulle väl inte sitta här. Jag kollade mig omkring. Alla bordet runt omkring var upptagna. Shit. De kom fram till mitt bord och Kevin tittade på mig med ett leende. Skulle de skämma ut mig eller vad ville de?
"kan vi sitta här?"
jag drog efter andan och granskade hela killbunten.
"visst"
De drog ut stolar och satte sig ned. Philip satte sig bredvid mig och Kevin mitt emot. Det var en annorlunda känsla att sitta med massor killar. Jag kände hur jag fick avundsjuka blickar från tjejerna. Jag kunde inte låta bli att känna mig stolt för att de ville sitta med mig. Det fanns typ tre andra lediga bord som de kunde välja emellan. och ändå valde de sig att sätte sig här.

-----------------------------

kapitel 14! skrev lite fort för jag hade bråttom, men vad tycker ni?


min nya blogg;

yepp, har en ny "privat" blogg. Alltså en där jag skriver om min vardag och inte noveller. Skulle vara jättesnällt om ni ville kika in på den:

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA DIT!



♥ You are the reason why I smile - kapitel 13


förra kapitlet:
"rollen som Julia ska spelas av..."
jag sneglade mot de andra två tjejerna. De var söta med brunt hår och rosaskimrande läppglansläppar. Det skulle bli en av dom. helt klart.

"BELLA!"

:)

jag ryckte till när jag hörde mitt namn. hade jag gjort något fel? Ronja kollade på mig med ett leende och jag förstod ingenting. varför blev det sånt tjafs i salen? sakta gick det upp för mig. Det var jag som blev vald till julia. JAG?!
jag drog efter andan och ett leende spred sig på mina läppar. Shit, det blev verkligen jag! vad var det Ronja hade sagt? hade jag fått fler röster än Therese?! vem hade röstat på mig? Herregud! Men Romeo var ju Benjamin. Hannas kärlek. Iallafall var det det som hon sagt på tjejtoaletten. Jag kunde ju inte spela kär i Hannas blivande pojkvän! Eller vad spelade det för roll föresten? Nu när vi ändå var osams.

"Grattis Bella och alla andra till rollerna!" sa Ronja och jag kunde inte sluta le.
"ni ska få era manus snart, jag ska bara kopiera ut till alla" fortsatte hon.
jag kunde inte låta bli att vända mig om mot Therese. Hon såg helt förkrossad ut. hanna och tvillingarna gjorde desperata försök att trösta henne genom att säga att spela Romeos betjänt inte alls var dåligt. men Therese såg bara irriterad ut och när hon såg att jag kollade på henne gav hon mig en riktigt ilsken blick. jag vände mig framåt igen med ett flin.
"Vi ses i morgon" avslutade Ronja lektionen och alla reste sig upp. stolarna skrapade mot golvet och Therese och hennes nya gäng skyndade sig ut. Jag slog vad om att Therese vad gråtfärdig vid det här laget. jag dröjde mig kvar. Ville fråga Ronja en sak. När alla hade gått ut gick jag fram till Ronja som var i full färd med att plocka ner allting.
"fick jag verkligen flest röster?" frågade jag och Ronja log mot mig.
"ja, det fick du"
Jag nickade.
"okej. tack"
sedan styrde jag stegen mot utgången och innan jag försvann ut i korridoren sa Ronja "vi ses imorgon" efter mig.
"mm" svarade jag och gick ut i korridoren som var full med snackande elever. Några kollade på mig när jag skyndade mig förbi folkmassan som samlats där. jag hörde en tjej som hette Stephanie säga "hon tror att hon är något bara för att hon blev Julia". Jag fick en klump i halsen men fortsatte gå.

När jag kom fram till mitt skåp såg jag i ögonvrån hur Emma och Emilia kom gående. Jag blev genast på bättre humör och låste upp mitt skåp. men de gick bara förbi mig och fortsatte genom korridoren som om de inte ens hade sett mig. Jag stod kvar och kollade efter dem när de gick fram till Therese, Hanna och tvillingarna som stod i andra änden av korridoren. De sa något och Therese gav dem varsin kram. Jag bara gapade. va?! sen när blev de kompisar?!
Therese tittade åt mitt håll, sa något igen och alla sex hakade armkrok och gick sedan ut i sjuornas korridor. jag kände hur det kokade inom mig. Man kunde ju fan inte lita på någon! Här trodde man att man för en gångs skull hade några riktiga vänner men alla var ju genomfalska! Jag slog irriterat igen mitt skåp och bestämde mig för att dra. jag hade aldrig skolkat förut men nu hade jag verkligen inte lust att stanna kvar på skolan som värsta mobboffret. Den enda på hela skolan som gillade mig just nu var möjligtvis Kevin.

jag visste inte direkt var jag skulle gå någonstans. Så jag drev runt lite planlöst på stan och kollade på skyltfönster.
Efter en halvtimme bestämde jag mig för att ta bussen hem.

Med huvudet lutat mot fönsterrutan kände jag hur tårarna började rinna. Jag hade litat på Hanna i flera år. Och nu bara svek hon mig och gick på allt Therese sa. Även Therese hatade mig och nu hade Emma och Emilia gått tillbaka till henne bara för att hon var populär. Jag hade alltså inga kompisar kvar. Philip kom upp i mitt huvud som en pop-up docka eller något. Jag försökte trycka bort honom. Han bodde bara i samma trapphus som jag. Det var nog inget mer. Han gillade förmodligen inte mig. Det var bara att inse det. 

När jag klev av busssen vid höghusen så ropade någon mitt namn. Jag vände mig om och kollade mig omkring. Lite längre bort på en parkbänk satt några killar i sjuttonårsåldern. Några av dem rökte och resten kollade på mig. fast det kunde inte ha varit de som ropade. De visste ju inte vad jag hette. Eller?
"Bella" sa plötsligt en av dem och jag blev som förstelnad. vad ville de mig?
"eh... aa?" stammade jag.
"lust o ta en cigg?"
VA? nej!
"eh..." svarade jag och såg att dörren till höghuset där jag bodde stod öppen. Den låg bara 30 meter bort. Om jag sprang nu skulle jag hinna. Men det var redan försent för en kille med bakåtslickat hår hade rest sig upp och gick fram till mig.
"jävlar vad snygg" sa han och blåste ett rökmoln rakt i ansiktet på mig. Jag började hosta. De skrattade högt. jag ville bara bort härifrån.
"ey, Rodde hur gammal är hon tror du?" frågade en utav killarna som satt på bänken.
"hm, ser ut som femton" sa killen som stod framför mig som tydligen hette Rodde. Han tog ett steg närmare och skulle precis lägga sina äckliga händer om mig när jag puttade till honom och sprang så fort jag kunde mot trapphusingången. jag stannade inte förens jag ryckte upp dörren till min lägenhet och sjönk ner på golvet med ryggen lutad mot väggen i hallen. Jag andades häftigt och försökte lugna ner mig själv. Pappa stod plötsligt i hallen med Cloe i famnen och tittade oförstående på mig. Jag reste mig upp och hängde av mig jackan.
"du luktar rök" sa pappa och rynkade på näsan.
"min eh, kompis röker" ljög jag.
"jaha... och varför är du hemma så tidigt?"
"jag var klar med allt så jag fick gå hem" ljög jag ännu mer och sparkade av mig skorna.
"jaså? ja, det är väl... bra" sa pappa lite förvirrat.
jag gick fram till honom och han la över Cloe i min famn. Hon jamade lågt. jag strök henne över ryggen med ena handen och pussade henne på huvudet.
"du skulle ha sett Cloe när jag kom hem, hon var helt vild" suckade pappa.
"vad gjorde hon?" frågade jag.
"hon hade ätit upp nästan alla blomblad på orkidén och hon hade vält mormors vas igen"
"ojdå" fnissade jag och Cloe jamade igen.

Senare på kvällen hade jag gjort alla läxor och dubbelkollat igenom alla. jag hade verkligen inget att göra. Jag kunde ju inte ringa eller smsa med Hanna som jag brukade. Jag saknade henne faktiskt. även fast hon kunde vara ganska jobbig ibland.
Hon var ju ändå min bästavän. Eller, tja, inte nu längre. men hon var det förut.

Nästa morgon vaknade jag inte av att veckarklockan ringde, som jag brukade göra. Jag slog sakta upp ögonen och tittade mig omkring i rummet. Genom fönstret lös solstrålar in och bildade mönster på golvet. hade jag försovit mig? Jag satte mig upp i sängen och tittade på klockan. 05.38. Nej, jag hade inte försovit mig. Pust. Jag reste mig upp och tassade ut i hallen. Cloe låg och sov på soffan i vardagsrummet och såg söt ut som vanligt, men annars var det tomt i huset. Pappa jobbade nog tidigt idag. Jag gick in i köket och plockade fram mackor, mjölk och ett paket smör. När jag bredde min macka kom Cloe och strök sig mot mitt ben och jamade. Jag sneglade på hennes matskål. Den var tom.
"åh, du är hungrig" suckade jag och gick bort till skåpet som satt över diskbänken och plockade fram kattmaten. Cloe jamade och jag himlade med ögonen.
"ta det lugnt, jag är snart klar"
Jag hällde upp kattmat i hennes skål och ställde sedan ner den på golvet framför köksfönstret. Cloe sprang fram till skålen och kastade sig över maten. Det såg ut som hon aldrig ätit förut.
"knäpp du är" fnissade jag och tog en tugga av min macka och gick sedan ut i vardagsrummet. Satte på tv:n och slog mig ned i soffan. Nyheter. Tråkigt. Jag bytte kanal till en som handlade om kläddesigners. Jag hade alltid varit intresserad av mode. Jag vet inte varför.

-------------------------------------------------------------

kapitel 13! tycks? :)



♥ You are the reason why I smile - kapitel 12

"men, JA, för helvete!" svarade jag och satte mig upp i sängen och gäspade. pappa gick äntligen ut ur mitt rum. Jag hade verkligen inte lust att gå till skolan. Hanna skulle antagligen hata mig och Therese skulle gå runt och vara äckligt nöjd över att Hanna gått på allt.



Jag öppnade dörren och tog ett steg ut i trapphuset. Jag stängde dörren efter mig och vände mig om. Philip stod inte där som han brukade. Jag kände hur modet sjönk inom mig. Men sedan blev jag irriterad på mig själv. vad trodde jag egentligen? att han skulle stå och vänta på mig varje morgon och gå med mig till bussen och prata med mig som en jäkla stalker? Han hade tröttnat som alla andra. Det var bara att inse. För ett tag hade jag trott att han faktiskt gillat mig. Alltså, som vän. Att han faktiskt tyckte jag var lite rolig att prata med iallafall. men skitsamma. han var bara en helt vanlig kille, försökte jag intala mig själv och gick ned för trappan.

bussen kom i precis rätt tid för en gångs skull. Jag klev på och mötte den sura busschaufförens blick. han blängde surt på mig. Jag vände bort huvudet, betalade och gick sedan längst bak i bussen. Det hade blivit en vana. Jag satte mig ned på sätet och tog upp min MP3 ur fickan. jag satte på bra musik och lutade huvudet mot fönsterrutan. Det kändes ensamt att inte ha någon att prata med. Ärligt talat. När vi åkte förbi skogen som låg emellan stan, där skolan låg, och bostadsområdet, där jag bodde, såg jag något brunt svicha förbi bland träden. jag ryckte till och drog ur hörlurarna ur öronen och stirrade ut genom fönsterrutan. Bussen körde ut från skogen och nu syntes bara hus på båda sidorna om vägen. Något hade jag sett. Det var jag helt säker på. jag suckade och lutade huvudet mot fönsterrutan igen och satte in mina MP3-lurar i öronen.

När bussen äntligen bromsade in vid skolan kändes det som om det var typ hundra år senare. jag hoppades att Philip skulle komma tillbaka imorgon så jag slapp sitta själv. Jag slog genast bort tanken och klev av bussen. Då var det dags att bli utstirrad igen då. Nu när jag inte hade Philip bredvid mig som jag kunde gömma mig bakom så kändes det ännu jobbigare. Jag gick med snabba steg mot parkeringen där kevin stod. Konstigt nog var inte hans kompisar med honom. Han stod själv vid sin moppe och var upptagen med sin mobil. När jag gick förbi tittade han upp och flinade självsäkert. i ögonvrån såg jag hur han tog tre steg fram till mig och tog tag i min arm så jag inte skulle kunna fortsätta gå.
"vad vill du?!" frågade jag irriterat och ryckte mig loss ur hans grepp.
"skulle bara säga hej" svarade han och blockerade vägen för mig genom att ställa sig framför mig.
Hans händer letade sig upp till min kind och han strök bort en hårslinga från mitt ansikte och hans blick var obehagligt granskande. Jag tittade bort och bet ihop tänderna. Om jag gjorde motstånd skulle Kevin kunna slå ner mig hur lätt som helst. Inte för att han skulle göra det... men jag hade sett honom göra det med småungar i sjuan som var kaxiga.
"du är sjukt fin, vet du det?" sa han och nu kunde jag inte låta bli att rycka mig loss. Jag gav honom en blick som jag hoppades såg ut ungefär som 'om du rör mig igen så kommer jag att mörda dig!'.
"ta det lugnt!" flinade han.
"om du rör mig igen..." fräste jag.
"så vadå?" frågade Kevin och log snett mot mig. han var inte rädd för mig. fan.
jag svarade inte.
"kunde du följa med på bio föresten?" frågade han.
"alltså sluta låtsas! jag vet inte vad du och dina kompisar har gjort för plan, men det här är inte ett dugg kul, okej? du kan sluta låtsas gilla mig nu! okej?! det är inte normalt att du pratar med mig! så du behöver inte bjuda ut mig på bio! Gör inte det besväret bara för att skämma ut mig. Det är bara löjligt...pinsamt!" for det ur min mun.
Kevin flinade och tog ett steg närmare mig. Det var obehagligt.
"Bella. Jag har ingen jävla aning vad du snackar om. Och jag vill bjuda ut dig på bio för att jag gillar dig, okej?"
Jag drog efter andan. Det här var inte sant. Jag ryckte mig loss från honom och gick förbi honom med snabba steg. Kände hans oförstående blick i ryggen och kände hur jag möttes av nyfikna blickar från alla som var på skolgården. Självklart hade de sett allt. Det kändes som jag skulle sjunka genom marken. Alla glodde. och då menade jag verkligen ALLA. Tillochmed de mest pluggupptagna nördarna tittade på mig. Mina kinder var rödare än någonsin och mina ben skakade. Om jag överlevde fram till skolporten borde jag fan få en guldmedalj eller nåt.

Första lektionen på dagen var drama. Jag kände mig lite gladare eftersom att vi skulle få veta vilka roller vi skulle spela idag. Med snabba steg gick jag till musiksalen. Dörren var öppen men salen var tom. Det var bara Ronja där. Hon höll på och fixade med sladdar som ringlade sig som svarta ormar över golvet. Jag tog ett steg in i salen och Ronja tittade förvånat upp på mig.
"hej Bella" sa hon glatt "du är tidig"
"jag vet" svarade jag och sneglade på klockan.
"kom in" sa hon glatt och vinkade med handen åt mig.
jag gick fram till scenen och fingrade på mikrofånen som låg där.
"du vill spela Julia, eller hur?" frågade plötsligt Ronja och tittade upp på mig.
"ja" svarade jag och suckade. "men jag vet redan att jag inte kommer få rollen"
"äh, säg inte så" svarade Ronja.
"det är ingen som har röstat på mig." sa jag. "jag VET det"
"det är inte bara rösterna som räknas" svarade Ronja och blinkade åt mig.
jag hann inte fråga vad hon menade med det för plötsligt stod Hanna, Therese och tvillingarna i dörröppningen.
"ska vi vara här?" frågade Therese. De stod armkrok och det såg ut som om de alltid hade varit vänner. vad jag kunde minnas hade Therese och Hanna aldrig pratat med varandra förut.
"ja, eftersom vi var här förra gången" svarade Ronja kort.
"aha, ja just det" sa Therese och de började fnissa. I armkrok gick de bort till stolraden längst bort och satte sig. På vägen dit gav Hanna mig en riktig mördar-blick. Jag tittade snabbt bort och kände hur ilskan bubblade upp inom mig. Fattade hon inte att allt var påhittat!? Det var Therese som trodde att hon kunde leka med andras liv, bara hon själv var populär. Det var så jävla korkat av dem båda!Therese som lurade Hanna och Hanna som gick på det. De förtjänade nästan varandra.

jag gick fram till första stolraden och satte mig. Hörde hur de viskade bakom mig, men gjorde mitt bästa för att inte bry mig och titta ut genom fönstret. Efter varje minut kom det fler och fler och tillslut var alla här. Förutom Philip. Ronja klev upp på scenen och lyfte upp mikrofånen från golvet. Det tjöt till i den och alla blev tysta.
"hej allihopa!" sa Ronja glatt för att lätta upp stämningen. Alla svarade med ett utdraget Heeej.
"idag ska ni få reda på era roller till pjäsen Romeo och Julia som vi ska spela upp för skolan om två månader. Så det är extra viktigt att ni är tysta och lyssnar nu"
Ronja böjde sig ned och tog upp ett papper från golvet där hon förmodligen skrivit upp allas roller.
"jag börjar bakifrån så vilka som ska spela Romeo och Julia tar vi sist för att det ska bli lite spänning!"
Någon ropade ett dramatiskt "dom dom dom" och alla fnissade. Ronja log.
"Paulina ska spela Cindy, köksflickan" började hon.
Några, som antagligen var Paulinas kompisar, klappade i händerna. Ronja räknade upp alla namn och tillslut var det bara Therese, jag, två andra tjejer och två killar kvar. Det fanns bara tre roller. En som Julia. En som Romeo. och en som Romeos betjänt. Jag kände på mig direkt att jag skulle bli utan roll. jag bara visste det.
"Benjamin ska spela romeo" sa Ronja och den spända spänningen avbröts av jubel. Jag vände mig snabbt om och såg att Hanna var likblek i ansiktet. Det måste vara en mardröm för henne. Tänk att få sitta och titta på medans hennes pojkvän låtsas vara jättekär i en annan tjej. jag kunde inte låta bli att flina. Sedan vände jag min framåt och väntade på nästa namn.
"Och romeos betjänt blir..." sa Ronja sakta och alla blev som förstelnade.
jag upprepade namnet för mig själv i huvudet. Henrik, henrik, henrik. han var den enda killen som var kvar så det måste ju bli han. henrik, Henrik, Henrik...

"Therese!"

va?! shit. Vänta.... VA?!?!

kaos uppstod i salen. Henrik, som alla trodde det skulle bli ställde sig upp i salen och skrek något jag inte ville höra. Therese blev helt blek i ansiktet och tjejerna protesterade högljutt.
"tysta, tysta, TYSTA!" lugnade Ronja.
När alla blivit en anings tystare ställde sig Therese upp. Alla blickar riktades mot henne.
"varför ska jag bli Romeos betjänt?!" frågade hon men gäll ton.
"alla kan inte alltid bli det dom vill" svarade Ronja och log.
"men jag skulle bli Julia ju! jag hade faktiskt flest röster!" svarade Therese gällt.
"nej... tyvär Therese men du hade faktiskt näst flest röster" sa Ronja.
Folk drog efter andan. Therese såg svimfärdig ut så hon satte sig ned igen.
"ja, och då fortsätter vi till rollen som JULIA" fortsatte Ronja och nu kändes det som om salen direkt blev ungefär hundra grader. jag var så nervös. ändå visste jag att det inte skulle bli jag.
"rollen som Julia ska spelas av..."
jag sneglade mot de andra två tjejerna. De var söta med brunt hår och rosaskimrande läppglansläppar. Det skulle bli en av dom. helt klart.

"BELLA!"

----------------------------------------------

kapitel 12. Börjar det bli spännande eller vad säger ni? ;)







♥ You are the reason why I smile - kapitel 11

förra kapitlet:
Jag kom ut i hallen och drog på min jackan och satte på min skorna. Sedan la jag ena handen på handtaget och vände mig om mot Philip.
"hejdå"
"hejdå" svarade han och log innan jag gick ut i trapphuset och stängde dörren efter mig.

l

Jag skulle precis sätta handen på handtaget till min lägenhetsdörr när Philip plötsligt sköt upp dörren bakom mig. jag vände mig om och tittade förvånat på honom.
"din kattunge" sa han och jag förstod ingenting. "vi glömde att kolla på den! alltså... jag skulle gärna vilja se den"
"jaha" sa jag och nickade. philip gick fram till mig och jag ryckte i handtaget. Det var låst. Alltså var pappa inte hemma. pust. Han var jämt så konstig när det kom hem kompisar till oss. jag tog upp nyckeln ur fickan och låste upp. Vi klev in i hallen och jag slänge jackan på golvet och sparkade av mig skorna. Philip stod kvar en stund och kollade sig omkring innan han också drog av sig skorna.
Jag gick före in till vardagsrummet. Det var tyst som i graven där. Endast klockan inifrån kökets tickande slag och Philips fotsteg när de knarrade i trägolvet hördes. Var kunde Cloe vara? Det kanske var dumt att pappa sa att vi kunde ta hand om henne. jag menar, vi kunde typ inget om katter och om Cloe kom bort var vi körda. vad trodde vi egentligen? att en kattunge kunde vara sälv en hel dag nästan? pappa jobbade ju och jag var i skolan. Jag fick en klump av dåligt samvete i halsen när jag plötsligt hörde en smäll inifrån köket. jag ryckte till och rusade dit. På golvet, i en stor mjölkpöl, satt Cloe. Hon jamade lågt. bredvid henne låg ett mjölkpaket nedvält. jag suckade och samvetesklumpen i halsen försvann. Jag gick fram till Cloe och lyfte upp henne. Hon tittade rakt in i mina ögon och hennes morrhår kittlade mot ansiktet.
"vad söt hon är" sa Philip och gick fram till mig. han klappade Cloe på huvudet, och Cloe gav mig en blöt slick på näsan.
jag fnissade till och räckte över henne till Philip.
"jag ska torka upp mjölken" sa jag och gick bort till diskbänken och hämtade en trasa.
Det syntes att philip hade haft en katt förut. han gullade med Cloe och det såg världsvant ut. som om han och Cloe redan kände varandra.

När jag torkat upp mjölken och var påväg bort till diskbänken såg jag att det stod en rosa liten matskål under fönstret, fylld med kattmat. Pappa hade alltså varit hemma. Jag gick bort till Philip och Cloe igen och Philip lämnade över henne till mig. Jag lyfte upp Cloe i famnen och gick bort till matskålen och satte ner henne. Cloe nosade nyfiket på maten och tog sedan en liten, försiktig tugga. jag log. Cloe åt nästan upp allt direkt på en sekund. Alltså, inte bokstavligt talat. men hon glufsade i sig maten så jag trodde nästan att hon aldrig ätit förut. Hon var ju faktiskt ganska mager.
"snålkärring som inte kär katten mat" sa Philip och fnös.
"eller hur" svarade jag.

Plötsligt öppnades dörren och en duns hördes när pappa släppte ner sin jobbarväska på golvet. Åhnej. Jag skulle precis säga till Philip att han kunde klättra ut genom fönstret och gå bakvägen när pappa kom in i köket. han sken upp i ett leende när han såg philip och mig.
"nämen hej!" sa han hur fånigt som helst.
Philip log tillbaka och svarade hej.
"har ni träffat Cloe?" frågade pappa.
"pappa... jag såg henne faktiskt i morse ju!" sa jag och himlade med ögonen.
"jaha, ja just det. ja, man har ju lite dåligt minne efter alla år" svarade pappa och det blev en pinsam tystnad efteråt.
"hur gammal är du då?" frågade pappa till Philip.
"14" svarade han. "fyller 15"
"jaha. Och du vet väl att man måste fråga mig först innan man blir ihop med min dotter?" skämtade pappa.
men det var inte ett dugg kul. Philip såg osäker ut och hans kinder blev röda.
"äh, jag skojade bara" sa pappa och skrattade.
När ingen skrattade med honom tystnade han.
"jag ska nog gå nu" sa Philip och skyndade sig ut i hallen. jag följde efter och lutade mig mot väggen medans Philip tog på sig skorna. När han var klar reste han sig upp och sa hejdå innan han gick ut i trapphuset och stängde dörren efter sig.
jag suckade och vände mig om. Där stod pappa ungefär en meter ifrån mig.
"lägg av!" sa jag surt.
"med vadå?" frågade pappa förvånat.
"med att förstöra allt!" halvskrek jag.
"jag har väl inte förstört nåt?" frågade pappa oskyldigt.
Jag suckade.
"nehej, du kom bara med massor jävligt töntiga kommentarer och sen får du Philip att gå hem, men DU har MINSANN inte gjort något!" skrek jag och gick in på mitt rum och smällde igen dörren.
han fattar NOLL! Philip blev ju för fan helt vettskrämd och gick hem. Pappa förstörde allt!
Jag satte mig ned på sängen och lugnade ner mig. pappa knackade försiktigt på dörren.
"VAD?!" skrek jag.
"varför tar du det så hårt gumman?" frågade pappa med lugn röst. "philip gick hem, det är ingen big deal"
jag visste att han hade rätt. varför tog jag det så hårt för? för att jag saknade philip när han inte var här och jag gillade hans närvaro. Den fick mig att bli varm och glad. jag suckade och la mig ner på sängen. orkade inte svara pappa.

Klockan halv tolv ringde Hanna. jag klickade på svara och gäspade sömningt innan jag svarade:
"hallå?"
"hej" svarade Hanna med en kort och vass ton.
"vad är det?" frågade jag.
"nu får du fan välja, Bella!" sa hanna irriterat.
"va?"
"tro inte att du kan va med dem och sen snacka skit om mig, och sen va med mig igen!" skrek Hanna i luren.
"va?!" sa jag ännu mer förvirrat.
"låtsas inte som om du inte vet vad jag snackar om"
"men jag vet ju inte" svarade jag.
"du är med therese, Emma och dom och du snackar skit om mig! Therese har berättat allt!"
"va?" skrek jag. "jag har inte sagt ett ord om dig!"
"ljug lagom!"
"men jag lovar! jag har inte det!" svarade jag.
"varför säger Therese det då?" frågade Hanna.
"för att hon är avundsjuk på mig för att jag är med Emma och Emilia! snälla Hanna, tro på mig! hon vill bara få oss i bråk!"
"fan vad du ljuger!" sa Hanna och la på. jag suckade och tog sakta ner mobilen från örat. Jävla Therese!
Jävla, jävla, jävla Therese!

Nästa morgon vaknade jag av att pappa kom in i rummet.
"dags att gå upp! klockan är jättemycket" sa han med en jobbig röst och tände lyset.
"släääck!" svarade jag sömnigt.
"du måste gå upp nu" fortsatte pappa att tjata.
"jag tänker inte gå upp!" svarade jag.
"jo"
"nej! jag kommer fan aldrig gå tillbaka till den där jävla skitskolan!" skrek jag.
"vårda språket!" svarade pappa.
"gå uuuut!" sa jag.
"du måste gå upp!"
"du bestämmer inte över mitt liv!" svarade jag argt.
"nej. Men om du inte går till skolan kommer polisen"
"som om jag bryr mig?"
"Bella!"
"pappa!" svarade jag "UT!"
"om du går upp?"
"men, JA, för helvete!" svarade jag och satte mig upp i sängen och gäspade. pappa gick äntligen ut ur mitt rum. Jag hade verkligen inte lust att gå till skolan. Hanna skulle antagligen hata mig och Therese skulle gå runt och vara äckligt nöjd över att Hanna gått på allt.

..........................................................................

kapitel 11! :) lite mycket bråk, men hade inte så mycket insperation så tänkte att det skulle hända något,..
aja, vad tycker ni? ;)





bara för att jag glömde..


..att lägga upp kapitel 10 när det skulle vara uppe så får ni kapitel 11 idag med! ;)
erkänn jag är bääääst? :)
haha, skicka många kommentarer nu! puss<3



♥ You are the reason why I smile - kapitel 10


förra kapitlet:
"tänk såhär" sa jag. "du kan ju inte älska Erik, för då skulle du aldrig blivit kär i en till. Då måste du alltså gilla benjamin mest"
"gud vad smart du är!" brast Hanna ut i ett leende och gav mig en stor kram.
"jag vet" svarade jag och flinade.

yao..

Skoldagen var slut och jag gick ner för stentrappan och ut i sommarvärmen. Alla stod i grupper på skolgården och snackade. Ingen ville egentligen gå hem när det var så fint väder, så alla dröjde sig kvar. Jag visste inte vilken grupp jag skulle gå till. Therese och tvillingarna kunde jag ju absolut inte gå till, Philip och hans polare skulle bara glo på mig om jag gick fram till dem, jag kunde inte gå fram till de som spelade basket, jag menar, jag kunde ingenting om basket och nördarna hade åkt hem för länge sedan. De var typ rädda för solen eller nåt.
Jag tog upp min mobil ur fickan och låtsades göra något. Skickade iväg ett sms till Hanna. Hon svarade inte. Fan.
Plötsligt kom Emma och Emilia gående ner för trappan. De gick fram till mig och jag hälsade glatt. De var typ alltid med mig nu för tiden. Therese hade blivit jättesur på mig för det. Det märktes. Men det var ju egentligen inte mitt fel. De var ju de som vinkat till mig på lunchen, och det var alltid de som kom fram till mig på rasterna.
"vad gör du då?" frågade Emilia och sneglade bort mot de gröna parkbänkarna där Therese satt. Hon saknade nog att vara populär. Inte för att hon inte var det, men det var inte lika mycket rykten och snack om dem som det hade varit förut.
"inte så mycket" svarade jag.
"alltså, tvillingarna tror verkligen de är något" sa Emma och sneglade också bort mot parkbänkarna.
"ja, de tror liksom att de kan bara komma hur som helst och sno Therese!" sa Emilia upprört.
De tittade på mig för att få medhåll.
"mm" mumlade jag.
"och kolla bara hur de fjäskar för henne!" sa Emma.
"de ger henne smink och grejer liksom HELA tiden!" sa Emilia.
Jag kunde inte låta bli att le för mig själv. De var avundsjuka.

Jag satt på den gröna bänken på busshållplatsen och väntade på bussen. Philip kom plötsligt fram och satte sig bredvid mig. Han slängde sin väska på marken och suckade. Sedan strök han luggen åt sidan med ena handen och tittade på mig.
"hej" sa jag och pressade fram ett leende.
"tja" svarade han och tittade upp på bussen som precis bromsade in framför oss.
Jag reste mig upp och Philip plockade upp sin väska från marken. Busschaufören var sur som vanligt. Jag betalade och gick sedan längst bak i bussen och slog mig ned på ett säte. philip kom efter mig och satte sig på sätet bredvid. Det belv pinsamt tyst i ungefär en minut innan någon sa något.
"eh... kan inte jag få se eran kattunge sen?" frågade Philip.
jag sken upp i ett leende.
"visst!"
"jag hade en katt när jag var liten men han blev överkörd" sa Philip och tittade ut genom fönstret.
"så synd" svarade jag.

Bussen bromsade in och stannade med ett ryck vid en busshållplats. Ett gäng fnissande tjejer som såg ut att gå i nian klev på.  Snälla, snälla, snälla kom inte hit, tänkte jag.
De gick längst bak i bussen och slog sig ned på sätena mitt emot oss. Shit.
De kollade granskande på mig och började sedan viska med varandra. jag kände hur jag rodnade. Fan. jag kollade ut genom fönstret för att dölja det. Phlip verkade inte bry sig över huvud taget. han måste ha kommit från någon storstad eftersom han verkade vara van vid att folk tittade och snackade om honom.

När bussen äntligen stannade vig höghusen var jag så lättad att få komma ut ,så jag glömde bort var jag satte fötterna. Med en smäll ramlade jag ner på asfalten och kände hur gruset trängde sig in i mina handflator. Luften gick ur mig som när man gör hål i en balong och luften sakta pyser ut. jag kände hur en tår letade sig fram ut ögonvrån. jag strök irriterat bort tåren med handen och satte mig upp. Philip kom springade fram till mig med en orolig blick. han satte sig ned på knä bredvid mig och strök bort mitt hår ur ansiktet. En varm känsla for genom kroppen men tvingades snabbt bort av smärtan i händerna. jag svalde klumpen i halsen och tittade ner på mina händer. Skinnet var bortrivet och det blödde litegrann. resten av handen var helt blå, full av blåmärken. 
"hur gick det?" frågade philip och tittade rakt in i mina ögon med en allvarlig, oroad blick.
"bra" svarade jag men det lät så ynkligt så det var nog inte svårt att inte tro på det.
han reste sig upp och sträckte ut handen mot mig. Jag tänkte resa mig upp själv när Philip tog tag i min hand och drog mig upp på fötter istället.
"tack" mumlade jag.
Vi började gå mot höghuset. Mina händer bultade och det sved om såret. jävla fötter, tänkte jag och sparkade surt till en sten. Ni får väl för fan samarbeta lite, ni kan ju inte gå ivägen för varandra. Det är ju klart jag ramlar då.

Elisabeth stod i dörröppningen och rökte med sin hund som vanligt. Vi trängde oss förbi henne och gick upp för trappan. När vi kom upp till våran våning tog Philip tag i min arm och granskade såret på min hand.
"kom" sa han plötsligt och sköt upp dörren till sin lägenhet. Jag hann inte tveka eller fråga vad vi skulle göra, innan jag plötsligt stod i hallen. Phlip stängde dörren bakom mig och sparkade av sig skorna, gick runt ett hörn och försvann. Jag visste inte om jag skulle följa efter eller inte. Men det kändes lite ensamt i hallen så jag drog av mig skorna, hängde upp min jacka och följde efter. Deras lägenhet luktade lite som hos min kompis Elin. Det låg saker över allt och det var inte speciellt välstädat. Ändå såg huset mordärnt ut. jag gick genom en lång korridor när jag plötsligt fick se en dörr stå öppen. Genom dörrspringan lös det. Philip måste vara där inne. jag gick in óch mycket rikitgt stod Phlip där. rummet såg ut som en blanding mellan en tvättstuga och en toalett. Det fanns en diskmaskin och ett handfat plus en stor hög med smutskläder. tapeterna var ljusgråa och golvet blått. Phlip stod framför handfatet och rotade i ett skåp som satt precis över honom. jag kunde skymta flaskor och burkar där inne. Det var säkert ett medicinskåp.
"här" sa philip plötsligt och sträckte fram en rulle med breda plåster.
"tack" sa jag och tog emot rullen.
jag rev av en bit plåster och drog sedan bort de fullständigt onödiga plasten runt om.
"jag kan göra det" utbrast Philip när jag skulle sätta på plåstret.
jag hann inte svara föränn Philip tagit plåstret och var i full färd med att placera det på min hand. men försiktighet satte han fast det och tittade sedan upp på mig med ett leende.
"sådär" sa han och log.
"tack" svarade jag och log tillbaka.
Jag kastade en blick på klockan i hörnet. Den var halv tre. Jag var nog tvungen att gå hem nu. Så som mina ben skakade var det nog ett tecken.
"jag måste gå nu" sa jag och gick ut ur tvättsugan/toaletten och började gå tillbaka till hallen.
Philip följde min hack i häl. Jag kom ut i hallen och drog på min jackan och satte på min skorna. Sedan la jag ena handen på handtaget och vände mig om mot Philip.
"hejdå"
"hejdå" svarade han och log innan jag gick ut i trapphuset och stängde dörren efter mig.

--------------------------------------

sådär! :) vad tycker ni? har ni några gissningar om vad som kommer att hända längre fram i novellen? ska jag srkiva längre eller kortare? skicka MÅNGA kommentarer ;)<3



förlåt ♥


yes I know, kapitel 10 har inte kommit upp än, men har haft fullt upp! har verkligen inte hunnit
suttit framför datorn! och det har varit skolavslutning så ni kan fatta att det första man gör inte är
att sätta sig framför datorn kanske? ;)
aja, kapitel 10 kmr upp idag! promise :)
tack för alla fina kommentarer ändå! kraaam ♥


♥ You are the reason why I smile - kapitel 9


 

förra kapitlet:
"duh, vi känner henne. Hon skulle aldrig visa egentligen hur dissad hon blev, utan istället försökte hon få alla att tycka synd om henne. men..." sa Emma.
"det gjorde ingen eller?" frågade jag.
"eaxkt" flinade Emilia.


yees

Jag styrde stegen mot mitt skåp. Såg i ögonvrån hur Therese och tvillingarna kom gående ner för trappan. De skrattade högt och en lärare som gick förbi blängde surt på dem. Jag låste upp och dök in i skåpet. Kollade på schemat. Nästa lektion var Drama. alltså teater. eftersom våran musiklärare precis hade blivit mamma så hade vi fått en vikarie. fast hon var utbildad i teater och inte i musik. Så i tre månader hade vi haft drama istället. Jag slog igen skåpet och låste. Sedan vände jag mig om och fortsatte genom korridoren med riktning mot musiksalen.

Ronja, våran teaterlärare, hälsade glatt på oss när vi kom in i salen. Hon var en av mina favoritlärare. Hon suckade aldrig när någon inte förstod och blev inte arg för att man tillexempel vässade pennan under en lektion. Philip satt på en av stolarna som Ronja ställt upp. Bredvid honom satt hans nya kompisar. Kevin, George, Simon, Kalle och några till. jag gick fram till raden av stolar bakom honom och satte mig. Emma och Emilia skyndade sig att ta platserna brevid mig. Längst fram i salen hade våran vaktmästare Henry ställt upp en scen. På den klev nu Ronja upp och plockade upp en mick från golvet. Eftersom det var så många som hade drama med henne så var hon tvungen att prata med mikrofån för att alla skulle höra.
"testar, ett två..." sa hon och alla brast ut i skratt.
När de flesta lugnat ner sig fortsatte hon:
"idag så har jag pratat lite med rektorn och jag övertalade honom om att vi ska spela upp pjäsen Romeo och Julia." hon avbröts att jubel från killarna. De var alltid tvugna att tönta sig. 
"och det kommer vara sjuorna och åttorna som håller i den. Så idag tänkte jag att alla som är sugna på att vara med kan anmäla sig efter lektionen här" Hon höll upp en liten glas-skål. "och vi kom överens om att vi inte ska lotta ut roller utan att man får rösta på den man tycker ska vara en viss roll. Självklart får man önska roller"
Jag drog efter andan. Ända sedan jag var liten hade jag drömt om att sätta upp en skolpjäs med klassen. Och Romeo och Julia! Såklart man ville vara Julia! vem ville inte det? jag slår vad om att alla tjejer tänkte på exakt samma sak just i den minuten.

Efter lektionen var det en lång kö fram till glas-skålen. Alla ville vara med. Till och med killarna verkade vara ganska uppspelta över alltihopa. de som brukade sucka och säga "åh, måste vi?". När det var min tur skrev jag mitt namn så fint jag kunde på en lapp och skrev sedan Julia efter mitt namn. Imorgon skulle Ronja sätta upp listor över allt på skolan där det stog vilka som ville spela vilka roller. Sedan kunde man rösta på dem man ville. Jag slog vad om att alla skulle rösta på Therese och Kevin. fan. Då var ju allt kört egentligen.

När jag lagt min lapp i glasburken trängde jag mig förbi några tönt-tjejer och gick ut i korridoren. Jag såg Therese stå i ett hörn och prata med tvillingarna. jag gick förbi dem och skulle precis gå ut när jag plötsligt stannade upp. Philip kom ut i korridoren och Therese gick fram till honom. Hon log falskt och sneglade triumferande åt mitt håll. Philip suckade och såg irriterad ut.
"hoppas du blir Romeo. Jag har redan paxat platsen som Julia" sa Therese.
Shit. Hennes kaxighet var inte att leka med.
"mm..." mumlade Philip och trängde sig förbi henne och var påväg åt mitt håll när Therese tog tag i hans arm och drog honom tillbaka.
"du kan väl ringa mig? så kan vi öva lite innan. Hemma hos mig alltså" sa Therese och blinkade.
han ryckte sig loss ur hennes grepp och gick förbi mig och ut i det varma sommarvädret. Therese gav mig en riktig kall blick innan hon också gick föbi mig. En stark doft av parfym svepte förbi när hon gick försvann ut genom dörren. jag såg genom fönstret hur Philips kompisar dunkade honom i ryggen och flinade. Han såg nästan lite generad ut.

Plötsligt ringde min mobil. tur att jag hade den på ljudlöst. jag gömde den under bänken och klickade på uptaget. Det var Hanna som hade ringt. Undrar vad hon ville. Det måste nog ha varit något viktigt för att hon visste om att jag hade lektion nu. Plötsligt pep mobilen till och jag fick ett sms från Hanna. Jag ryckte till och tittade upp. Ingen hade märkt något.
"möt mig vid tjejtoaletten, H"
Jag stoppade ner mobilen i fickan igen.
"eh" sa jag och harklade mig. "jag måste gå på toa"
Kjell tittade förvånat upp på mig. Han var våran historialärare.
"jaha..."
jag reste mig upp och gick med vingliga ben ut ur klassrummet. fan vad pinsamt. Det var bäst för Hanna att det var något riktigt viktigt!

jag ryckte upp dörren till tjejtoaletterna och såg Hanna sitta på handfatet där inne. Jag stängde dörren bakom mig och gick fram till henne.
"hej" sa hon glatt.
hon verkade inte direkt vara i någon sorts nödsituation.
"vad är det?" frågade jag.
"Jag och Erik är ihop igen" svarade Hanna glatt och såg hur lycklig som helst ut.
Jag kunde inte låta bli att bli irriterad.
"var du tvungen att störa mig bara för det?" frågade jag spydigt. "fattar du hur pinsamt det var att säga att jag skulle på toa när alla glodde på mig?!"
"ta det lungt" sa Hanna.
"ta det lungt?!" ekade jag. "det är fan..."
"Bella. Låt mig prata klart först" avbröt Hanna mig.
jag tystnade.
"men Benjamin frågade nyss chans på mig. Han är liksom hur söt som helst och jag tror faktiskt jag gillar honom. Men jag kan ju inte bara göra slut med Erik igen. jag menar, vi blev ihop för liksom en timme sen"
"okej..." svarade jag långsamt och tog in det hanna precis sagt.
"vad ska jag göra?" frågade Hanna och såg orolig ut.
"tänk såhär:" sa jag. "du kan ju inte älska Erik, för då skulle du aldrig blivit kär i en till. Då måste du alltså gilla benjamin mest"
"gud vad smart du är!" brast Hanna ut i ett leende och gav mig en stor kram.
"jag vet" svarade jag och flinade.
----------------------------------------------------------------------------

kapitel 9! vad tycker ni? vill ha FLER kommentarer! ;) kram.


svar på en komentar!♥






Anonym om ojj :S
vad har vargen på headern med novellen att göra ?? <3

svar:
det kan jag tyvär inte avslöja nu. men jag lovar att ni kommer att få veta det senare i novellen. kram! <3


♥ You are the reason why I smile - kapitel 8

förra kapitlet:
Jag sträckte ut händerna och pappa la över kattungen i min famn. Cloe jamade lågt och jag klappade henne försiktigt på huvudet. Då började hon plötsligt slicka på min hand. Det såg urgulligt ut.
"aww" sa jag och pappa började skratta.
"vi ska ha henne i en vecka. Jag ska gå ner till affären sen och köpa lite kattmat" sa han och jag lyfte försiktigt ner kattungen ner på golvet igen.

<3

Jag stod framför spegeln och fixade håret. Jag bestämde mig för att platta det och sedan sätta upp luggen i en fläta. Så som jag brukade ha det. Varje dag tänkte jag att jag skulle göra en förändring. Göra någon snyggare frisyr än den jag alltid brukade ha. men det slutade alltid att jag gick med plattat hår och med luggen i en fläta i alla fall.

Jag öppnade dörren och tog ett steg ut i trapphuset.
"hejdå" ropade jag till pappa innan jag stängde dörren och vände mig om.
Där stod Philip lutad mot trappräcket och höll på med något med sin mobil. Hade han väntat på mig eller?
jag gick fram till honom och han tittade upp.
"jag trodde väl att du gick tjugo över" sa han och log.
Han hade alltså väntat på mig.
"ja. Varje dag" svarade jag och började gå ner för trappan.
"föresten hörde jag att ni fått en kattunge" sa Philip.
"ja" svarade jag. "den är skitsöt och heter Cloe. Elisabeth, du vet tanten på tredje våningen, det är hennes katt. men hon skulle resa bort så vi fick ta hand om henne"
"jaha" svarade Philip och öppnade dörren åt mig.
Jag klev ut i värmen. Solen sken och alla spår från regnet igår hade torkat bort. För bara några dagar sedan hade det varit kallt och blåsigt. Men nu började det närma sig sommaren.
"vad varmt det är" sa jag och kisade upp mot solen.
"eller hur" svarade Philip. "tror det var 19 grader ute eller något"
"sommarvärme nästan" sa jag och sparkade till en sten.
det var faktiskt skönt att ha någon att gå och prata med på vägen till skolan. I fem år hade jag gått och åkt skolbuss ensam på morgonen och inte pratat med någon förutom busschauffören. Och Philip var faktiskt bra att prata med. Inte för att vi hade hunnit prata så värst mycket på två dagar, men ändå.
Vi var framme vid busshållplatsen. På den gröna bänken satt en mamma med en barnvagn. Hon tog upp all plats så vi fick stå upp. Men bussen kom nästan direkt så det gjorde inget.

Jag gick före och valde en plats längst bak. Slog mig ned och tog upp min MP3 ur fickan, men kom plötsligt på att jag inte behövde den. Philip slog sig ned på sätet bredvid mig. Jag var fortfarande inte van vid att han tyckte det var helt okej att prata med mig och vara med mig som om ingenting. Andra skulle ha satt sig på säten längre fram, gått bakom mig eller låtsas som de inte kände mig. Folk fick för sig saker hela tiden och det spreds fort rykten i våran lilla stad. Det var Philip tydligen inte medveten om. Eller så brydde han sig inte. men för mig så spelade det ingen roll.

Bussen bromsade plötsligt in vid skolan. Vi klev av och Philip gick upp jämsides med mig. Då var det dags för att bli utstirrad igen då. Tänkte jag och vi började gå in mot skolgården.
Många glodde på oss. Men det var inte samma spänning som det hade varit igår. Alla tystnade inte utan fortsatte att prata men de hade fortfarande sina blickar fästa på oss. Jag hörde ord som "kolla där kommer bimbotjejen med den nya killen" och "herregud, är de ihop eller?!" och "asså hon tror verkligen hon är nåt när hon går med Philip eller vad han nu heter!". Jag kände hur tårarna brände innanför ögonlocken. Jag visste att de bara var avundsjuka. Och att jag inte borde ta åt mig. Men jag hade alltid haft dåligt självförtroende. Och det hjälpte ju inte precis nu.
Philip stannade upp i mitten av skolgården och gick fram till killgänget han blivit kompis med. Tack då, tänkte jag surt. Lämna mig. Fine.

Vi hade svenska. Det var meningen att vi skulle skriva en uppsats men istället hade John, våran svenskalärare, bestämt att vi skulle jobba i grupp och skriva allt vi kunde om andra världskriget. Fråga mig inte varför.

jag hade blivit tillsammans med Mackan, en fotbollsnörd, Felicia, som hade tandställning och Haris, en annan fotbollsnörd. De visste ingenting om andra världskriget. Inte jag heller. Vi satt där och gjorde typ ingenting när philip plötsligt stod i dörröppningen. Han var försenad. Konstigt nog blev John inte arg. Han var känd på skolan för att vara den som fick raseriutbrott när någon kom försent. Men han sa bara helt lungt att Philip kunde välja vilken grupp han skulle vara med i, för de höll precis på att jobba med ett grupparbete. Jag hoppades att han skulle välja våran grupp. Men det gjorde han inte. istället valde han killgruppen med Kevin, George, Benjamin, Kalle och Simon. Så typiskt.

Nu var det lunch. Jag gick med spända steg mot matsalen. Hoppades att Emma och Emilia inte ville att jag skulle sitta med dem och Therese. Jag ville verkligen inte träffa henne. inte ens möta hennes blick. Bara det skulle vara som att begå självmord.

I matsalen var det mycket ljud som vanligt och nästan alla bord var upptagna. jag gick fram till matdisken och plockade upp en blå platsbricka. Idag var det korv och potatismos. Jag sköt min bricka vidare till korven och la upp två stycken på min talrik. De luktade starkt. Fan. Jag hatade starkkorv. Plötsligt så hörde jag Emmas röst bredvid mig. jag tittade upp och såg att hon och Emilia stod där.
"vill du sitta med oss?" frågade Emilia.
"eh, visst" svarade jag. "men ska Therese sitta med er?"
"nej" svarade Emma "hon sitter med töntarna Jacksons"
Jag sneglade åt det håll där Felicia och Linnea satt. De var tvillingar och satt alltid vid samma bord. Ända sedan ettan hade de suttit vid bordet längst bort i matsalen. Bara de två. men nu satt Therese där. Hon såg äckligt nöjd ut.
"okej" sa jag och vände mig om mot matdisken igen och slevade upp lite potatismos på min talrik och följde sedan efter Emilia och Emma till deras vanliga plats. Jag drog ut en stol från bordet och satte mig.
"du skulle ha sett Therese igår efter skolan" sa plötsligt Emma och tittade allvarligt på mig.
"vaddårå?" frågade jag.
"hon kom ut från tjejtoan och hennes mascara hade runnit och hennes hår var typ trassligt" sa Emilia.
"hade hon gråtit?" frågade jag förvånat.
"nej, vi tror inte det" sa Emma. "hon skulle aldrig gråta för en sån sak"
"vi tror att hon fejkade allt" sa Emilia.
"varför då?" frågade jag.
"duh, vi känner henne. Hon skulle aldrig visa egentligen hur dissad hon blev, utan istället försökte hon få alla att tycka synd om henne. men..." sa Emma.
"det gjorde ingen eller?" frågade jag.
"eaxkt" flinade Emilia.
.....................................................

kapitel 8! fick en kommentar där en tjej frågade om det skulle vara såhär i typ hela novellen. Jag antar att hon menar att det kommer vara bråk och tjafs mellan tjejerna på skolan, att Kevin kommer fortsätta gilla henne och att Bella kommer att fortsätta vara kär i Philip. mitt svar är: NEJ. Berättelsen kommer ta en helt annan vändning än ni kanske tror. Det är ingen vanlig i-slutet-få-tjejen-sin-kille novel. Även om det kan verka så nu. men längre fram kommer det hända mycket grejer, kommer även blanda in fantasy. ;) 

Btw: gillade ni kapitlet? kommentera! :)



♥ You are the reason why I smile - kapitel 7


förra kapitlet:
Plötsligt bromsade bussen in vid höghusen där vi bodde. Philip reste sig upp och gick ut i regnet. Jag följde efter honom och drog upp min luva över håret...

<p>sha</p>

Philip började jogga. Jag följde han exempel och joggade ifatt honom. Plötsligt råkade jag trampa rakt i en vattenpöl óch kallt smutsvatten stänkte upp på mina jeans. Jag skrek till och Philip vände på huvudet och log mot mig. jag kunde inte låta bli att le tillbaka fast det inte var ett dugg kul att mina jeans blivit blöta. En känsla jag aldrig känt förut vällde upp inom mig. En varm känsla av att någon tittade på mig. Den var så svår att förklara. Men det liksom flaxade till i magen. Som om tusen fjärilar fanns inom mig och flaxade runt helt vilt.
Philip öppnade dörren och jag gick in i trapphuset och ruskade av mig allt vatten. Drog ner luvan och skakade ut mitt långa, blonda hår. Philip gick upp för trappan och jag följde efter honom. När vi kom upp till våningen vi bodde på lutade philip sig mot väggen och tittade på mig.
"jag måste nog in nu. Morsan har lagat mat" sa han.
"okej" svarade jag.
"hejdå" sa philip och öppnade dörren till sin lägenhet och gick in.
"hejdå" sa jag efter honom och öppnade dörren till min lägenhet. Philips dörr slog igen med en smäll. Han var söt, tänkte jag. Sjukt snygg för den delen också.

Pappa stod i köket och lagade mat när jag kom in. Det luktade tacos lång väg.
"hej" sa jag och drog ut en stol från köksbordet och satte mig. "är du hemma?"
"ja" svarade pappa och log. Han var aldrig hemma när jag kom hem från skolan. Men idag var det tydligen ett undantag.
"för en gång skull ska vi äta lite fin mat" sa pappa och rörde om med en sked i tacosåsen. Var tacos fin mat? om man jämförde med pasta och köttfärsås som vi hade ätit nästan varje dag i ett halvår på grund av att pappa inte kunde laga annan mat, så var nog tacos rätt så "fin" mat.
pappa ställde fram tacochips, köttfärs, en skål med hackad gurka och tomat, majs, tacobröd, tacosås och ost. Det var nog det godaste jag ätit på två år. Det slår jag vad om.

Plötsligt startades "bad romance" och Hannas namn kom upp på displayen. Jag tog upp mobilen från nattduksbordet och klickade på svara.
"hallå?"
"hej" hördes hannas röst. Hon snyftade till och det hördes att hon grät.
"vad har hänt?" frågade jag.
"Erik är en idiot!" snyftade Hanna.
"vaddårå?"
"han gjorde slut för en timma sen. och han kunde inte ens förklara varför" svarade Hanna.
"Va?" ekade jag.
Hanna snörvade till.
"ja. Han är en idiot"
"men sa han inte varför han gjorde slut?" frågade jag.
"nej." svarade Hanna. "han sa bara att han hade tröttnat"
"så jävla taskigt"
"eller hur" sa Hanna och snörvlade till igen.
"men du, gråt inte över den skitstöveln okej? han förtjänar inte ens det"
"men jag älskar ju honom" svarade Hanna med låg röst.
"men... du sa ju nyss att han var en skitstövel?"
"för att han gjorde slut- ja" svarade Hanna.
Jag suckade.
"men vänta ett tag tills han börjar att ångra sig. Om han vill ha dig tillbaka så gillar han dig, och om inte..." sa jag.
"och om inte så HATAR han mig" sa Hanna och började gråta igen.
"Hanna, tänk inte så..." började jag men hon avbröt mig.
"varför var jag tvungen att bli kär i en skitstövel för?"
Jag visste inte vad jag skulle svara. Plötsligt avbröts samtalet. Hanna hade säkert slut på pengar. Jag la tillbaka mobilen på nattduksbordet och suckade. Varför hände allting så fort? Ena sekunden visar sig skolans populäraste kille gilla än, nästa sekund börjar en skitsöt kille på skolan, i nästa sekund blir man kompis med två av skolans populäraste tjejer, andra sekunden blir man ovän med skolans populäraste tjej, i nästa sekund bjuder Kevin ut mig på dejt och nu så har Hannas pojkvän gjort slut. att vara tonåring var faktiskt jobbigt. Det var inte som att leva i en amerikansk film där alla var lyckliga och snygga. Det var det verkligen inte.

Nästa morgon vaknade jag av att en smäll hördes utifrån hallen. Jag ryckte till och satte mig upp i sängen. Klockan var bara halv sju. Jag gäspade och reste mig upp och tassade försiktigt ut i hallen. Pappas dyraste vas låg mitt i hallen i tusen bitar. jag drog efter andan. Den hade han köpt i Indien förra året och var värd massor pengar. Jag tittade mig omkring för att se vad som hade vält den, men jag såg ingenting. Plötsligt kände jag något mjukt som strök sig mot mot mitt ben. jag tittade ner. En ljusbrun, lurvig liten kattunge satt bredvid mina fötter. Jag bara stirrade på den söta lilla kattungen. Hur hade den kommit in hit? Plötsligt hördes steg utifrån köket och pappa stod plötsligt i dörröppningen.
"där är hon ju" sa pappa. men han menade inte mig utan kattungen.
Sedan fick han syn på vasen.
"fan också" svor pappa högt. "om inte hon var så söt skulle jag strypa kräket"
"vänta, VA?!" sa jag.
Pappa tittade förvånat upp på mig som om han glömt bort att jag stod där.
"hej gumman" sa han och plockade upp kattungen.
"jag lovade att ta hand om Elisabeths kattunge medans hon var på semester. är hon inte söt?"
Jag sträckte försiktigt fram handen och klappade den lilla kattungen.
"varför sa du inget till mig?" frågade jag.
"hon kom med katten imorse. Jag ville inte väcka dig" svarade pappa.
"äh, det gjorde katten ändå" svarade jag och sneglade på vasen. "vad heter hon?"
"Cloe" svarade pappa.
Jag sträckte ut händerna och pappa la över kattungen i min famn. Cloe jamade lågt och jag klappade henne försiktigt på huvudet. Då började den plötsligt slicka på min hand. Det såg urgulligt ut.
"aww" sa jag och pappa började skratta.
"vi ska ha henne i en vecka. Jag ska gå ner till affären sen och köpa lite kattmat" sa han och jag lyfte försiktigt ner kattungen ner på golvet igen.


ojj :S


haha, smart jag är då.. Råkade publicera kapitel 8 nyss och det var inte ens klart ;S
kapitel 7 kommer upp snart, bli inte oroliga! kram ;)


♥ You are the reason why I smile - kapitel 6

förra kapitlet:
Plötsligt öppnades matsalsdörren och Philip kom först in. Han såg glad ut som vanligt. Matsalen tystnade och alla väntade på att Therese skulle komma in. Hon skulle avgöra vad som hade hänt. Men hon kom inte...
:)

Alla bröt ut i panik. vad hade hänt? och varför kom inte Therese tillbaka? alla började prata högljutt med varandra och diskutera vad som hade hänt och varför Philip inte sa någonting. Han hade bara gått rakt fram till killbordet och satt sig. Inte förens nu slet sig Emma och Emilia ifrån sig mina naglar och undrade vad som hade hänt. Jag förklarade allt för dem och de blev oroliga. Jag undrade varför. Jag menar, de var ju inte Theres riktiga kompisar. De var ju bara med henne för att hon var populär. Men tydligen blev de oroliga ändå.
"jag tror han sa nej" sa Emilia allvarligt.
"varför skulle han det? hon är ju skolans populäraste tjej" svarade jag.
"ja, men inte snyggaste, och inte snällaste heller" sa Emma.
"du har rätt" svarade jag.
"det måste vara därför hon inte kommer tillbaka. Hon tycker helt enkelt det är pinsamt att komma tillbaka när han har sagt nej." sa Emilia.
"det är väl aldrig någon som har sagt det till henne förut" konstaterade Emma.
"gud vilken diss hon fick isåfall" sa jag och kunde inte låta bli att fnissa. "det var rätt åt henne"
Emma och Emilia kollade på varandra. osäkra om de skulle hänga på mig. De hade ju alltid varit på Thereses sida. Och det var tack vare henne som alla visste vilka de var. Emma och Emilia, Thereses bästa vänner. Utan henne skulle de vara helt normala. Plötsligt brast Emma ut i en fnissattack. Och då kunde inte Emilia hejda det heller.

Efter den dramatiska lunchen kände jag mig både lättad och lite orolig. Philip hade antagligen sagt nej eftersom Therese inte kom tillbaka. men hon skulle inte ge sig. Hon ville ha honom för att hon visste att alla hade sett honom och mig tillsammans. Och för att hon trodde att vi kände varandra mer än vi faktiskt gjorde. Det var en slump att han råkade flytta in precis bredvid mig och att vi gick tillsammans till skolan. men det visste ju inte Therese. Såklart hon ville såra mig genom att försöka ta Philip, eftersom jag hade tagit hennes plats vid bordet som den som alla pratade med.

Jag satte nyckeln i låset och öppnade mitt skåp. På schemat som satt fasttejpat på insidan av skåpdörren stod det att det var matte nu. Fan också. inte Göran och hans långtråkiga lektioner, igen! Jag suckade och plockade ut min mattebok och stängde sedan igen skåpet med en smäll. Låste och tittade sedan upp på klockan. Jag var försenad. Bäst jag skyndade mig. Jag styrde stegen mot mattesalen som låg på tredje våningen.
När jag kom innanför dörren till mattesalen var den nästan tom. Göran stod längst fram bakom katerden som vanligt, men endast fem stycken satt vid bänkarna. Det var nog fler än jag som ville missa mattelektionerna.
"hej" sa jag och styrde stegen mot platsen längst bak i klassrummet.
"jaha, hej... eh, vad säger man?" frågade Göran.
"sorry, jag vet att jag kom försent" svarade jag.
Göran nickade och återgick till att förklara om olika värden på whiteboardtavlan. Jag drog ut en stol och satte mig vid bänken. Kevin följde mig med blicken. Han satt på mittenraden och log snett när han såg att jag kollade på honom. jag tittade bort och låtsades inte se honom. Men hans blick brände i skinnet och jag hade lust att slå till honom. Var han tvungen att få mig att spela rollen som "tjejen som inte ens nöjer sig med skolans populäraste kille"? jag ville inte spela den rollen. Jag gillade faktiskt inte honom. Men ingen verkade fatta det. Så alla trodde att jag var kräsen. Att jag redan hade en pojkvän. Eller att jag var helt dum i huvudet.

Skoldagen var äntligen slut. Jag skyndade mig ner för stentrappan med snabba steg. Bussen gick extra tidigt idag så jag var tvungen att gå så fort jag kunde. Jag gick förbi träden och kom ut på parkeringen. Där stod Kevin och hans kompisar vid hans moppe. De hängde alltid där. Där var de som coolast. Tyckte dom iallafall.
Jag skyndade mig med snabba steg förbi dem. Önskade att busshållplatsen låg på andra sidan av skolgården så jag slapp gå förbi dem varje gång jag slutade. Plötsligt ropade kevin mitt namn. Jag vände mig om och gav honom en irriterad blick så han skulle förstå att jag inte hade tid att prata med honom. I ögonvrån såg jag hur Emma och Emilia kom småspringande mot mig.
"eh..." sa Kevin och en av hans kompisar knuffade till honom retsamt. Nu var Emma och Emilia framme vid mig. De flåsade efter att ha sprungit ifatt mig över hela skolgården. fast det inte var så långt. ioförsig var de inga sportnördar direkt.
"hej Bella" sa Emma och log.
"hej" svarade jag och jag såg hur kevin tittade på mig. Jag vände mig om till honom så han kunde säga vad han nu ville.
"har du lust att ta en åktur på moppen eller?" frågade han och log snett. Hans självförtroende var verkligen megastort.
Emma och Emilia drog efter andan. Det fick Kevin att le ännu större.
"min buss går om typ en minut" svarade jag ärligt "sorry"
sedan började jag med snabba steg gå mot busshållplatsen. Jag kände Emmas, Emilias och Kevins blickar i ryggen när jag klev på bussen. Jag satte mig vid ett fönstersäte och snart var skolgården långt borta. jag pustade ut och satte in mina ipodlurar i öronen.

Bussen bromsade in vid en busshållplats efter bara en minut. regnet öste ner utanför och jag såg en kille med svart jacka som stod vid busshållplatsen. Han klev på bussen och den började åka igen. Killen hade luvan nerdragen över håret så man kunde inte riktigt se vem det var. men på något sätt kände jag igen honom. Han betalade och gick sedan med vingliga steg längre bak i bussen. Eftersom bussen skakade så mycket var det inte lätt att gå utan att hålla sig i. När han kom fram till sätet där jag satt drog han ner luvan och jag såg direkt vem det var. Philip!
"hej" sa han och slog sig ned på sätet bredvid mig.
"hej" svarade jag.
han drog av sig jackan och la ner den på golvet.
"jag antar att du inte vill sitta bredvid mig om jag är dyngsur" sa han och flinade.
Jag log.
"men varför gick du på här och inte vid skolan?"
"jag missade bussen. Du vet, Ylva drog över lektionen typ tre minuter så jag fick springa hit" svarade Philip.
Jag nickade och kunde inte låta bli att tänka på vad som hänt i matsalen.
"vad sa Therese till dig egentligen... i matsalen?" frågade jag.
"eh, alltså hon frågade om vi kunde bli ihop." svarade Philip.
Jag visste det!
"och vad sa du...?" frågade jag.
"nej" sa Philip och tittade ut genom fönsterrutan.
Han såg ut att inte vilja prata om det. Så jag frågade inget mer. Istället bytte jag ämne.
"har du haft matte än?"
"jadå. och du hade rätt" sa Philip och tittade på mig. "Görans lektioner är sjukt långtråkiga"
"jag vet" svarade jag och log.
"fast Engelskan är rätt okej, och svenskan också"
"mm" svarade jag. "och Biologin, och historian"
"aa" svarade Philip.
Plötsligt bromsade bussen in vid höghusen där vi bodde. Philip reste sig upp och gick ut i regnet. Jag följde efter honom och drog upp min luva över håret...



bomb med kapitel bara för ni är bäzt !



fick typ sju stycken kommentarer på senaste kapitlet där alla hade skrivit massa snällt! <3
aww, ni är FÖR söta läsare! :) okej, sju kommentarer kanske inte är så mycket, men jag har inte kommit så långt med
novellen så sju stycken kommentarer är mycket för mig!
och bara för det så kommer ett till kapitel upp ikväll, och det kommer upp två imorgon! :D
erkänn jag är bäst? haha... nu får ni mycket att läsa! kraam




♥ You are the reason why I smile - kapitel 5


förra kapitlet:
"Bella!" sa Hanna när vi kom in i niornas korridor. Den var tom eftersom de hade studiedag idag. Så himla fuskigt. Det ville jag också ha.
"nu får du fan berätta vad som hände!"
Jag tittade mig omkring i korridoren för att försäkra mig om att ingen tjuvlyssnade...


to my novelblog

"Kevin bjöd just ut mig på bio" sa jag och Hanna drog efter andan.
"VA?!" nästan skrek hon.
"schh" väste jag.
"men vadå? bjöd KEVIN ut DIG på bio?!"
"ja" svarade jag.
"varför då?" frågade Hanna.
"för att... inte vet jag" ¨
"men alltså, sen när började Kevin prata med dig?!" frågade Hanna.
Jag kunde inte låta bli att bli irriterad över hennes nedlåtande tonfall.
"sen igår" svarade jag surt.
"jaha... okej..." sa Hanna och lät lite förvirrad. Klart hon inte hängde med. Hon hade ju inte sett vad som hänt i matsalen.
"men vad svarade du då?"
"att jag var upptagen"
"VA?" sa Hanna igen. "varför då?"
"jag vill inte gå på bio med honom" sa jag.
"men du har ju världens chans ju! han är populär, snygg och allting!" försökte Hanna förklara.
"äh, jag bryr mig inte" sa jag.
"aha, så du är såld på den där nya killen?" sa Hanna och suckade.
En bild på philips fina leende dök upp i mitt huvud. Jag kunde inte låta bli att le själv.
 "så du ÄR det?!" frågade Hanna.
jag rycktes plötsligt tillbaka till verkligheten.
"va? nej!"
"varför log du då?"
"äh, det var inget" svarade jag.
Plötsligt hördes en dörr som slog igen längre bort i korridoren. Ekande fotsteg var påväg åt vårat håll. Hanna och jag ryckte till.
"kom" viskade jag och vi småsprang bort till dörren in till sjuornas korridor. Där vi hörde hemma.
Egentligen fick vi inte vara i någon annans klass korridor, men den regeln hade sjuorna och åttorna brutit för länge sedan. Vi gick fram och tillbaka i varandras korridorer och lärarna orkade inte bry sig längre. Men om man gick in till niornas korridor då kunde man bli kallad till rektorn. Det ville vi helst slippa.

Det var lunch. Jag plockade upp en bricka från matdisken och föste den vidare till köttgrytan. Jag tog upp sleven och hällde upp lite på min talrik, sedan fyllde jag mitt glas med vatten. Plötsligt hörde jag hur matsalen drog efter andan. Alla tystnade och blev som förstelnade. Jag vände mig om för att se vad det var alla tittade på. Philip. Såklart. Han gick med snabba steg mot matdisken där jag stod. Jag märkte att alla kollade på mig också. En rodnad blossade upp på mina kinder. Alla hade sett oss komma tillsammans på morgonen. Förutom några förstås. Som Hanna. Och nästan alla visste att det inte var en slump att vi gick tillsammans. Nu väntade alla på hur vi skulle reagera. Som om vi var en teater och de var publiken. Philip gick runt till andra sidan matdisken och plockade upp en bricka och föste den vidare till köttgrytan. Precis som vanligt. Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig att han skulle göra. Men ändå stod jag och glodde på honom precis som alla andra. När han slevat upp lite köttgryta på sin talrik föste han sin bricka vidare till salladen. Nu tröttnade några att titta på och sorlet av prat och skratt återvände. Men några fortsatte att kolla intensivt på oss. De väntade säkert på att något skulle hända som skulle sätta allt ur balans så de kunde vara vittnen eller nåt. Philip föste sin bricka vidare till vattenkranarna där jag stod. Jag ryckte till och fyllde på lite mer vatten i mitt glas. Så att han inte skulle tro att jag också stod och glodde på honom. Han tittade upp på mig och log ett snett leende innan han böjde sig fram och ställde sitt glas under kranen och fyllde det med vatten. Jag log tillbaka. Sedan lyfte jag upp min bricka och kollade mig som vanligt om efter ett ledigt bord. Philips leende satt som klistrat på mina läppar och jag kunde inte låta bli att fortsätta le som en idiot. Plötsligt såg jag några tjejer vid ett bord i mitten av matsalen. De vinkade åt någon. Någon som såg ut som mig. jag vände mig om för att dubbelkolla att de inte vinkade åt någon som stod bakom mig. Det skulle vara sjukt pinsamt om jag vinkade tillbaka, och att de inte var mig de vinkade åt. Men det fanns bara jag här. Förutom Philip förstås. Jag styrde stegen åt deras håll. När jag kom närmare såg jag att det var Therese och hennes kompisar som satt där. Jag tvekade en stund om jag skulle gå fram till dem eller inte. En utav Theres kompisar, en blond tjej med självfall, jeans och en lila magtröja vinkade åt mig att jag skulle sätta mig. Jag tog ett djupt andetag och gick fram till deras bord.
"hej" sa tjejen med de blonda håret och log brett.
"varför ska hon sitta med oss?" hörde jag hur Theresa viskade till en utav hennes kompisar.
jag låtsades inte bry mig och drog ut en stol från bordet och satte mig.
"hej"
"du heter Bella va?" frågade tjejen.
"ja" svarade jag.
"jag heter Emma" svarade hon.
"och jag heter Emilia" sa tjejen som Therese nyss viskat till.
Nu tittade alla på Therese. Hon blängde surt på mig. Jag visste redan vad hon hette. men det kunde jag inte säga såklart. "Therese" muttrade hon och gav mig en blick som såg ut att vilja säga ditt jävla miffo.
Jag tog en klunk av mitt vatten och sneglade bort mot matdisken. Philip stod inte kvar där. Han hade satt sig vid ett av borden nämast utgången med ett gäng killar. De såg ut att ha jättekul. Några skrattade och philip log sitt fina leende. De hade tydligen blivit kompisar direkt. Jag kunde inte låta bli att bli avundsjuk. Sedan kom jag på mig själv och slog bort tankarna. Skärp dig Bella! tänkte jag. Jag sitter ju faktiskt för en gångs skull inte ensam.
"så du och Philip är... kompisar?" frågade Emma som om hon läst mina tankar eller nåt.
"eh... ja, eller nej...alltså jag vet inte" svarade jag och rodnade.
"men ni känner varandra?" frågade Emilia.
"eh, nja typ" svarade jag.
"men... ni kom tillsammans på morgonen?" frågade Emma.
Jag började undra om det här var ett förhör. Jag sneglade på Therese.
Hon satt tyst och pillade i sin köttgryta med gaffeln och såg sur ut. Ingen pratade med henne. Det var hon inte van vid.
"ja." svarade jag. "han bor i samma trapphus som jag så vi åkte samma buss"
"åh, gud vad fuskigt!" utbrast Emilia. "det är ju ungefär som att bo i samma trapphus som Justin bieber liksom"
Jag kunde inte låta bli att flina.
"föresten, vad snygga naglar du har" sa plötsligt Emma.
Jag tittade ner på mina naglar. De var rosa med ett ljusrosa hjärta på. jag höll fram dem så Emilia kunde se dem också.
"gud vad snygga!" utbrast hon.
"tack" svarade jag och log.
Nu såg Therese ännu surare ut.
"det där är fake. Hon har bara klistrat på hjärtan ju" muttrade hon.
"meh, som om inte du också har fake" svarde Emma.
Jag såg hur Therese fick en rynka i pannan. Alla tyckte inte som henne. det var hon inte heller van vid.
"men sitt och beundra töntens naglar då, jag ska gå och skaffa en kille" sa hon surt och reste sig upp och gick med arga steg därifrån. Jag följde henne med blicken. Hon styrde stegen mot Philip. Åhnej. Jag svär på att hon försöker hämnas på mig.
Philip och hans killkompisar märkte inte ens att hon kom. Det tog ett tag innan de märkte att hon stod vid deras bord med armarna i kors. Hon sa något och Philip reste sig upp och följde med henne ut ur matsalen. jag kände hur jag fick en klump i halsen. Tänk om de blev ihop.
Emma och Emilia fortsatte och babbla om mina naglar men jag hörde inte riktigt vad de sa. Det ända jag kunde tänka på vad var Philip skulle säga.

Plötsligt öppnades matsalsdörren och Philip kom först in. Han såg glad ut som vanligt. Matsalen tystnade och alla väntade på att Therese skulle komma in. Hon skulle avgöra vad som hade hänt. Men hon kom inte...

kapitel 5! vad tycker ni? grattis till Emma som vann tävlingen och fick vara med i berättelsen. :)
skicka många kommentarer nu! kram











♥ vinnaren av tävlingen:



vinnaren av tävlingen bleev: ... EMMA!... :D
grattis! hon vann eftersom hon hade skrivit mest om sig själv är även en trogen läsare, ;)
kapitel 5 kommer upp imorgon! checka in bloggen lite extra då så kan du läsa om dig själv.
kraam !




♥ You are the reason why I smile - kapitel 4

förra kapitlet:
Vi hade kommit en bit in på skolgården och jag såg hur de som satt på bänkarna höjde på huvudena från sina mobiler och stirrade på oss. Tillochmed de som spelade basket stannade upp och glodde. Alla hade hört om den nya killen. Tjejerna hade gått runt och drömt om honom, hoppats att han skulle vara deras drömprins. Och här kom jag gående med honom som om vi redan kände varandra. fast det gjorde vi ju. På sätt och vis...
:)

Jag sneglade på Philip. Han log självsäkert. Han såg inte alls utstirrad eller generad ut över att alla på princip hela skolgården glodde på oss. Han påminde lite om Kevin. Fast Philip log ett fint, glatt leende medans Kevin log ett nedlåtande jag-är-mycket-bättre-än-ni leende.

Vi var framme vid bänken där Theresa och hennes vänner satt. Theresa var näst populärast på skolan. Efter Kevin såklart. De hade varit ihop ganska många gånger. De var ju liksom gjorda för varandra tyckte alla. Den populäraste tjejen och den populäraste killen. Men de kom inte alls bra överens och hade bråkat flera gånger.
Theresa satt på ryggstödet på bänken och gav mig en riktig mördarblick när jag gick förbi. Om vi hade varit ensamna hade jag antagligen blivit skiträdd och sprungit iväg. Men nu tittade ju hela skolgården på. Tillochmed lärarna, som stod i ett hörn och drack kaffe, verkade glo på oss. Så de gick ju inte. Istället vände jag bort huvudet och satte näsan i vädret. När vi hade kommit förbi bänken och var påväg uppför stentrappan som var innan ingången till skolan fick skolgården liv igen. Det var som om spänningen släppt och alla plötsligt kom på att de faktiskt levde. Alla hade väntat på Theresas reaktion. Såklart. De vanliga ljuden av prat, smspip och basketbollar återvände. När Philip och jag kom innanför dörren tittade Philip på mig.
"oj. vad tyst det blev när vi kom"
Jag log.
"jag vet. Det är Theresa och hennes gäng..." längre kom jag inte fören rektor Christer kom gående nerför trappan som ledde upp till andra våningen. Han sken upp i ett där-är-du-ju leende när han såg Philip.
"hej" sa Philip och såg nästan blyg ut när rektorn gick fram till oss med snabba steg.
"hejsan. Du har redan hittat en kompis ser jag?" sa rektorn och tittade på mig.
Jag kände hur en rodnad blossade upp på mina kinder. Tur att inte så många var i närheten. De flesta var ute på skolgården eftersom det för en gångs skull var fint väder ute.
"eh... ja" svarade Philip osäkert och rodnade.
Inte ens hans solbränna kunde dölja det.
"jaha. men vi ska titta lite på skolan. Du har ju varit här redan på studiebesök men vi kan ta en rundtur igen. Eller vad säger du?"
Philip nickade och sedan gick de iväg. Jag stod kvar där och såg efter Philip en lång stund innan jag rycktes tillbaka till verkligheten och kom på att jag hade lektion om bara några minuter.

Vi hade engelska. Jag satt på mittersta raden och skrev en uppsats på engelska i min skrivbok. Philip var inte här. jag kunde inte låta bli att undra var han var någonstans. Jag såg ut genom fönstret. Det var fortfarande varmt ute. Ute på skolgården lekte småbarnen i bara t-shirt och linnen. Jag ville inte sitta inne och jobba. Jag ville ut.
"isabelle!" hördes en stäng röst precis bredvid mig.
Jag ryckte till och tittade upp. Ylva, våran engelskalärare tittade strängt på mig.
"jobba, inte titta ut genom fönstret!" sa hon som om jag var en hund hon försökte få att lyda. Jag himlade med ögonen. Hon gav mig en varnande blick innan hon vände på klacken och gick bort till Benjamin som räckte upp handen. Jag tog upp min penna som låg på pappret och började tänka. Kom inte på någon fortsättning på uppsattsen. Brydde mig inte ändå. Lektionen var slut om bara några minuter.

Jag såg i ögonvrån hur någon gick med snabba steg mot mig. Jag lassade snabbt in böckerna i skåpet och stängde sedan igen det med en smäll. Sedan satte jag nyckeln i låset, vred om och tittade upp. Kevin stod lutad mot skåpet bredvid mig och granskade mig med en road blick. Vad ville han nu då? tänkte jag och suckade. Räckte det inte med igår eller?
"hej" sa han och log sitt charmigaste leende. Om jag hade gillat honom hade jag antagligen smält av hans utstålning vid det här laget. Men nu blev jag bara irriterad. Det var inte ens normalt att han pratade med mig. Då var det ännu mer onormalare att han log mot mig.
"vad vill du?" frågade jag spydigt. kevin log fortfarande. Inte ens det kunde såra hans självförtroende. Det gjorde mig ännu mer irriterad.
"inte så mycket" svarade han.
"nähä" sa jag och blev genast osäker.
ville han inget? vad menade han med det?
"vad blir det för mat idag?" frågade istället Kevin.
"eh... jag vet inte" sa jag och höjde på ögonbrynen. "vad det bara det?"
"eh, nae" sa Kevin och tittade ner i golvet och sedan upp på mig igen. "tänkte fråga om du ville hänga med på bio?"
VA? skolans populäraste kille bjöd ut mig på bio! Wow. Shit. vänta VA?!
"och varför skulle jag vilja gå på bio med dig?" flög det ur min mun.
"för att... eh... jag kan betala" sa Kevin.
"jaha?"
"på fredag, eller?" frågade Kevin.
Jag såg Hanna på andra sidan korridoren. Hon stod lutad mot väggen med sina Ipod-lurar i öronen och tittade frågande på mig. Hon undrade säkert varför jag pratade med Kevin. hon hade inte sett vad som hänt i matsalen igår, eftersom hon äter en halvtimme efter mig.
"eh, jag kan inte då" svarade jag. "och föresten så är jag upptagen HELA veckan"
Jag vände på klacken och styrde stegen mot Hanna. Hon såg ännu mer förvirrad ut. Jag kom fram till henne och tog tag i hennes arm och drog henne med mig. Hon fattade och följde med. jag sneglade bakåt. Kevin stod kvar vid mitt skåp och såg ledsen ut. Det var faktiskt första gången jag hade sett honom så. Jag kunde inte låta bli att tycka synd för honom i ungefär en sekund. Sedan kom jag på att han är en idiot.
"Bella!" sa Hanna när vi kom in i niornas korridor. Den var tom eftersom de hade studiedag idag. Så himla fuskigt. Det ville jag också ha.
"nu får du fan berätta vad som hände!"
Jag tittade mig omkring i korridoren för att försäkra mig om att ingen tjuvlyssnade...

-------------------------------------------------

kapitel 4! vad tycks? Nu börjar det hända grejer. ;) blev lite dåligt kapitel för jag hade bråttom så jag skrev det lite snabbt. Hann inte kolla igenom och fixa till det riktigt. Men nästa kapitel kommer jag lägga ner mer tid på. kram!


tävling !




vet att jag inte har så jättemånga besökare än, men tänkte ha en tävling iaf.
Vinnaren får..
♥ vara med i kapitel 5. (Du kommer att få ditt namn och ditt utseende i en karaktär i berättelsen, och du kommer att spela en av Theresas kompisar)

skriv i en kommentar till det här inlägget "jag är med" och skriv sedan:
ditt namn
hur lång du är
din hårfärg (hur ditt hår ser ut?)
hur dina kläder ser ut
din stil

sedan lottar jag ut en vinnare som får vara med i kapitel 5!

dock kommer du inte få välja repliker eller vad du får göra i kapitlet utan det bestämmer jag. Så bli inte arg om personen i kapitlet är taskig eller något sådant. Självklart kommer den inte vara hur dum som helst, men aja, ni kommer få se vad som händer. ;)


 


♥ You are the reason why I smile - kapitel 3


förra kapitlet:
Precis när jag satte nyckeln i låset hörde jag en dörr öppnas bakom mig. jag vände mig förvånat om. En kille i min ålder, kanske lite äldre, stod i dörröppningen bakom mig med en stor flyttlåda i famnen. han hade ljusbrunt hår och log brett. Jag log tillbaka. de var alltså de som skulle flytta in i lägenheten bakom oss som pappa hade pratat om. jag vände mig om igen och låste upp dörren och gick in i våran lägenhet.
bild to my novellblogg
Jag vaknade av att väckarklockan pep. Även om jag drog kudden över huvudet vägrade den att sluta pipa. Jag suckade och satte mig sömnigt upp i sängen. Klockan var halv sju. Det var en halvtimme kvar tills bussen gick. Jag stängde av väckarklockan och drog på mig min morgonrock som låg slängd på golvet. Sedan tassade jag försiktigt ut ur mitt rum för att inte väcka pappa som fortfarande låg och sov.

I köket plockade jag fram en skål, flingor och ett paket jordgubbsfil. Med en duns ställde jag ner filpaketet på bordet. Kaktusen i fönstret var helt uttorkad, såg jag plötsligt. Jag undrade om pappa ens hade vattnat den på över ett halvår, så vissen så den såg ut. Jag öppnade filpaketet och hällde upp lite i skålen och tog sedan flingpaketet och hällde upp ett berg med flingor. Sedan satte jag ner skeden i skålen och rörde om och gick ut i vardagsrummet. Satte på TV:n. Det gick ett program om miljöförstöring. Jag plockade upp fjärkontrollen från soffbordet och satte mig i soffan. Bytte kanal. Det var ett program om mode och om modeller. Jag tittade intresserat på programmet ända tills jag märkte att klockan var jättemycket. Jag flög upp från soffan och sprang sedan med snabba steg in till mitt rum och drog på mig jeans och en tröja. Hann inte fixa håret. Sedan släckte jag, ropade hejdå till pappa och öppnade dörren och gick ut trappuppgången. Där stod killen som jag hade sett igår. Han stod i dörröppningen, vänd in mot sin  lägenhet och pratade med någon. Jag smög snabbt förbi och skyndade mig ner för trappan. Plötsligt hörde jag hur dörren slog igen och hur rösterna inifrån lägenheten tystnade. Tre steg hördes och sedan killens röst.
"hej" sa han bakom mig.
Jag stannade upp med handen på handtaget till utgången. Funderade på om jag skulle svara eller om jag skulle ignorera honom och gå ut. Jag var ju redan försenad till bussen. Jag sneglade på honom. han stod uppe i trappan och tittade På mig. Hans hår var stylat och han hade en svart luvtröja och en skinnjacka På sig. Han var faktiskt snygg. Plötsligt höjde han på ögonbrynen som för att fråga 'hallå?'. Jag vände mig om.
"hej" svarade jag och jag såg hur han log.
"Philip" sa han och gick ner för trappan och fram till mig. Jag öppnade dörren för honom och vi gick ut.
"Isabelle" sa jag. "fast kalla mig Bella. Alla gör typ det"
"okej" svarade han och sparkade till en sten.
Han verkade vara på väg åt samma håll som jag. Men jag kunde ändå inte låta bli att fråga var han skulle.
"till Kungsbackaskolan" svarade han.
"det är den skolan jag går på!" utbrast jag med ett leende. Han såg också glad ut.
"då är det du som ska börja i åttan alltså"
Philip flinade.
"går det skvaller om mig redan?"
Jag kände hur jag rodnade. fast det inte var jag som hade sagt det. Det var ju Jenny, i min biologigrupp som hade berättat det.
"typ" svarade jag.
"okej"
Bakom några björkar såg jag hur bussen bromsade in.
"shit." sa jag och Philip fattade vad jag menade för han började springa. Jag följde efter honom. chaufören såg irriterad ut när vi klev på, andfådda och sena. 
"sorry" sa Philip som en ursäkt. Busschauffören såg fortfarande sur ut.

När vi klev av vid skolan var jag berädd på att Philip skulle gå lite framför mig, eller efter. Jag skulle inte vilja komma tillsammans med en kille som redan gått på skolan, om jag skulle börja på en ny skola. Alla skulle få för sig saker. Men Philip verkade inte bry sig, för han gick direkt fram till mig och började prata.
"är det bra lärare då?" frågade han och tittade på mig.
"jadå" svarade jag och fick plötsligt upp en bild på Göran när han stod och predikade om matte i huvudet.
"förutom Göran. han har matte och hans lektioner är så sjukt långtråkiga" sa jag.
"okej" svarade Philip och log. Som ett tack för informationen.
Vi hade kommit en bit in på skolgården och jag såg hur de som satt på bänkarna höjde på huvudena från sina mobiler och stirrade på oss. Tillochmed de som spelade basket stannade upp och glodde. Alla hade hört om den nya killen. Tjejerna hade gått runt och drömt om honom, hoppats att han skulle vara deras drömprins. Och här kom jag gående med honom som om vi redan kände varandra. fast det gjorde vi ju. På sätt och vis...

----------------------------------------------------------

kapitel 3! vad tycker ni? bra eller dåligt? spännande eller inte? kommentera! :)


svar på en komentar!♥





emma om vad tycker ni..
jag tycker nästan det är för lite med ett om dagen ?! O_O <3

svar:
haha, tack. Men hinner tyvär inte updatera fler gånger på en dag även om jag skulle vilja
det. ;) har ju skola, och på helger har jag fullt upp. Men tack för kommentaren ändå! <3


vad tycker ni..



...om novellen än så länge? lämna gärna en kommentar och släng gärna in en röst
i mina frågeboxar längre ner i menyn --->
ni får också skicka en kommentar om det är något ni tycker
jag kan ändra på, eller något ni vill ska hända i novellen. Jag tål all kritik! ;)
och tack för era fina kommentarer än så länge, sprid gärna bloggen vidare!
vill ju såklart ha ännu fler besökare ;)
kram!

ps. tycker ni jag ska fortsätta lägga upp ett nytt kapitel varje dag, eller
är det för mycket? ska kanske lägga upp ett varannan dag istället? kommentera vad ni tycker!


♥ You are the reason why I smile - kapitel 2



förra kapitlet:
"hejdå" svarade jag och Jenny skyndade vidare genom korridoren.
Hanna och jag utbytte blickar.
En ny kille! i åttan!

ny

Jag slog upp skåpdörren och kollade på schemat. Nu hade vi lunch. Jag suckade och stängde skåpet igen. Famlade med nyckeln i handen innan jag låste och styrde stegen mot matsalen som låg i ena ändan av skolbyggnaden.
I matsalen var det nästan fullt, precis som alltid. Jag gick fram till matdisken och plockade upp en blå platsbricka. Det var fiskgratäng och potatismos. jag rynkade på näsan. Det märktes verkligen att det var matTANTER som jobbade här. Aldrig hade det blivit hamburgare, tacos eller pizza. De kanske inte ens visste vad det var för något, tänkte jag och fnissade för mig själv. Plötsligt hörde jag steg bakom mig. Jag slevade upp fisk på min talrik och snegladebakåt. Bakom mig stod Kevin. Han flinade. Jag riktade blicken snabbt framåt igen. Han fick absolut inte tro att jag var en av hans stalkers. För det var jag inte! Jag föste brickan vidare till potatismoset. Det var klumpar i det och jag fick inte någon lust att äta alls. men jag slevade upp lite på min talrik ändå. Sedan tog jag ett glas, fyllde det med vatten och tittade mig omkring efter ett ledigt bord. Vid fönstrena som låg ut mot busshållplatsen fanns ett bord som var ledigt. Jag lyfte upp min bricka och började styra stegen ditåt när jag plötsligt hörde någon säga mitt namn bakom mig. Jag vände mig om. Kevin stod lutad vid diskbänken där vattenkranarna fanns och log mot mig. jag blev irriterad. Vad ville han?
"var ska du sitta?" frågade han oskyldigt.
"eh, vid fönstret" svarade jag.
"kan jag sitta med dig?"
Nu fattade jag ingenting. Vänta, va? ville han sitta med mig?! Jag visste inte vad jag skulle svara.
Ville jag sitta med skolans populäraste kille, som alla tjejer tyckte var SÅÅ snygg förutom jag som tyckte att han var en idiot? nej.
"eller?" frågade Kevin.
"platserna är redan paxade" sa jag och vände mig om och gick därifrån. Inte förens nu märkte jag att hela matsalen hade kollat på oss. jag kände hur en rodnad blossade upp på mina kinder. Fan också. Det var så tyst så man kunde höra en knappnål falla när jag gick med snabba steg mot min plats vid fönstret. Sedan försökte alla bryta stämningen mad att börja äta igen. Sorlet återvände och rodnaden på mina kinder försvann. jag drog ut en stol från bordet och satte mig ner. pustade ut.

skoldagen var slut och jag gick med lättade steg ut från skolbyggnaden. Började gå mot busshållplatsen. på parkeringen stod Kevin lutad mot sin moppe och följde mig med blicken när jag gick förbi. Jag bet ihop tänderna och fortsatte att gå. jag svär på att han bara sa sådär i matsalen för att skämma ut mig. Iallafall så var det precis det han gjorde. Jag satte mig ned på den gröna busshållplatsbänken bredvid en man som luktade rök. Efter några minuter bromsade bussen in framför oss. Jag klev på och väljde platsen längst bak. Där man hade utsikt över hela bussen. Jag tog upp min MP3 ur fickan och satte på musik, och lutade huvudet mot fönsterrutan. Såg träd och buskar och gröna villor svischa förbi utanför fönstret. Plötsligt bromsade bussen in vid höghusen där jag bodde. jag klev ut i det råkalla vädret och styrde stegen mot höghusen.

I dörröppningen stod Elisabeth, tanten på tredje våningen, och rökte med sin tjocka hund Goldie bredvid sig. Jag trängde mig förbi henne och var nära på att snubbla på hennes tjockishund.
"se dig för!" röt hon efter mig när jag med snabba steg skyndade mig upp för trappan.
Våran dörr var brun och ful, precis som vanligt med ett slitet brevinkast och en trasig ringklocka. Jag ryckte i handtaget. Det var låst. Jag öppnade facket på min väska och tog fram min nyckel.precisnär jag satte nyckeln i låset hörde jag en dörr öppnas bakom mig. jag vände mig förvånat om. En kille i min ålder, kanske lite äldre, stod i dörröppningen bakom mig med en stor flyttlåda i famnen. han hade ljusbrunt hår och log brett. Jag log tillbaka. de var alltså de som skulle flytta in i lägenheten bakom oss som pappa hade pratat om. jag vände mig om igen och låste upp dörren och gick in i våran lägenhet.

----------------------------------------------------------

kapitel 2! vad tycker ni? själv tycker jag det blev tusen gånger bättre än det förra! :) ni kanske redan förstår vem killen som flyttat in bredvid tjejen är? det kommer ni iaf få reda på i nästa kapitel!
kram ;)






update:



checka in imorgon kl 18.00, då kommer kapitel 2 upp! :)


♥ You are the reason why I smile - kapitel 1



Jag såg i ögonvrån hur Kevin och hans kompisar kom gående genom korridoren. Allt prat dog ut och alla blickar riktades mot dem. Kevin log självsäkert. De var vana vid att få uppmärksamhet. När de passerade mig undrade jag hur det skulle kännas att vara så populär. Att alltid räknas med till allt. Att alltid vara bjuden när de som ordnar saken det inte ens bestämt vilka de ska bjuda. Okej, jag var ofta bjuden på fester och discon. men ändå. jag var inte populär. Men jag hörde inte till nördarna heller. Jag var lagom social, lagom plugghäst och precis lagom i allt. Därför var jag ingen speciell. Jag hade liksom inte tusen beundrare och folk som stod och väntade vid mitt skåp, som Kevin hade. Men jag hade mina vänner.

....................................................
bild till min novellblogg
Görans lektioner var tråkiga. Jag satt och tittade ut genom det regnblöta fönstret medans Göran babblade om uppställningar och mattetal. Jag hörde vad han sa men ändå inte. Det var bara ord som inte betydde någonting. Orka lyssna när han stod och predikade liksom. resten av klassen såg precis lika uttråkad ut som jag. Förutom pluggisarna förstås. De satt käpprätta upp i stolarna och lyssnade intensivt. Vissa skrev till och med ner vad Göran sa. Jag fattade inte hur de ens orkade. Plötsligt suckade Göran att det var rast. yes, frihet, tänkte jag. Alla sträckte på sig efter den långtråkiga lektionen och reste sig upp. Stolarna skrapade mot golvet. Jag trängde mig förbi några killar och ut i korridoren. Där stod min bästis Hanna och väntade på mig.
"hej" sa jag och gick fram till henne.
"hej" svarade hon och tittade ner på sin mobil.
"ska vi dra ut?" frågade jag och ville gärna komma så långt bort från skolan som möjligt nu när vi ändå hade rast.
"mm. visst" svarade Hanna och tittade fortfarande ner på mobilskärmen.
Vi började gå genom korridoren.
"vad gör du?" frågade jag nyfiket.
"äh, smsar bara" svarade Hanna.
Jag tittade ut genom de stora fönstren ut mot skolgården och såg regnet ösa ner utanför.
"fan. det regnar ute fortfarande" suckade jag och sjönk ner på golvet med ryggen lutad mot väggen.
Hanna satte sig bredvid mig.
"skitväder, alltså" muttrade hon.
Plötsligt kom Jenny, en tjej i min biologigrupp, gående. Hon hälsade glatt på oss.
"hej" svarade jag ointresserat.
"har ni hört att det ska börja en ny kille i åttan i morgon?" frågade Jenny.
"va?" ekade jag.
"ja, rektorn sa det" svarade hon.
"när sa han det?" frågade plötsligt Hanna.
"igår" svarade jenny. "men måste dra till Svenskan nu. vi ses"
"hejdå" svarade jag och Jenny skyndade vidare genom korridoren.
Hanna och jag utbytte blickar.
En ny kille! i åttan!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

hoppas ni gillade det första kapitlet! vet, det var ganska intensägande, kort och lite tråkigt. Men det är iallafall en start på berättelsen. ;)


update:



Nu har jag fixat klart med rss grejer, röstlådor, frågelådor, profilen och lite annat. Blev nöjd :)
iaf så kommer det första kapitlet upp ikväll kl 18.00. precis som det står i menyn ---->
Det kommer alltid att stå där när nästa kapitel kommer upp så ni vet det.
kapitel 2 kommer upp imorgon. Det blev tusen gånger bättre än det första. Tycker jag.
Så om ni inte gillar det första kapitlet ikväll, snälla stanna kvar, vem vet? ni kanske gillar det andra bättre!
kraam ;)


ps. glöm inte att följa mig på bloglovin'




ny design!




tryck F5 om ni inte ser! snart kommer mer updateringar på designen. Ska fixa
lite med profilen och rss ikonen och rubrikbakgrund. Det första kapitlet kommer upp snart ;)


RSS 2.0